Halkların Demokratik Partisi – HDP  Eş Genel BaşkanI Ertuğrul Kürkçü’nün davetli olduğu ancak TBMM’de sürdürdüğü açlık grevi nedeniyle katılamadığı açılışta Genel Merkez yöneticilerinden Parti Meclisi üyesi Ankara İl Eş Başkanı Mehmet ve GMYK üyesi Ankara İli Eş Başkanı Orhan katılarak parti binası açılışı ile aday tanıtımı etkinliği gerçekleştirildi.

 

     Dün Saat 14:00 ‘da Kığılı Cami Sokak Hakan İş Hanı birinci katındaki parti binası yüzlerce partili ve konuk eşliğinde “uğurlar getirmesi” dilekleriyle ve alkışlarla açıldı.

 

Parti yöneticileri  Mehmet Doymaz ve Orhan Çelebinin gündemdeki konular üzerindeki parti merkezlerinin görüş ve düşüncelerini açıkladığı konuşmalardan sonra katılımcıların sorularını yanıtlayarak ikram edilen çaylar eşliğinde sohbet ettiler.

 

Buradaki açılışın ardından, Nar Mahallesi Sosyal Salonuna giden HDP  üye, üye yakınları ve konukları coşkulu bir kalabalıkla ve yoğun bir alkış tufanı eşliğinde salona girdiler. Kürtçe ve Türkçe atılan sloganlarla salondaki yerini alan kitleye Niğde  HDP ve HDK yürütmeleri adına seslenen Göksel Rrıza Özkan “kardeşce bir arada eşitlik temelinde yaşam talebini gerçekleştirecek mücadelenin özneleri hepinize merhaba, hoş geldiniz, partimiz ve kongremiz sizlerle var sizler için var.” dedi.

 

Açlık Grevi nedeniyle Niğde Programına katılamayan  Eş genel başkan Ertuğrul Kürkü tele konferans yöntemiyle salonda bulunan 300’ü aşkın katılımcıya bir konuşma yaptı.

 

 Ertuğrul Kürkçü konuşmasında “zindanında uzun yıllar yattığım, çimento fabrikasının tozunu soluduğum Niğde de kongremizin ve partimizin çalışmalarını yakından takip ediyor  çok önemsiyorum.bu gün aranızda bulunamamam nedeni hepinizce bilinen adalet sistemindeki çifte standardı teşhir etmek için milletvekili arkadaşlarımla birlikte başlattığımız açlık grevi nedeniyledir. Geçen yıl bu vakitlerde de yemek davetinize İstanbul da  yaşanan avukatlara yönelik operasyonlar nedeniyle katılamamıştım. Niğde örgütlülüğüne borcum çoğalıyor 30 marttan önce mutlaka aranızda bulunacağıma söz veriyor mücadelenizde kolaylıklar diliyorum.”Diye başladığı konuşmasında son yaşanan yolsuzluk ve rüşvet skandalından cemaat  AKP çatışmasına, Kayseri de tezgahlanmak istenen provakasyondan yargıdaki çifte standarta değin yaptığı konuşma salondan atılan sloganlarla sık sık kesildi.



HDP NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜLTEN SIRVERMEZ

 

Mehmet Bozlak ve Orhan Çelebi tarafından yapılan aday tanıtımında Gülten Sırvermez’in “Kadınım Sosyalistim partimizden ve kongremizden aldığım güçle Niğde Belediye başkanlığına adayım” dedi.

 

Belediye Meclis üyeliliğine aday olan Yusuf Serraç’ın “Gencim, Kürdüm 20 yıldan fazladır Niğde de yaşıyor ve fakat hala öteki sayılıyorum ötekileşmeyi  kaldırmak için bu partideyim ve belediye meclis üyeliğine adayım” dedi. İl genel meclis üyeliğine aday Resül Doğaner ise “Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz iddaası ve rantçıya rüşvetçiye geçit vermeyeceğiz şiarıyla Niğde de yerel seçimlere hazırlanıyoruz biz bir ve beraber olup zulmedene karşı tek yumruk ve barikat olursak kimse karşımızda duramaz” şeklinde konuşmalar yaptılar.

 

Aday tanıtımdan sonra ikram edilen meyve suyu, kuru pasta ile birlikte çalan müzikler eşliğinde çekilen halaylarla etkinlik bitirildi.

 








Editör: TE Bilişim