Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Bor İlçesi Karanlıkdere Köyü ve Tepeköy’ü  ziyaret etti. Karanlıkdere  Köy Muhtarı Murat Sadıklı  ve köy halkı ile görüşmelerde bulundu. Tepeköy köyünü de ziyaret etti. Sorunları dinledi. CHP Bor İlçe  Başkanı  Erdal Gevrekçi ve danışman Hacı Mustafa Çopur da ziyarette yer aldı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Karanlıkdere ve Tepeköy  sorunları ile ilgili TBMM’de şöyle konuştu:“ Niğde İlinde sulama suyu önemli bir sorundur. Niğde İli Bor ilçesi Karanlıkdere Köyü’nde Yarıdaşı mevki ve Alıç mevkiinde bulunan dereler için gölet yapılması istenmektedir. Karanlıkdere Köyü’nün 2,5 kilometre kuzeydoğusunda gölet yeri belirlenmiş, hâlen bu göletin yapımına başlanmamıştır. Niğde'de yeraltı suları elektrik yardımıyla çıkarılmakta, böylece de yer altı suları çıkarıldıkça  su giderek derine doğru gitmekte ve sulama suyu sorunu önemli bir sorun olarak bulunmaktadır. Bunun yerine şu anda doğal akan kaynak sularının değerlendirilmesi ve buralara göletlerin yapılarak bir an önce sulama suyuna köylülerimizin, çiftçilerimizin kavuşması için hareket edilmesi gerekiyor.

Bu bağlamda, Karanlıkdere köyünün yanındaki Tepeköy'de de geçmişte yapılmış künklerde meydana gelen patlamalardan dolayı yurttaşların içme suyuyla ilgili şikâyetleri vardır, içme suyu künklerinin de bir an önce değiştirilmesi istenmektedir. “dedi.


 
Editör: TE Bilişim