CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  şehir merkezindeki Vakıf  İş hanının, mahkeme kararına rağmen, siyasi güç kullanılarak yıkılmak istenmesine tepki gösterdi. İş hanındaki onlarca esnafın sokağa atılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Gürer, buranın yıkıldıktan sonra rant amaçlı birilerine peşkeş çekileceğinden endişe ettiklerini söyledi. 

 

GÜRER MAĞDUR ESNAFI ZİYARET ETTİ 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait şehir merkezindeki Vakıf  İş hanını ziyaret ederek, hukuka aykırı bir şekilde tahliye edilmek istenen esnafın mağduriyetini dinledi.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e dert yanan onlarca esnaf, Vakıf iş hanının mahkeme kararına rağmen yıkılmak istendiğini belirttiler. 

 

SOKAĞA ATILMAK İSTENEN ESNAF, GÜRER’DEN DESTEK İSTEDİ 

 

1962 yılında inşa edilen binanın sağlam olduğuna ve 100 yıl yaşayabilir raporu bulunduğuna dikkat çeken işhanı esnafı, buranın yıkılmaması ve tahliye kararının iptal edilmesi için başlattıkları mücadele konusunda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den destek istedi.

 

MAHKEME KARARINI HİÇE SAYIYORLAR 

 

Tahliye kararına karşı Bölge İdare Mahkemesinde açtıkları davayı kazandıklarını, mahkemenin ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdiğini ifade eden Vakıf İşhanı esnafı, “Şu anda bağımsız mahkemenin verdiği karara aykırı bir şekilde buradan bizi tahliye etmek istiyorlar. Burayı siyasi güç kullanarak yıkmak istiyorlar. Elimizde işhanının sağlam olduğuna dair raporlar var, mahkeme kararı var. Ancak mahkeme kararını hiçe sayarak, siyasi güç kullanıyorlar ve işhanını yıkmayı planlıyorlar. Aramızda, kısa bir süre önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden izin alarak, işyerini yeni tadilat yaptırmış esnaf arkadaşlarımız var. Gerekçesiz bir şekilde bizi tahliye ediyorlar. Burada onlarca esnafı sokağa atacaklar. Birilerine peşkeş çekmek için burada onlarca esnafı mağdur etmelerine izin vermeyeceğiz” dediler. 

 

BİNAYI YIKIP BİRİLERİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKECEKLER?

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise 1962 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Niğde Merkez tören alanın yanında yapılan binanın rant amaçlı olarak yok edilmek istendiğini belirterek, “Burada dükkanı olan esnaf mağdur durumda.  Bu bina Niğde’nin en işlek caddesi üzerinde ve merkezi bir konumdadır.  Binanın yıkılıp, burada yanlış bir uygulamaya gidilmesi kentin trafiğini, dokusunu ve var olan yapısını bozar. Buradaki esnaf kiracı olarak kullandıkları dükkanların yıkılmasını istemiyor, sokağa atılmak istemiyor.  Bu binanın yıkıldıktan sonra birilerine rant amaçlı olarak peşkeş çekilmesinden endişe ediyoruz” diye konuştu. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Vakıf iş hanıyla ilgili sorunları daha önce de Meclis gündemine taşıdığını anımsatarak, buradaki esnafın haklı mücadelesine her platforma destek olmayı sürdüreceklerini bildirdi. 

 

Ömer Fethi Gürer’in Vakıf İş hanında mağduriyet yaşayan esnafın mücadelesine destek  olacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim