Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla Koçak köyünün sorunlarını dinledi, Koçak köyü halkı Ulukışla’dan Niğde Merkeze taşınmak istediğini belirtti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ulukışla İlçesi Koçak Köyü sorunlarını dinledi. Köy Muhtarı ile köy sorunlarını anlatan köy halkı afet riski nedeni ile terk ettikleri köylerinin bulunduğu alan dışında yer temin edemediklerini Hazine ve orman arazisi alamayan köyün, Niğde Merkez ilçe yakınlarında gösterilecek bir alana taşınmasını istediklerini ifade ettiler. “Çocuklarımız taşımalı eğitim ile zorda, İşsizlerimiz lokantacılıktan gayrı iş tutamaz oldu. Niğde Merkez ile bizi birleştirecek bir yer gösterilsin gidip orada yaşayalım ”dediler.


Sorunlarından arınmanın yolunun Niğde Merkez yakınına taşınmak olduğunu ifade vatandaşlara konuyu Bakanlık düzeyine taşıyacağını ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Eski köy yeri kartpostal gibi farklı bir görünüme sahip ama yaşam riski doğal olarak köyden terki getiriyor. Çok ev yol boyunda dağınık. Bir arada bir köy yaklaşımından uzaklaşılmış. Sorun Hazine ve orman ile çözümlenmez ise taşınma akla gelebilir. Bu konuda girişimde bulunacağım “dedi.


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’nin her köyünde kasabasında farklı sorunların olduğunu bunların bir an önce çözülmesi gerektiğini de ifade etti ve bu nedenle milletvekili olduğundan beri yoğun bir tempo ile çalıştığını söyledi.


 
Editör: TE Bilişim