İYİ Parti Niğde Gençlik Kolları Çocuk istismarı ve kadınlara uygulanan şiddeti kınamak amacıyla basın açıklaması düzenledi.
İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi bir grup genç ile birlikte Niğde Şehir Merkezinde yapılan basın açıklamasında konuşma yapan İYİ Parti Niğde Gençlik Kolları Başkanı Ethem Kürşat Akdemir konuşmasında; Bildiğiniz üzere son zamanlarda ülkemizde çocuk istismarı ve kadına şiddet hızla artmış ve yaygınlaşmıştır. Ne Yazık ki burum ülkemizde neredeyse normal bir durum gibi algılanmaktadır. Her geçen gün yeni bir çocuğa  istismar ve kadına şiddet haberleriyle içimiz kararmakta yüreğimiz yaralanmaktadır” dedi.

 BASIN AÇIKLAMASININ VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

İl Gençlik Kolları Başkanı Akdemir konuşmasının devamında; 2017 yılında 337 kadın öldürülürken, 314 çocuk cinsel istismara, 24 kadın ise cinsel şiddete uğramıştır. Kadın cinayetlerinin tümü OHAL Döneminde gerçekleşirken, bir çok kadın koruma tedbiri olmasına rağmen ne yazık ki öldürülmüştür. Bir özgürlük ülkesinde yaşamamıza rağmen, neredeyse bütün illerimizde kadın sığınma evleri bulunmaktadır. Bu durum bütün olayı özetlemektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Özgecan Aslan olayı hepimizi üzmüştür. Yaklaşık 1 ay önce İstanbul’da bir hastane de 12-18 yaş aralığında 115 çocuğun hamile olduğu tespit edilmiştir.  Ülkemiz ve Milletimiz bu olayın şokunu atlatamamışken Adana’da 4 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu haberini aldık.

Hepimiz çocuk olduk, hepimizin çocukları var, kardeşleri var… Artık çocuk istismarı ve kadına şiddet haberleri almak istemiyoruz.
Niğde Halkını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.  Hükümetin ve TBMM’nin bu konuda araştırma yapması gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde bizler, kadınlarımız ve çocuklarımızın geleceği için ne gerekiyorsa yapacağız ve yapmaya hazırız.
Sanmasınlar ki bu olayların üzeri kapanacak. İYİ Parti olarak kadına bu olayların yakın takipçisi olacağız. Buradan ilimizdeki yetkililere seslenmek istiyorum. 4 Yaşındaki bir çocuğa istismarda bulunan şerefsizin Niğde Cezaevinde kalmasını istemiyoruz.

İYİ Parti Gençlik Kolları olarak, her zaman kadınlarımızın ve çocuklarımızın haklarını savunacağımıza buradan söz veriyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.





 
Editör: TE Bilişim