Video ; DMC Haber

Haber: Pamir OMAÇ

Muharrem İnce, “Erdoğan dün ‘Fahiş fiyat artışı yapanların gözünün yaşına bakmayacağız’ demiş çok ilginç. İlk kez doğru bir şey söylemiş. Elektriğe, doğalgaza, benzine, mazota zammı yapan Erdoğan olduğuna göre ey aziz milletim, başta Ak Partililer olmak üzere ilk seçimde Erdoğan’ın gözünün yaşına bakmayın” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Niğde İl Başkanlığını açmak üzere Niğde’ye geldi. Niğde’de bir kafeteryada basın toplantısı gerçekleştiren İnce, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Hayat pahalılığını gündemden düşürmeyen İnce, muhalefete “ürkek siyaset” yapmayın dedi. İnce, “Bu düzene itirazımız var. Bu düzeni değiştireceğiz” diyerek gençlere seslendi.  

ERDOĞAN’IN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIN

Konuşmasına hayat pahalılığıyla başlayan İnce, “Türkiye’nin neresine gitsek herkes hayat pahalılığından söz ediyor. Erdoğan da söz ediyor. Erdoğan dün ‘Fahiş fiyat artışı yapanların gözünün yaşına bakmayacağız’ demiş çok ilginç. İlk kez doğru bir şey söylemiş. Katılıyorum ben de. Elektriğe, doğalgaza, benzine, mazota zammı kim yaptıysa ey aziz milletim gözünün yaşına bakma onun. Erdoğan’ın taraftarlarına sesleniyorum. Reisinizi mi dinlemiyorsunuz yani! Elektriğe zammı kim yaptı? Muhtarınız yaptıysa muhtarınızın gözünün yaşına bakmayın. Doğalgaz zammını belediye başkanınız yaptıysa belediye başkanınızın gözünün yaşına bakmayın. Benzine zammı milletvekiliniz yaptıysa milletvekilinizin gözünün yaşına bakmayın. Bütün bunlara zammı yapan Erdoğan olduğuna göre ey aziz milletim, başta Ak Partililer olmak üzere ilk seçimde Erdoğan’ın gözünün yaşına bakmayın” diye konuştu.  

MİLLETİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR

İnce sözlerine, “Elektrik bir gecede yüzde 125 artıyorsa. 2018’den bu yana ekmek yüzde 156 artıyorsa, Ayçiçek yağı yüzde 231, elektrik yüzde 400 artıyorsa…Bu bu fahiş fiyat artışlarını kim yapıyorsa bunun gözünün yaşına bakmamak lazım. Eminim milletimiz de gereğini yapacaktır” şeklinde devam etti.  

BU İDRAK YOLLARI ENFEKSİYONUDUR

Erdoğan’a yüklenmeye devam eden İnce, “Diyor ki ‘Yapılan fedakarlıkların meyvesini yaza yiyecekmişiz.’ Ben bu filmi bir yerden hatırlıyorum. Damat diyordu ki ‘eylül ağustostan iyi olacak, ekim eylül’den iyi olacak, mart şubat’tan iyi olacak’ sayıyordu da sayıyordu. Hayal satıyor bunlar. Damat gitti. Kayınpederi hayal satmaya devam ediyor. Köpük gitti; müsilaj geldi. Müsilaj gitti şimdi de şişkinlik geldi. Ben tıp doktoru değilim ama bir siyasetçi olarak idrar yolları enfeksiyonuna tanı koyamam fakat idrak yolları enfeksiyonuna tanı koyabilirim. Bu idrak yolları enfeksiyonudur. Hala daha faiz sebep enflasyon sonuç dersen, dünyada senden başka hiçbir iktisatçı bunu kabul etmiyorsa... Sen önce köpük, sonra müsilaj dersin, sonra şişkinlik dersin… Bunu adı olsa olsa idrak yolları enfeksiyonudur” diye konuştu.

