Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM Japonya Dostluk Grubu Başkanlığına seçildi. Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoı, Kavaklıoğlu'nu mecliste ziyaret ederek, tebrik dileklerini sundu.



Kavaklıoğlu, Meclis Dostluk Grubu olarak iki ülke arasında ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi ve iyi niyete dayalı işbirliğinin kuvvetlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.





Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoı'nın, Japonya Dostluk Grubu Başkanlığına seçilmesinden dolayı TBMM'ye nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Kavaklıoğlu şunları kaydetti: "Büyükelçi Yokoı'ya tebrik dilekleri ve nezaket ziyaretleri dolayısıyla memnuniyetimizi ve teşekkürlerimizi ifade ettik. Japon halkı ile Türk halkı arasındaki karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı tarihi münasebet ülkeler ve parlamentolar arasında da saygıya dayalı yakın bir ilişkiyi beraberinde getirmiştir. Meclis Dostluk Grubu olarak da iki ülke arasında ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi ve iyi niyete dayalı
işbirliğinin kuvvetlendirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen işbirliklerinde bulunmayı hedefliyoruz."





Ziyarette, Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoı, Kavaklıoğlu'na çeşitli hediyeler takdim ederken, Kavaklıoğlu ise BüyükelçiYokoı'ya üzerinde Türk Bayrağı olan meclis logolu tabak hediye etti.







Editör: TE Bilişim