Grant otel toplantı salonunda Niğde merkeze bağlı ilçe, belde ve kasaba belediye başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda parti üyesinin katıldığı Niğde Belediyesi 4. Yıl Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını AK Pati Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen yaptı.


AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen; “İlçe ve İl Danışma Meclislerine Genel Merkezimizin yeni formatı dâhilinde aylık periyodik olarak yapıyoruz. Merkezi hükümet anlamında ve yerel bazda ki bütün belediye hizmetlerimizi de aylık İl ve İlçe danışma toplantılarımızda bahsederek teşkilat mensuplarımıza anlatıyoruz onların da vatandaşlarla paylaşması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Partimizde ilimizi ilgilendiren sorunlarla ilgili çeşitli komisyonlar kurarak aktif bir halde çalışmasını sağlıyoruz. Bu komisyonlarımız bakan ziyaretlerimizden önce çalışmalarını bitirip bakanlarımıza talep ve ihtiyaçları sunuyoruz. Değerli AK Parti ailesi 1 yıl içerisinde ilimize 3 Bakan 1 Bakan Yardımcısı teşrif etmiş olup Orman ve Su işleri Bakanlığımıza Akkaya Barajımızın temizlenmesinden tutun göletler ve diğer taşkın korumalar olsun bütün projelerin hızlandırılması için partimizi ziyaretinde de dile getiriyoruz. Aynı zamanda da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına Niğde Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı olarak katılıyoruz ve orada ilimizin sorunlarını Genel Merkez ve ilgili Bakanlıklar düzeyinde takip ediyoruz. AK Parti’de şu vardır ‘AK Parti Konuşmaz AK Parti yapar’ onun için biz şunu yapacağız bunu yapacağız demiyoruz. Yaptığımız zaman aynı İl Belediyemizin ve diğer belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetler gibi yerinde görülerek tespit edilir. Bizim icraatlarımızı anlatmaya zamanımız yok. Bakanlarımızın ziyaretlerinde sorunlarımızı ve isteklerimizi tek tek dile getirdik. Ayrıca Dünya lideri Sayın Başbakanımızın eşliğinde İç Anadolu bölgesi toplantısına katıldık ve o toplantıda ilimizle ilgili problemleri dile getirdik” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Özmen’in konuşmasının ardından Niğde Belediyesi Başkanlığının 4 yıllık hizmetlerini anlatan Başkan Akdoğan “Söz verdiğimiz gibi 4 yılda 20 yıllık hizmet ürettik” dedi.

4 yılda söz verdiğimizden fazla hizmet ürettik

4 yıl süre zarfında yapılan hizmetleri tek tek sıralayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “2009 yılından bu yana hizmet ürettik üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Göreve geldiğimiz tarihten bu güne kadar Niğde için 110 milyon liralık hizmet ve yatırım yapıldı diyen Başkan Akdoğan konuşmalarına şöyle devam etti;  “Bundan 4 yıl önce çıktığımız bu yolculukta halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştirmek için gece gündüz gayret ettik. Ve gayret etmeye devam ediyoruz. Biz sizlerin hizmetkârlarıyız dedik ve orada milletimizi temsil edeceğiz. Makam ve mevkileri bir üstünlük vasfı olarak saymayacağız dedik ve çalıştık. Tabi yapılan hizmetler yeterli mi? Elbette değil! Daha fazla çalışmak ve hizmet üretmek gerekir. Az zamana çok iş sığdırmak gerekir. Bizde bu gayretin içerisindeyiz” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Üç aylarımızın içerisindeyiz. Allah üç aylarımızı, devletimiz, milletimiz, halkımız için Niğde’miz için, hayırlara vesile etsin. Yüce Allah’tan birliğimizi beraberliğimizi bozmamasını niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Akdoğan; “Halkımız için Niğde’miz için gece gündüz ne kadar çalışsak az. Çok şükür ne AK Partimize, ne Genel Merkezimize, ne teşkilatımıza ne de Niğdeli hemşerilerimize mahcup olmadık. Bundan 4 yıl önce çıktığımız bu mutlu yolculukta halkımıza, milletimize, teşkilatımıza ne söz vermişsek aynısını gerçekleştirmek için gece gündüz gayret ettik ve gayret etmeye de devam edeceğiz. Biz sizlerin hizmetkârıyız dedik ve orada milletimizi temsil edeceğiz, makamları mevkileri bir üstünlük vasfı olarak saymayacağız, hizmetkârlık makamı olarak göreceğiz dedik ve o vebal üzerine çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yaptıklarımız yeter mi, elbette yeterli değil. Daha fazla çalışmamız daha fazla hizmet üretmemiz gerekir. Az zamana çok iş sığdırmamız gerekir. Bunun bilinci içerisindeyiz. Bizde inşallah bunu böyle yapmaya çalıştık gayret gösterdik. Çünkü size biz bu sözü göreve gelmeden önce siz bize oy vermeden önce böyle söylemiştik” dedi.

Kent Meydanı yapılıyor

Başkan Akdoğan; “Belediyemizin önünde bir işlem yaptık. İnsanlarımızın bazıları soruyor buraya ne yapıyorsunuz diye. Oraya biz Kent Meydanı yapıyoruz. Altını otopark yapacağız ama yaptığımız değerlendirmeler ve istişare sonucu oranın biraz daha genişletilmesi Niğdeli hemşerilerimiz tarafından bize tavsiye edildi. Biz oranın bodrum katını otopark üzerini de kent meydanı yapacağız. Bazı vatandaşlarımız da soruyor diyor ki ‘burada Atatürk ve İnönü heykeli bir de Türk büyüklerimiz vardı bunları ne yaptınız’ Türk Büyükleri heykellerini Kızıl Elma Parkına götürdük ve aynı şekilde oraya montajını gerçekleştirdik. Arzu eden kardeşlerimiz bunları orada görebilirler. İkincisi de Atatürk ve İnönü’nün bulunduğu heykeli İnönü Mahallemizdeki Mevlana Parkına götürüp oraya montajını yaptık arzu eden kardeşlerimiz de onu da orada görebilirler. Bu alana yaptığımız meydan düzenlemesinden sonra yani 10 bin metrekarelik bir meydan düzenlemesi burada gerçekleştiriyoruz. Bir miting yapıldığı zaman metre kareye 4 kişi sığdığını normal şartlarda düşünürsek 40 bin kişinin sığacağı ve trafiği kapatmadan burada miting yapılacak bir alan burada oluşturuyoruz ve yine oraya en güzel şekilde bir Atatürk büstü de yerleştirerek, resmi törenleri ve çelenk koyma programlarını da orada gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Eski Sanayi taşınacak

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Eski ve Yeni Sanayiyi 2014 yılında başlayarak bulundukları yerlerden kaldıracağız. Fakat oradaki kardeşlerimizi sokağa atacak değiliz, onları mutlak surette dükkân sahibi yaptıktan sonra, birer dükkan verdikten sonra oraları boşaltıp onları da mağdur etmeyeceğiz. Bu projeyi de Belediyemize ait bir fidanlık var çevre yolu üzerinde 90 bin metrekare bir yerimiz var bu alana sanayi sitesi kuracağız bu sanayi sitesi tamamlandıktan sonra buradaki esnaflarımızı oraya taşıyacağız ve eski ve yeni sanayiyi yıkarak boşalan bu alanları da rekreasyon yani piknik alanı haline getireceğiz. Bu iki konu ile ilgili kamuoyunun ve teşkilatımızın bilgilenmesini istedim” şeklinde konuştu.

Asfaltlama çalışmaları devam ediyor

Başkan Akdoğan; “İlhanlı mahallesinin ardından Selçuk Mahallemizde asfaltlama işlemlerine başlayacağız. Selçuk Mahallesinden sonra da Yenice Mahallesi, Şehitler Mahallesi ve Dere mahallesinde asfaltlama işlemlerine devam edeceğiz. İlhanlı Mahallemizde de sezonu açtığımız günden bu güne kadar sadece bir ayda İlhanlı Mahallesine 15 bin ton asfalt attık. 2013 Yılının asfalt sezonunu daha bir çok belediye açmadı, ama biz bundan bir ay önce asfalt sezonumuzu açtık ve İlhanlı Mahallesine de 15 bin ton asfalt atma işlemini gerçekleştirdik. İlhanlı Mahallemizde başta olmak üzere, Selçuk Mahallemizde, İnönü Mahallemizde, Paşakapı Caddesinde ve diğer mahallelerimizde bordür, kilitli taş ve bazalt taşı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yeni çarşı (Şadırvan Park) yenilenecek

Başkan Akdoğan; “Yeni çarşı dediğimiz, şadırvan parkın olduğu yerin sert zeminini tamamen yenileyip kent mobilyalarını da yenileyerek Yeni Çarşı ve Şadırvan Park dediğimiz yeri yenileyerek yeni yüzüyle halkımızı buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Ne söz verdiysek fazlasıyla yerine getirdik

Başkan Akdoğan; “Geçmiş dönemlerde verilen sözler yerine getirilmediğini seçimler öncesinde Nar Mahallesinde bir vatandaşımızla sohbetimizde bir kez daha görmüştük. Biz seçimlerden sonra göreve geldiğimizde ne söz verdiysek yerine getirdik. Nar Mahallesi Sosyal Tesisini de söz verdiğimiz gibi yaptık. Biz halkımızı asla şunu yapacağız bunu yapacağız diyerek aldatmadık. Biz ne aldanan olduk ne de aldatan olduk. Sözümüzün her zaman eri olduk. Ne söylemişsek onu da yerine getirdik” dedi.

Hesap veremeyeceğimiz bir şey yok

Başkan Akdoğan; “İller bankası payımızın dışında hiçbir ekstradan para girmemiştir. Yani Niğde Belediyesi geçmiş dönemlerde iller bankasından ne almışsa şimdi de aynı iller bankasından aldığımız pay ile hizmet üretiyoruz. Hizmet üretmekteki marifet yönetimin kabiliyetidir. Hesabımız açık herkeste gidip bakabilir. Biz AK Partili Belediye Başkanları olarak gerek ilçe Belediye Başkanlarımız gerekse kasaba Belediye Başkanlarımız muhalefet partili belediyelerle eşit şartlarda yarışarak bu hizmetleri ürettik. İktidarın nimetleri yok mu var. Bunlar nedir diye baktığımızda Niğde’ye iki tane TOKİ yaptırdık. Birisi Efendibey Mahallesinde 300 Konut, İlhanlı Mahallesine de 528 tane konut yaptırdık. Bunlar bizden önceki dönemlerde olmamıştı. Bunlar bizim dönemimizde oldu. İnşallah bu gibi ihtiyaçlarımız olduğu sürece çözülmeye de devam edecek. Niğde Bor arasındaki yolun 3x2’ye çıkartılması buda bir iktidarın nimeti. Bu yol 4 tane belediyenin sınırları içerisinde biz bu yolu kara yolları yol ağına aldırdık. Karayolları bu yolu yolağına alarak ihalesini yaptılar çalışmalara da önümüzdeki günlerde başlayacaklar. Bu yolumuzda yine Derbent Mezarlığından Bor TOKİ kavşağına kadar 3x2’ye çıkartılarak asfaltlanma işlemi gerçekleştirilecek. İktidarın nimeti yok dediğimiz zaman nankörlük etmiş oluruz. Belediyemize ait bir yüzme havuzumuz var ve ikincisini de Niğde’mize kazandırdık. Bu çalışmalar iktidarın nimeti. Bu çalışmalardan daha çok faydalanabilmek bizlerinde istediği. Diğer yandan 10 yıla yakın bir süredir Adliye sarayının yerinin tahsis edilmesi sorun oluşturuyordu. Mevcut bina yetersiz olduğu için kurulması gereken mahkemelerinde kurulmamasından dolayı hemşerilerimiz ya Nevşehir’e gidiyor ya da Konya’ya gidiyor. Bizde bu sorunu çözmek için Niğde Belediyesi olarak Adliye binası yapılması için yer tahsisini gerçekleştirdik ve inşallah bu sene yeni Adliye binasının temeli atılmış olacak Niğde’miz de yeni Adliye binasına kavuşmuş olur” dedi.

