Parke kaplama çalışmalarında zirve yapan il özel idaresinin bu sektörde yaptığı çalışmaları Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ değerlendirdiler.

            Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde ivmenin her geçen yıl arttığını ve köylünün hak ettiği rahata kavuştuğunu ifade ederek;

“2009 yılına kadar ilimiz tüm köylerinde yapılan kilitli parke kaplama 49.000 metrekare idi.

Buna karşılık sadece 2013 yılında  237 bin metrekare parke kaplama yapılmıştır.

 Geçmiş yıllara baktığımızda;

 2012 yılında 158 bin metrekare, 2011 yılında 137 bin metrekare, 2010 yılında yaklaşık 67 bin metrekare,  2009 yılında 48 bin metrekarelik işler yapılmıştır. İl genelindeki köylerde yaklaşık 640 bin metrekare alanın kilitli parke olduğu görülmektedir.

Bu gurur tablosudur. Uzağa değil 10-12 sene evvelinde köy meydanlarını tüm halkımız hatırlar. Çok şükür bu manzaralar geride kaldı. Köylümüz de hak ettiği rahata kavuştu. Köylümüz bizim baş tacımızdır. Onlara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.

            Milletvekili Ömer SELVİ ise kaynakların etkin ve verimli kullanılmasının neticelerini gördüklerini belirterek;

            "Çeşitli fonlama kaynaklarından ilimize paylar aktarılıyor. Bu şüphesiz önemli; Ancak daha önemlisi bu fonların doğru yerlerde kullanımı. Çok şükür bunu başaran bir özel idaremiz var. Tespitleriyle uygulamalarıyla köylünün ihtiyaçlarını gideren özel idare.

            Son üç yılda (2011-2012-2013) toplam 532.000 metrekare kilitli parke köylerimizin yollarına döşendi.

            Parke kaplamanın bundan 15 sene önce köylerde uygulanacağını söyleseler herhalde hepimiz hayal derdik. Ancak hayal olmadığını iktidarımız döneminde gördük ve Allah'a şükür tüm köylerimizin köyiçi yollarını parke ile kaplamaya çalışıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve köylümüze daha iyi hizmetler getirmek için aralıksız çalışacağımızı bir kez daha hatırlatıyorum."

 

Editör: TE Bilişim