SUÇU İSMET PAŞA’YA ATARSA ŞAŞIRMAM

NİÇEK Yaşam Kaynaklarımıza Sahip Çıkmak İçin 31 Mart’ta Görev Başına NİÇEK Yaşam Kaynaklarımıza Sahip Çıkmak İçin 31 Mart’ta Görev Başına

İnce, “Suçlu olarak da 2001 krizini gösteriyor. 21 sene öncesi suçluymuş. Sen 21 senedir ne yaptın bu memlekette. Yakında suçlu İsmet Paşa’dır. Suçlu 2. Dünya Savaşı’dır. Kuyruklar derse şaşırmam doğrusu” dedi.

GENÇLERE SÖZ SİZİ CEMMATLERİN TARİKATLARIN YURDUNA BIRAKMAYACAĞIZ

Memleket Partisi olarak gençlere ve kadınlara güvendiklerini dile getiren İnce, “ Gençlere onların bir öğretmen ağabeyleri olarak, Memleket Partisi’nin Genel Başkanı olarak sözlerimizi aktarmak istiyorum. Değerli gençler, sevgili evlatlarım, öğrencilerim, çocuklarım; Memleket Partisi’nin iktidarında size söz, baskı son bulacak. Sosyal medyada özgür olacaksınız. Özgürce tweet atacaksınız. Siyasetçilerle hakaret etmeden makara yapacaksınız. Zekanızı, mizahınızı kullanacaksınız. Size söz; diplomanız işe yarayacak. Duvarda asılı durmayacak. Emekleriniz boşa gitmeyecek. Yurt sorununuzu çözeceğiz. Sizleri cemaatlerin, tarikatların yurtlarına bırakmayacağız” dedi.

CEMAAT TARİKAT FARKETMEZ DEVLET HER YERİ DENETLEYECEK

İktidara ve muhalefete yüklenen İnce, “Taciz oluyor, boynu kesiliyor, intihar oluyor. Sesini çıkarmıyor iktidar. Bunlar bizim çocuklarımız. Muhalefetten tık yok. Ürkek bir muhalefet. Niye sesimizi çıkarmayacağız? Din eğitimi diye denetlemeyecek miyiz? Böyle bir şey olmaz. Devlet her yeri denetler. Kuran kursuna gitmiş biri olarak söylüyorum bunu. Devlet her yeri denetleyecek. Cemaat, tarikat fark etmez. Aman şimdi buna laf söylersek yanlış anlaşılır. Kim ne anlıyorsa anlasın. Bu ülkenin evlatları bizim için değerlidir. Ürkek muhalefet yapamayız. Bu yurtlar derhal denetlenmelidir. Zapturapt altına alınmalıdır. Her gün bir yenisini duyuyoruz acaba duymadıklarımız neler. Sorunu çözmeyen bir iktidar. Sorunu dile getirmeyen ürkek bir muhalefet var. Biz ikisi de değiliz onun için Ne Cumhur ne millet tek yol memleket diyoruz zaten” diye konuştu.

GENÇLER BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Gençlere seslenmeye devam eden İnce, “Bizim itirazımız var bu düzene, bu düzeni değiştireceğiz bu düzeni yıkacağız. Mezun olduktan sonra iki yıl iş bulana kadar burslarınızı devam ettireceğiz. İnternetiniz hızlı ve ucuz olacak. Öğrenim yaşamı boyunca iletişim vergisi ödemeyeceksiniz. Bilgisayarlarınız, telefonlarınız, tabletleriniz çok daha ucuz olacak. Sizi yurtdışına staja ve eğitime göndereceğiz. Ama gönlünüz yüreğiniz hep ülkenizde olacak, Ankara’da olacak, Anadolu’da olacak, Trakya’da olacak. Sizle marka üreteceğiz, sizle bilim, teknoloji üreteceğiz. Yapay zekayı, nesneler arası iletişimi, büyük veriyi, quantumu, blockziniciri, robotları konuşacağız sizinle. Sizin girişimcilik ruhunuza inanıyorum. Girişimciliği konuşacağız. Mutluluğu, umudu, neşeyi konuşacağız. Şarkılar türküler söyleyeceğiz, ölümü değil yaşam sevincini konuşacağız sizinle” dedi.

DERDİMİZ ÇAĞI YAKALAYAN ÇAĞININ İLERİSİNDE BİR SİYASET

“Salıdan salıya kavga eden birbirine laf söyleyen bir muhalefette yokuz biz” diyen İnce, “Derdimiz çağını yakalayan, çağının ilerisinde bir siyaset. Eski köhnemiş, yerleşmiş siyaseti terk edeceğiz. Yeni bir hikayeyle yeni bir umut yaratacağız. İnsanlığı, kalkınmayı, çevreyi, doğayı, suyu, tükettiğimiz ve tükenmekte olan yakın gelecekte başımıza işler açacak olan suyu konuşacağız, doğa dostu üretimi konuşacağız. İnsanın doğayla barışmasını, uzlaşmasını, doğanın kendini yenileme ve koruma kapasitesinin yükseltilmesini, hiçbir siyasetçinin bahsetmediği eko-kırımı konuşacağız” dedi.

İNSANLIK YOL AYRIMINDA EKO-KIRIM SUÇU GELİYOR

Eko-kırım suçu konusunda uyarıda bulunan İnce, “Biliyorsunuz dünyada bazı suçlar vardır. Bu suçlardan birisi soy kırımdır, savaş suçlarıdır, insanlığa karşı işlenen suçlardır, saldırı suçlarıdır. 2020 yılından bu yana 10 ülkeden 12 hukukçunun geliştirdiği bir suç tanımı girdi siyaset literatürüne; çevreye karşı suç işleyenler için eko-kırım. İnsanlık bir yol ayrımında. Sera gazları büyük bir tehdit. Böyle bir ortamda çağdaş dünya yeni bir suçtan söz ediyor; Eko-kırım. Eğer eko-kırımdan suçlu bulunursanız, ihracat yapamazsınız, çocuklarınız iş bulamaz, zenginleşemezsiniz, mutluluk gelmez. Ne Erdoğan’ın ne de muhalefetin böyle bir derdi yok. Dünyayı tanımak gibi, geleceği okumak gibi… 10-20 yıl sonra başımıza ne gelecek bunları düşündükleri bile yok. Biz gençlerimizin önünü açmak için yeni düşünceleri, dünyadaki trendleri anlatacağız onlara” diye konuştu.

TİKSİNDİRİCİ BORÇLA YÖNETENLER HESAP VERECEK

Çağdaş dünyada siyaset literatürüne giren ‘Tiksindirici Borç’ tanımını dile getiren İnce, “Bakın yeni bir suç daha geliyor. Tiksindirici borç, ahlaksız borç diye bir tanım geliyor siyasete. Önümüzdeki süreçte bunu kullanacağız. Milletin vergilerinin kötü harcayarak, aşırı, akılsızca ahlaksızca borçlandırarak yöneten siyasetçiler dünyada hesap verecekler. Dünya buraya gidiyor. Biz gençlerimizle bunları konuşacağız” dedi.

EKONOMİK KRİZDE SİYASİ PARTİLER HAZİNE YARDIMI ALMASIN

Bu ekonomik kriz ortamında siyasi partilere hazine yardımı almayın çağrısını yineleyen İnce, “Erken seçim, seçimi sürekli konuşuyoruz, ama iki şeyi es geçiyoruz. Bir, ekonomik kriz var. Niye bu siyasi partiler hazine yardımından vazgeçmiyorlar? Biz yardım almadan siyaset yapıyoruz. Böyle bir krizde ocak ayında trilyonlar gidecek siyasi partilere. Bir defaya mahsus siyasi partilerin hazine yardımından yararlanmamasını, millete öncülük etmesini, tasarruf etmelerini tekrar öneriyorum. Gerek 2022 yılı için gerek önümüzdeki seçimler için biz nasıl kendi imkanlarıyla kavrulan bir partiysek, iktidara ve muhalefete sesleniyorum. Gelin önümüzdeki dönemde hazine yardımın yararlanmayalım diyorum” diye konuştu.

TOKİ ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNUNU ÇÖZMEDEN ÇİVİ ÇAKMAYACAK

İnce değerlendirmelerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye’nin yapısal sorunlarını çözmeden, yargıyı düzeltmeden, devlete olan güveni yeniden tesis etmeden, liyakati geri getirmeden, rekabete açık bir Kamu İhale Kanunu oluşturmadan, şeffaflığı sağlamadan, üretimi arttırmadan, akıl ve bilimi egemen kılmadan, bağımsız bir Merkez Bankası oluşturmadan, tasarruf yapmadan Türkiye’yi ayağa kaldıramayız. Birbirimizi kandırırız sadece. TOKİ Türkiye’nin neresine gitsem ev yapmasını biliyor. 10 milyon mülteciye de bakmasını biliyoruz. Neden evlatlarımıza bir yurt yapamıyoruz. Memleket Partisi iktidarında TOKİ öğrencilerin yurt sorununu çözmeden çivi çakamayacak bir yere.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündeme dair değerlendirmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BİZ DEVE KUŞU DEĞİLİZ SESSİZ KALMAYIZ

Biz gazetecinin, “Bir milletvekilinin bir PKK’lıyla fotoğraf çektirme olayında muhalefetin sessiz kaldığıyla ilgili iddialar var. Siz bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusuna İncenin yanıtı şöyle oldu:

“Biz ne yurda sessiz kalırız ne PKK’ya sessiz kalırız. Abdestimizden şüphemiz yok bizim. Biz Memleket Partisiyiz, biz farklıyız. Teröristle milletvekilinin fotoğrafı olmaz. Olmaz kardeşim; bu kadar basit, net. Deve kuşu değiliz biz. PKK’lı bir teröristle bir milletvekili fotoğraf çekilmişse ona da tepki gösteririz; cemaat yurdunda intihar eden çocukta da tepki gösteririz. ‘Aman bunu kızdırmayalım 2 oy buradan gelsin, 3 oy buradan gelsin’. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz ilkeli siyasetten yanayız. 6 ilkemizden birisi; ‘terörün her türlüsünü kınayacaksın’. PKK’yı da kınayacaksın, IŞİD’i de, FETÖ’yü de, DHKPC’yi de; kim varsa. Benim teröristim, senin teröristin olmaz. Biz netiz bu konuda. Diğerlerinden de bizi ayıran bu. Onun için ‘tek yol Memleket’ diyoruz. Birisi cemaati eleştiremez, birisi PKK’yı eleştiremez. Biz doğruya doğru deriz, kimseyle göbek bağımız yok bizim. Bizim göbek bağımız inşallah milletle olacak”

BU YORGUN İKTİDAR DEĞİŞMELİ

Gazetecilerin, “Sayın İnce, seçimle ilgili ittifak arayışınız ve ya böyle bir düşünceniz var mı?” sorusunu yanıtlayan İnce, “Muhalefet erken seçim diyor, ortada aday yok. Biz Memleket Partisi olarak adayımızı şöyle belirleyeceğiz. Kayıtlı üyelerimizin önüne sandığı koyacağız. Muharrem İnce aday olacak mı? Olacağım ama başka bir vatan evladı da aday olabilir. Bütün üyeler; Niğde’deki üyeler, Hakkari’deki üyeler, Edirne’deki üyeler; herkes oy kullanacak. Sandıktan kim çıkarsa… Diyeceksin ki bugün için Muharrem İnce çıkar. Doğru, bugün için Muharrem İnce çıkar ama yarın kim çıkar bilemezsin. Önemli olan demokrasiyi yaşatmaktır, örgüte güvenmektir. Onun için biz yolumuza devam edeceğiz. Bu millete anlatacağımıza inanıyoruz. Bu yorgun iktidar değişmelidir ama bu umut veremeyen muhalefet de değişmelidir. 21 yıllık bir iktidarın sonunda hala daha muhalefetin oyu o kadar belediyeye rağmen, o kadar hazine yardımına rağmen, milyonlarca üyeye rağmen %60-70 olmamışsa beraber gitmelisiniz kardeşim, hem iktidar hem muhalefet birlikte gitmeli” dedi.

BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖPECEKSİN

“İBB’ye kayyum atanmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise İnce, “Gereksiz işler bunlar. Herhalde bu iktidar akıllanmıyor, ortak aklı yitirmişler. İdrak yolları enfeksiyonu diyorum ya herhalde bu doğru. Bu tür saçma olayları ne kadar çok yaparlarsa o kadar çok kaybederler. Bükemediğin bileği öpeceksin. Seçimde kaybetmişsin, öyle kayyum peşinde koşmayacaksın” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim