Gençliğinden beri Bor İlçesinde Ülkü Ocakları Başkanlığından başlayarak MHP’de her makamda görev alan en son MHP’den İl Genel Meclis Üyeliği yapan Mustafa Tecimer Bor Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

Haber -  Video : Selim GÖKEL

Mustafa Tecimer’in adaylık başvurusu yapacağı MHP İlçe Teşkilatı binası yeterli gelmeyince hemen yakınındaki Ülkü Ocakları Toplantı salonunda yapıldı. Partili kalabalık bir topluluğun katıldığı adaylık açıklamasına Bor MHP İlçe Başkanı Nazmi Konuş,  Niğde Belediye Başkan Adayı Hakan Er, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Sami Peker, Eski İl Başkanı Ali Güngör, Eski Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş katıldı.
Birçok kişinin dışarda takip etmek zorunda kaldığı aday adaylık başvurusu öncesi bir konuşma yapan Mustafa Tecimer; ülkenin kalkınmasının yerel yönetimlerden başladığına inandığını,  Bor İlçesinin sorunlarını bildiğini belirten Tecimer şehrin sosyal ve ekonomik refahı için dava arkadaşlarından destek istedi.
 
40 Yılı aşkın yerel yönetim tecrübemi hemşerilerim ile paylaşmak için aday adayı oldum"
Bor teşkilatının her bir mensubuna teşekkür ederek sözlerine başlayan Mustafa Tecimer, "İnsan da meyve veren bir ağaç gibidir, zamanı geldiğinde, birikimlerini insanlığa sunar. Siyaseti, böylesine ulvi bir hizmetin, aracı olarak gördüm. Özellikle, doğup büyüdüğümüz topraklarda, vefa borcu ödemenin yollarından biridir. Bu düşünceyle, 40 yıldır içinde bulunduğum siyasi hayatımı büyük bir şevkle yürüttüm. Eğitim hayatımın ilk ve Orta Öğrenimini Bor ilçemizde tamamladım. 1978 yılında Niğde ticaret lisesinden mezun oldum. 1979 yılında Niğde Eğitim Enstitüsü sınavını kazandım fakat o dönemdeki olaylar nedeni ile devam edemedim. 1984 yılında Askerlik görevimi tamamladıktan sonra perakende sektöründe ticari hayatıma başladım 35 yıldır yürüttüğüm ticari hayatımdaki tecrübelerim ile 40 yılı aşkın bir süredir yerel yönetimlerde edindiğim tecrübelerimi siz değerli hemşerilerim ile paylaşmak için aday adayım oldum” dedi.

"Ben Borluyum" sözünü gururla söyletmek istiyorum

Şehre vefa duygusunu yerine getirmek istediğini ifade eden Tecimer, "MHP'nin yerel yönetim, misyon ve vizyonunu, bulunduğum yerel yönetime uyarlayarak, vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, duyarlı ve çağın yeniliklerine açık, vizyoner bir yaklaşım sergilemeye çalışacağım. Ülkemizin kalkınmasının, yerel yönetimlerden başladığına inananlardanım. Çocukluğumun geçtiği Bor ilçesinin, havasını teneffüs ettiğim şehirde, birlikte yaşadığım insanlarla ortak bir kader birliği içerisindeyim. 40 yıldır üstlendiğim siyasi görevler sayesinde, daha yakından ve farkındalık geliştirerek, çözümün bir parçası olağiz. Bor ilçemizin geleceğinde etkili olmak, bilgi ve birikimimi, yaşadığım şehrin ve hemşerilerimin hizmetine sunmak, en büyük arzumdur. Bu görev bilinciyle, ilkeli, adil, disiplinli ve MHP’nin yerel yönetimler vizyonunun bir parçası olarak, yaşadığım şehre vefa duygumu yerine getirmek istiyorum. İnsan odaklı bir bakışla, Bor ilçemize bir şehir kimliği ve aidiyeti oluşturarak, doğup büyüdüğüm şehrin bir yandan ekonomik potansiyelini geliştirirken, "marka bir şehir" haline gelmesi için gerekli çalışmaları yapmak, hemşerilerime "Ben Bor’luyum" sözünü gurur duyarak söyletmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Sorunlara çözüm odaklı yaklaşan
Çözüm odaklı bir yerel yönetim sözü de veren Mustafa Tecimer, "Yerel yönetimlerin, vatandaşa doğrudan hizmetin gerçekleştirildiği alanlar olduğunun farkında olarak, sizlerle birlikte el ele vererek, konuşarak, iletişime açık çözüm odaklı bir yerel yönetim sözü veriyorum. Yine sizlerle birlikte bir ekip olarak; kent yaşamında, yerel halkın refah seviyesini, yaşam kalitesini ve konforunu yükseltmek için gerekli planlamaları yapmak; sanayi potansiyelini, çağımız teknolojileri ile doğru değerlendirmek suretiyle, İş-Kur, Meslek Eğitim Merkezi ve Belediye işbirliğiyle, gençlerin işsizlik problemini ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu emek gücünü çözmek; şehrimizin doğa ve turizm potansiyelini değerlendirip, çeşitlendirerek, ekonomiyi canlandıracak, sosyal-kültürel hareketliliği sağlayacak bir sinerji oluşturmak; Dünyanın en verimli ovalarından birine sahip şehrimizin, tarım potansiyelini doğru değerlendirmek düşüncesindeyim. Farklılıkları zenginliğimiz olarak gören ve kabul eden, bir siyaset anlayışının temsilcisi olarak, insanı merkeze alan, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan, şehrin geleceğini inşa etmek için, bugününü doğru etüd etmenin önemli olduğuna inanan bir vizyonla, gerek eğitimlerim gerek tecrübelerim ışığında, yetkin ve etkin bir yönetim anlayışını hakim kılarak, Bor İlçemizi geleceğe taşımak için planladığım projeleri hayata geçirmek en büyük arzumdur" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki demokrasi sınavından tarihi başarıyla çıkacağımıza inanıyorum"
Tecimer sözlerini şu şekilde tamamladı; "Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde önümüzdeki demokrasi sınavından da yine tarihi bir başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Siyaseti, bir bayrak yarışı olarak görüyorum. İçinde bulunduğum siyasi terbiyenin de, bu bakış açısını benimsediğini biliyorum Bor ilçemizin  sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak şehrimizin sosyal ve ekonomik refahı için siz değerli dava arkadaşlarımdan desteklerinizi bekliyorum."
Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilişim