AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, köy ve kasaba ziyaretleri kapsamında önceki gün Bor ilçesine bağlı köy ve kasabalardaydı. Vekillerin ilk durağı Kızılca’ydı. Kızılca’da vatandaşların yoğun bir ilgisi ile karşılaşan vekiller daha sonra Çukurkuyu beldesi ve Kayı köyüne ziyaretler gerçekleştirdiler.
Vekiller buralara elleri boş gitmedi. Alpaslan Kavaklıoğlu, yöre insanlarına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlanan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Bor ilçesi Kızılca ve Çukurkuyu Beldeleri ile Bayat ve Kayı Köylerini kapsayacak olan Toplulaştırma Projesinden bahsetti.
Kapsamlı bir yatırım hareketi gerçekleşecek
Alpaslan Kavaklıoğlu, Kızılca ve Çukurkuyu yöresinde çok güzel değişimler olacağının müjdesini verdi. Eylül ayında ihalesi gerçekleştirilecek olan Niğde’deki 4 toplulaştırma projesinden olan Kızılca, Çukurkuyu, Kayı ve Bayat köylerini kapsayacak olan bu projenin Kızılca ve Çukurkuyu başta olmak üzere bu yörenin çehresini değiştirecek çalışmalar olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, sadece Kızılca ve Çukurkuyu’ya yaklaşık 20 trilyonluk bir kapsamlı yatırım hareketi gerçekleşeceğini vurguladı.
Kavaklıoğlu, çok önemli bu proje ile ilgili şunları söyledi: “Arazi toplulaştırması ile tarım alanları düzgün parseller haline getirilerek yolları inşa edilecektir. Tarlalardaki parçalı kullanımlar minimum seviyeye indirilecektir. Sınır hataları ile kayıklıklar düzeltilecek ve hisseli tapular müstakil hale dönüştürülecektir. Kanalizasyonu olmayan köy ve beldelerin kanalizasyonları yapılacaktır. Arazi toplulaştırılması ile tarım gelirlerinde artış sağlanacaktır. Tüm sahanın toprak analizleri çıkartılacaktır. Sulamaya uygun tarla şekilleri oluşturulacaktır. Yaklaşık 26 bin hektar alanda uygulanacak ve yaklaşık 670 km berkitme yol yapımı gerçekleşecektir”. Alpaslan Kavaklıoğlu sözlerini bu projenin yaklaşık 20 trilyonu bulan maliyeti ile yörenin çehresini değiştirecek olan çok kapsamlı bir yatırım seferberliği olacağını ifade ederek tamamladı.
Niğde ustalık dönemine yakışan hizmetler alacak
Ömer Selvi ise ziyaret edilen yerlerde kendilerine seçimde verilen desteğe teşekkür etti. Niğde’nin ustalık döneminde daha fazla hizmetler alacağını ve sorunların ortadan kalkacağını ifade eden Selvi, “Niğde AK Parti’nin ustalık dönemine yakışan hizmetler alacak ve vatandaşlarımız köylerini, beldelerini hak ettiği yerlerde görecek” diye konuştu.
Selvi de Kavaklıoğlu gibi Kızılca, Çukurkuyu, Kayı ve Bayat yöresinde hayata geçirilecek toplulaştırma projesinin önemine dikkat çekerek tarım, kanalizasyon, yol, sulama gibi pek çok hizmeti biraya getiren ve bölgenin ihtiyaçlarına tam olacak cevap veren bu tür projelerin Niğde’nin diğer bölgelerinde de hayata geçirileceğini kaydederek bunun gibi daha pek çok yatırım ve projelerin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim