Yeni Kabinenin nasıl oluştuğu konusunda ulusal haber sitelerinden  haberiniz.biz sitesinde çıkan bir yorum haberi sunuyoruz. 




 Erdoğan'ın Köşk'te Gül ile yaptığı görüşmede kabinede son anda bazı isimler değiştirildi. Arınç'ın hamlesi Başbakan'ın Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan'ın önünü kesti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu kabine değişikliği listesinde yapılan müzakereler sonucu son dakikada bazı isimlerin değiştiği, bazı isimlerin listeden çıkarıldığı öğrenildi.
MAHİR ÜNAL'A BÜYÜK ŞOK

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ilk listede yer alıyordu, hatta Başbakan Erdoğan'la görüştü ve yeni görevi kendisine tebliğ edildi ancak son dakikada listeden çıkınca büyük hayal kırıklığı yaşadı.
YALÇIN AKDOĞAN ÇIKTI
Başbakan Erdoğan'ın listesinde Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Bülent Arınç'ın kaydırılması, Arınç'tan boşalacak göreve de Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın getirilmesi planlanıyordu. Akdoğan, Arınç'ın yerine hükümet sözcüsü olacaktı. Ancak bunu öğrenen Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'a, "Beni kabine dışında bırak" mesajı geçti. Bunun üzerine Arınç, yerinde kaldı.
KAVAKLIOĞLU DA SON ANDA
Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala üzerinde Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasında müzakere yürütüldü. Önce, Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'nda kalmasının daha yararlı olacağı değerlendirildi. Alternatif  olarak Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu listede tutuldu. Ala, İçişleri Bakanı olmasaydı bu göreve Kavaklıoğlu getirilecekti. Ala'nın yakın  arkadaşı olan ve bir dönem Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yapan Kavaklıoğlu, son dakikada liste dışı kaldı. Ya Ala, ya da Kavaklıoğlu kabineye girecekti. Son tahlilde Efkan Ala İçişleri Bakanı oldu.
EGEMEN BAĞIŞ SON DAKİKADA
Başbakan Erdoğan, Egemen Bağış'ı son dakikaya kadar alıp almama konusunda tereddüt yaşadı. Cumhurbaşkanı Gül'ün de ısrarıyla Bağış kabine dışında kaldı.
NİHAT ERGÜN ŞOK YAŞADI
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından gelen değişiklikle büyük şok yaşadı. Adı geçen bakanlarla aynı kefeye konulmaktan büyük rahatsızlık duyan Ergün, bu konuda açıklama yapmak zorunda kaldı. Görevden almanın cemaatle yaşanan gerginlikle ilişkili olduğu yorumlarına da tepki gösteren Ergün, kendisine bu konuda bir açıklama yapılmamasından da rahatsızlık duydu. Ergün'ün yakın çevresi, bu konuda hiçbir yerde hükümet açısından olumsuzluk doğurabilecek bir tepkinin gösterilmediğini vurguladı.

BAYRAKTAR: "BENİ BÖYLE ALMAYIN"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisinin durumunun soruşturmada adı geçen diğer bakanlardan farklı olduğunu, oğlunun serbest bırakıldığını belirterek, "Bu şekilde  adı geçen bakanlarla görevden alınmamasını" Başbakan Erdoğan'dan istedi. Başbakan Erdoğan'ın tavrı net olunca tarihi nitelikteki o açıklamayı yaptı.

Kaynak : http://haberciniz.biz/gul-erdogan-gorusmesinin-perde-arkasi-2487202h.htm




Editör: TE Bilişim