Yağmur: “Köylü sokağa çıkamıyor, vatandaşın durumu içler acısı, tarlada destek göremeyen ürünler ambarda da çürümeyi bekliyor. Ortalık yangın yeri, vatandaşın cebinde tek lira yok. Ambarında unu, deposunda odunu kömürü yok. Geleceği yok geleceği.



Köy kasaba ziyaretlerine devam eden her gün ayrı bir yerde halka seslenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur: “Köylü sokağa çıkamıyor, vatandaşın durumu içler acısı, tarlada destek göremeyen ürünler ambarda da çürümeyi bekliyor. Ortalık yangın yeri, vatandaşın cebinde tek lira yok. Ambarında unu, deposunda odunu kömürü yok. Geleceği yok geleceği. “Köylü milletin efendisidir” diyen Mustafa Kemal’in emaneti köylüden eser kalmadı, üretim yok edildi. Elbette bir şeyler var, o da; kabarık hacizli elektrik faturaları, petrol istasyonlarına olan ödemeleri, bankalara tarım kredilere olan borçları. Dağ dibi büyümüş sorunları ve hükümete karşı müthiş bir öfkeleri var.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe teşkilatı köy kasaba ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur Başkanlığındaki Yönetim kurulu üyeleri bütün sorunların çözüm noktasının tek adres olduğunu belirterek MHP iktidarı olduğunu işaret etti.

Aralıksız devam eden ziyaretlerin ilk durağında Niğde’nin Hacıabdullah, Yıldıztepe, Hasaköy, Baglama, Kiledere, Agçaşar kasabaları yer aldı. Burada oldukça yoğun bir ilgi ile karşılan MHP Niğde Merkez İlçe teşkilatı, halkın köylünün, çiftçinin sıkıntılarına kulak verdi.

İKTİDAR TEMSİLCİLERİ HALKIN İÇİNE ÇIKAMAZ OLDU

Vatandaşların iktidar sahibi hükümetin temcilcilerin vaatlerinin artık karın doyurmadığını belirten yağmur, “Görüyorum ki vatandaş milletvekilleri ve temsilcileri artık bu vaatlerle gelmelerini istemediklerini gördük. Vatandaş bizlere büyük görevler veriyor. Hangi köy ve beldeye gitsek aynı cümleler ile karşılaşıyoruz; ‘AKP’nin Milletvekilleri artık bu köye kasabaya giremez.Yeter artık kandırılmaktan oyalanmaktan sıkıldık bunaldık ve bıktık’ deniliyor.  Fakat bizler çok sıcak karşılandık. Halkın bizlerden beklentileri var. Bizlerde söz veriyoruz MHP iktidarı ile çiftçinin kaybettiği itibarını geri vereceğiz ve daha da güçlendireceğiz. Büyük Zehir (şehir) yasası ile köyler kasabalar boşaltılmak isteniyor. Üreticileri, kandırma politikası ile efendisi olduğu topraklarda işçi yapılmak isteniyor. Buna müsaade etmemizi kimse beklemesin. ” diye konuştu.

KÖYLÜYÜ BU ZİHNİYETE YEM ETMEYECEĞİZ

Yönetimi ile birlikte sorunları ve sıkıntıları yerinde inceleyen MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur “Kime dokunduysak dert yükü olmuş. Sıkıntısız insan borçsuz vatandaş kalmamış, kapılarına gelen hacizler, ambarda çürümeyi bekleyen bekleyen ürünler, hepsi  ayrı bir sorun yumağı halinde çözüm bekliyor. Eski güler yüzlü vatandaştan geriye üzgün ve kızgın bakışlar kaldı. Borçsuz, kapısına haciz gitmeyen üretici ve vatandaş kalmamış. Bizleri görüp koşarak gelip kolumuza giren kulağımıza sıkıntısını anlatan vatandaşımızın haddi hesabı yok.  Bizler buradan söz veriyoruz siz çiftçilerimizi Bu hükümetin bencil ve bölücü zihniyetine yem ve alet etmeyeceğiz” dedi.

MALİYETİ 35-40 KURUŞ OLAN PATATESE 

10-15 KURUŞA BİLE ALICISI BİLE YOK

Ambarların birinci sınıf patates ile ağzına kadar dolu olduğuna ve 10-15 kuruşa bile alıcı olmadığının altını çizen İmdat Yağmur “Bu halka bu üreticiye bunu layık görenler acaba rahat uyuyorlar mı. Bizler çözüm için varız. Bizler bu milletin ve güzel ülkemizin geleceği kalkınması için varız. Ama asıl olan halkı yok sayanları da kınıyorum” diye konuştu.

MECLİSE TAŞIYORUZ BİZDEN BAŞKA KULAK ASAN MÜCADELE EDEN YOK!..

Köy ve beldelerde çiftçilere seslenerek “Üreticinin Niğde de patatesin canlı hayvan üretimini her defasında milletvekillerimiz ile birlikte çalışarak TBMM gündemine taşıyoruz “ diye devam eden İmdat Yağmur “İktidar sahibi olanlar sadece kendi zenginlerini oluşturuyor büyütüyor. Kimse çiftçinin halkın halini düşünmüyor. Kim ektiğini satımı, nasıl geçiniyor demiyor” dedi.

MİLLİ GELİR 10 BİN 400 DOLAR DİYENLER HANGİ ÜLKEDE VE ÇAĞDA YAŞIYOR

Çiftçinin üreticinin cebinde çay parası bile olmadığını savunan İmdat Yağmur, “10 bin 400 dolar kişi başı gelir var diyenler 5 kişilik ailenin eline yaklaşık 52 bin 250 dolar geçmesi lazım, fakat gelin görün ki, bu da koskoca bir yalan. Bakkala borçlu elektrik işletmelerine borçlu, icra daireleri takipte, sulama kooperatifleri iflasta, peki nerede kimin cebinde bu 52 bin dolar. Gerçeği yansıtmayan bu rakamların gerçek hesabı köylerde kasabalarda açıkça görünüyor” diye konuştu.

HAYVANCILIK CAN ÇEKİŞİYOR

Ziyaretlerinde üreticilerin hayvancılık sorunlarına da değinen MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, “Destek adı altında vatandaşa 7 bin liradan süt inekleri satıldı. Gelin görünki bu ineklerin şimdiki değerleri borçları dahi bitmeden 3 bin Tl. Saman aldı başını gitti, 1 liradan kilo fiyatına vatandaş yem veremiyor.  Sütte verim düşerken girdi masrafları her geçen gün artmaya devam ediyor. Satılığa çıkarılan canlı hayvanlar ise değerinin çok altında satılmak zorunda bırakılıyor. Tarım ve hayvancılıkta yapılan yanlış hamleler çiftçiyi ve üreticiyi neredeyse bitirdi. Ayakta kalmaya çalışanların ise bir sonraki yıla garantisi yok” dedi.

ARSA VE TARLALAR YOK PAHASINA SATILIYOR

Köy ve kasabalarda oldukça verimli arazilerin yabancıların eline geçmeye başladığına işaret eden İmdat Yağmur “İcra dosyaları, hacizler, borç yükleri aldı başını gitti. Hal böyle olunca bir şekilde bu araziler satılmak zorunda bırakılıyor. Yakın zamanda Niğde’de tarım ve hayvancılık yok olmuş olacak” diye konuştu. 









Editör: TE Bilişim