İyi Parti Niğde Milletvekili adayı gösterilen Naim Erem adaylıktan istifa etti. İyi Parti’nin dün açıkladığı listede Vedat Bayram birinci sıra, Naim Erem ikinci sıra, Döndü Gökmen üçüncü sıra milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Naim Erem’in gördüğü lüzum üzerine bugün YSK’ya başvurarak istifasını verdiği öğrenildi.

 

İyi Parti yöneticilerinden Halil İbrahim Koçak sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu: “Saygı Değer Abilerim ve Kardeşlerim ; Ortalıkda Dolanan Aslı Astarı Olmayan Bir Konu Hakkında Açıklama Yazmaya Luzüm Gördüm ; Bilindiği Üzere İYİ Parti Genel Merkezi Dün Milletvekili Adaylarını Açıkladı. Niğde de 2.Sırada Naim Erem Abi vardı, Sayın Naim Erem Abim Gördüğü Lüzum üzerine Bugün YSK’ya başvurarak  istifasını  verdi. Yani Bugün itibarı İle Naim Erem Abi İYİ Partinin Vekil Adayı Değildir ve İYİ partinin vekillik sıralaması bu nedenle değişmiştir.”



İYİ Parti'den aday adaylık başvurusu yapan  Ecz. Naim Erem'in bu başvuru haberinin manşetini "Dengeleri Değiştirdi" şeklinde vermiştik. 

Kurulduğu günden beri sürekli bi yükseliş sergilediği gözlemlenen ve aynı yükselişi Niğde'de hissedilen İYİ Parti kendilerine teveccüh eden vatandaşların bütün telkin ve tavsiyelerine rağmen Niğde'de tanınmış eczacı Naim Erem yerine  daha önce MHP'den kısa dönem milletvekilliği yapmış Vedat Bayram'ı birinci sıra aday yaptı. 

Eczacı Naim Erem'in ikinci sırada olması  partilileri hayal kırıklığına uğratırken, bir başka hayal kırıklığı ise Bor İlçesinde yaşandı. 

Bor İlçesinden Rauf Ersin Daş'ın ikinci sıra adaylığı beklenirken, partililer tarafından kabul görmeyen isimlerin sıralamada olması şok etkisi yaptı.

Niğde'de partili partisiz bir çok kişiden büyük bir teveccüh gördüğü gözlenen  İYİ Partinin aday seçimi konusunda yaptığı hatanın  partiye uzun vadede faturasının büyük olacağı görülüyor.

Niğde'de "Dengeler bir daha değişti"... 

Partinin bugünkü  durumundan İl Yönetimini sorumlu tutan ve bu konuda gerekli girişim ve tavrın Genel Merkez nezdinde gösterilmediğini iddia eden partililer,  İl yönetimi bu konuda gerekli girişimi yapmış olsa bile buna uymayan Genel Merkezi protesto için   İl Başkanı ve yönetiminin istifasını istediler.


İYİ Parti İl Başkanlığından konu ile ilgili açıklama bekleniyor. 

 

Editör: TE Bilişim