AK Parti tarafından düzenlenen “Türkiye Başkanlık Sistemini Tartışıyor” etkinliğine 430 kişilik kapasiteli Kültür Merkezi’ne konuşmacı Prof. Dr. Birol Akgün dâhil 59 kişi katıldı!

 

Haber : Gökhan ÖZBEK

 

Yeni Anayasa tartışmalıyla gündeme gelen başkanlık sistemi Niğde’de ilgi görmedi. Ak Parti Niğde İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan “Türkiye Başkanlık Sistemini Tartışıyor” konferansına katılım beklentilerin kat kat altında gerçekleşti.

 

Cumartesi saat 16:00’da başlaması gereken etkinlik saat 17:00’da başladı. Konferansa AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergün, Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü ile birlikte yalnızca 53 partili katıldı. 430 kişilik oturma kapasiteli salonun %13’ün dolu olması dikkatten kaçmadı.

 

Konferans öncesi basına açıklama yapan konuşmacı Prof. Dr. Birol Akgün; “ Yeni anayasa yapılması için TBMM’de 2011 yılında kurulan komisyon 70 maddenin üzerinde uzlaşı sağladı. Yönetim şekli olarak 120 yıllık parlamenter bir geçmişe sahibiz. Başkanlık sistemi de anayasa tartışmalarıyla gündemimize girdi. Bu noktada Dünya’da uygulanan tam, yarı sistemli başkanlık örneklerini, avantaj ve dezavantajlarını inceliyoruz. Sonuçta Türkiye’de demokrasi Mısır’daki gibi bir iki gece de gelmedi! Onun için tartışacağız, meclisimiz ve halkımız karar verecek! Kaygılar olabilir ama bu kaygıları tartışa tartışa indirgeyeceğiz” dedi.

 

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Prof. Dr. Birol Akgün kürsüye gelerek başkanlık sistemi ile ilgili sunumunu salona aktardı.

 

  















Editör: TE Bilişim