Alt yapı olmadan üste yapı olmaz

İnsanın en kıymetli varlığı sağlıdır diyen Başkan Akdoğan; biz, Niğde halkının sağlığını tehdit eden özellikle sağlık bakanlığı tarafından kullanılanımı yasaklanmış, üretimi tedavülden kaldırılmış asbestli içme suyu borularını tamamen değiştirdik. Bize maliyeti 5 milyon olan Kent merkezinde 100 km’lik bir alanda asbestli boruları kaldırarak yenileme yaptık. Yine kentimizin 8 ayrı bölgesinde araziye akan kanalizasyon sularını 42 bin 650 metre kanalizasyon hattı döşeyerek yer altına aldık. Bunun yanı sıra yine 20 bin metre yağmur suyu hattı döşeyerek her yağışlı günde göle dönen sokak ve yolları bundan kurtardık”

Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Yine yapılanların içerisinde önemli bir teşkil eden ve Çok yakın zamanda başlanacak olan Efendibey kentsel dönüşüm projesi sayesinde hem ilimizin çehresi değişecek hem de çok sayıda yurttaşımız konut sahibi olacak. içerisinde 6000 konutun olduğu, sosyal tesislerin, 900 adet iş yerinin, alışveriş merkezlerinin de olacağı büyük bir proje. Bu projenin anahtar teslim fiyatı yaklaşık 300 milyon civarında. Bu projenin etabının 4. ve 5. etaplarının ihalesi yapıldı” dedi.

Konuşmalarında önceki dönem belediye başkanlarının ileriye dönük yatırımlardan uzak, günübirlik çalışmalar yaptığının altını çizen Başkan Akdoğan; “Seçim öncesi ihtiyaç sahipleri için söz verdiğimiz Hıdırlık mevkiinde TOKİ konutları yapımını sağladık. Yine Efendibey kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi önem taşıyan Niğde kalesi çevresinde ikamet eden 150 hane sahibine konut vermek kaydı ile Niğde kalesinin çehresi değişecek. Özellikle ziyaretçi akınına uğramasına rağmen atıl vaziyette duran türbelerimizin çevre düzenlemeleri ve restore çalışmaları yapıldı” dedi.

Vahşi çöp depolama alanı kaldırılıyor

Başkan Akdoğan; “İlimiz Niğde’nin kanayan yarası haline gelen Niğde evleri mevkiinde bulunan vahşi çöp depolama alanı bizim dönemimizde yapılan 2 milyon 500 bin metreküplük kapasiteye sahip katı atık depolama tesisi sayesinde kaldırılmış olacak. Yine ilhanlı, Nar mahallesi ve  İnönü mahallelerine yapılan sosyal tesisler sayesinde yeşil kartlı vatandaşlarımız ücretsiz olmak kaydı ile vatandaşlarımız düğünlerini 400 tl karşılığında düğünlerini yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Eğlence mekanları şehir dışına taşındı

Kentimizin önemli sorunlarından birisi olan eğlence mekânları yine bizim dönemimizde şehrin dışına taşındı. Yine 4 yıl öncesine kadar eksikliği hissedilen Dere Mahallesi ve pazartesi Pazar yerlerinin üzerleri kapatıldı.  Niğde ilinin tamamının ihtiyacı olan bir kapalı hayvan pazarını bitirdik. Geçtiğimiz kurban bayramında hizmete açmıştık. Hemen hayvan pazarının yakınında birinci sınıf mezbaha inşaatımız şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah birinci sınıf mezbahamızı da bu sene kurban bayramından önce bitirmiş Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine açmış olacağız. 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz

Sosyal belediyecilik konusunda çalışmalardan da söz eden Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız devam ediyor yine ilimizde bir ilki gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi 300 kişiye üç çeşit yemeği evlerine taşıyoruz. Yine buna keza çorba pınarı adı altında kurduğumuz aşevi ile öğrencilerimiz başta olmak üzere halkımıza günlük çorba sunuyoruz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır düşüncesi ile açtığımız meslek edindirme kurslarıyla 2 bin 62 vatandaşımızı meslek sahibi yaptık. Kısacası yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İlimiz Niğde, 4 yılda 20 yıldır yapılmayan hizmetlerle tanıştı” diye konuştu.

İlimiz tanıtmak için çaba gösteriyoruz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Şehrimizi tanıtmak ve çalışmalarımızı halkımıza duyurmak adına çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz. Aylık bülten çalışmalarımız oluyor, billboardlarda ve afişlerde yapılan çalışmalarımızı halkımıza tanıtmak adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İl dışında şehirlerimizde Niğde’mizin tanıtımı konusunda tarihi yerlerimizin afiş ve billboardlarının yayınlanmasını ücretsiz olarak sağladık. Artık halkımız tarafından yapılan çalışmalarımız ve projelerimiz duymadık bilmiyoruz denmesin istiyoruz. Her türlü kendimizi duyurmanın tanıtmanın icraatlarımızı anlatmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim