İYİ Parti 1’inci Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkan seçildi.

1112 delegeden 1061’inin oy kullandığı kurultayda 1 oy geçersiz sayılırken, Meral Akşener 1060 oy ile genel başkan seçildi.

Genel başkanlık seçimlerinin ardından Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

Ankara’da gerçekleşen İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda delege oylarının tamamını alan Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi.

Akşener, blok liste ile girdiği Genel İdare Kurulu’nda (GİK) ise önemli değişiklikler yaşandı.

Partinin en üst karar alma organı olan GİK’in asil üye sayısı 80’e çıkarıldı.

İşte GİK Asil listesine giren ve çıkan isimler:

LİSTEYE YENİ GİREN İSİMLER

A. Sibel Yanıkömeroğlu

Ali Coşkun (asil oldu)

Ayşe Sucu

Behiç Çelik (asil oldu)

Berat Yılmazel

Berna Sukas

Hayati Arkaz

İsmail Koncuk

Kemal Niziplioğlu

M. Naci Cinisli

M. Okan Oğuz

M. Saltuk Buğra Kavuncu

N. Aspay Şener

Oktay Erçakar

Ümit Dikbayır

Vedat Bayram

Yener Yıldırım

LİSTENİN DİKKAT ÇEKEN İSİMLERİ

Yoğun katılımla gerçekleşen 1. Olağanüstü Kongre sonrası İYİ Parti'nin yeni GİK listesi açıklandı. 

Listede Türk Eğitim Sen eski Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Büro Sen Eski  Fahrettin Yokuş'un da olması dikkat çekti.  Niğde'den ise Eski Milletvekili Vedat Bayram İYİ Parti Genel İdare Kurulunda yer aldı. 

 




 

KONGREDE NELER YAŞANDI

İyi Parti, kurultay için AKP-CHP-SP ve DP'ye davet gönderirken, MHP ve HDP'ye ise davet gönderilmedi.

Parti Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonunda canlı yayın yapacak, görüntü alıp, konuklara kongreyi tartıştıracak televizyon kanalları için ise yer ayrıldı. Ancak Kurultayı yayınlamak için hiçbir televizyon kanalının gelmemesi dikkat çekti. Televizyon kanalları için ayrılmış bölümlerin boş kaldığı gözlemlendi.

İZMİR MARŞI ÇALDI

Balonlarla süslenen salonda "Türkiye İYİ olacak", "İYİ'ler kazanır, Türkiye kazanır""Engelleri aşa aşa geliyoruz", "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak""Bize güven, kendine güven, Türkiye İYİ olacak", "İYİ'ler, kötülerden cesur" pankartları asıldı.

Salonda İzmir Marşı'nın da çaldığı ve partililerin Türk bayraklarıyla beraber marşa eşlik ettiği de görüldü.

Salonun tamamı dolarken, bazı partililer de kurultayı salonun dışından takip etmeye çalışıyor.

Kurultayda katılımcılar arasında, eski AKP’li Abdüllatif Şener de yer aldı.

"FETÖ'YE BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ..."

Meral Akşener, salona özel bir koreografi ve müzik eşliğinde girdi. Kürsüde bir konuşma yapan Akşener, "28 Şubat'a da FETÖ'ye de boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceyeğiz"​ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Erdoğan’dan bir talebimiz var. Seni çıkar ittifakı telaşına düşüren nedir? Türk ordusu sınır ötesinde siperden sipere koşarken seni ittifak peşine düşüren gerçek nedir? Seni korkutan, ürküten nedir? Nedir seni Saadet Partisi’ni ikna turuna çıkaran, olmayınca kapıları yüzüne çarpıp çıktığın rahmetli Erbakan hocanın soyadına seni muhtaç ettiren şey nedir" dedi.

İYİ Parti 1. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda başladı. Kurultay’da bir konuşma yapan İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye’deki sessizliğin huzurun sessizliği değil, korkunun sessizliği olduğunu söyleyerek, “İnsanlarımız konuşursak, başımıza bir şey gelir mi korkusundan suskunlaşmıştır. Gazeteciler, başlarına iş açılır kaygısından kılık- kıyafet, seyahat yazmaya başladılar” dedi. Ekonominin tepetaklak olmuş bir şekilde yokuş aşağı inerken korkunun suskunluğunu, huzurun sessizliği gibi yutturulduğunu dile getiren Akşener, “Bizler, biz İYİ’ler o korku duvarını yıkacağız. Yıkacağız ki insanlar düşüncelerini korkmadan söyleyebilsinler” şeklinde konuştu.

“SİZİ ELEŞTİREN HERKESE HAİN VE DÜŞMAN MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ, YAPTIRMAYIZ”

Gerçeklerin üstünü korku gücü ve tehditle medyaya abanarak örtülemeyeceğini söyleyen Akşener, “Bizler buna izin vermeyiz, veremeyeceğiz” ifadelerini kullandı. İktidarın bıktırdığı, yorduğu, bir tek gün nefes aldırmadığı millete canının istediği gibi davranamayacağını belirten Akşener, “Sizi eleştiren herkese hain ve düşman muamelesi yapamazsınız, yaptırmayız” açıklamalarında bulundu.

“ÇÖZÜM İTTİFAKI’ DİYEREK ÇUKUR İTTİFAKI YAPTILAR”

Akşener’in konuşması şu şekilde devam etti:

“Sayın Erdoğan’ın engin ittifak tecrübesi derhal devreye girmiştir. Bunlar millet unuttu sanıyor ama bu millet unutmaz. Önce Büyük Ortadoğu Projesi ittifakını kurdu. Sonra Dolmabahçe’de PKK ile ‘Çözüm İttifakı’ diyerek çukur ittifakı yaptılar, Ankara – İmralı arası mekik dokudular. FETÖ ile yargısı ile yönetimiyle, ordusuyla tüm devleti paylaşma ittifakını ise çoktan kurmuşlardı. Allah’ın işine bakın.

“SENİ ÇIKAR İTTİFAKI TELAŞINA DÜŞÜREN NEDİR”

Şimdide Balgat ile ittifak kurdular. Halkımız onlara hemen isimlerini verdi. ‘Bu ittifak olsa olsa çıkar ittifakı olur’ dediler. Bizim bu ittifaka itirazımız yok. Yürütsünler, yürütebiliyorlarsa. Tam burada bizim Sayın Erdoğan’dan bir talebimiz var. Seni çıkar ittifakı telaşına düşüren nedir? Türk ordusu sınır ötesinde siperden sipere koşarken seni ittifak peşine düşüren gerçek nedir? Seni korkutan, ürküten nedir? Nedir seni Saadet Partisi’ni ikna turuna çıkaran, olmayınca kapıları yüzüne çarpıp çıktığın rahmetli Erbakan hocanın soyadına seni muhtaç ettiren şey nedir?”

“CUMHURİYET VE DEMOKRASİ TEK KİŞİNİN ELİNE BIRAKILMAYACAK KADAR DEĞERLİDİR”

İYİ Parti’nin ilkelerle yola çıktığını söyleyen Akşener, ilkeleri şöyle sıraladı:

“Hiç kimse milletten büyük değildir.

Adalet herkes içindir ve hukuk kuralları herkese eşit uzaklıktadır.

Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir.  O değeri taşıyacak olan da parlamenter sistemdir.

Ülkenin tüm kaynakları ırk, din, mezhep, dil, cinsiyet, politika ayrımı yapılmaksızın herkese eşit dağıtılmalıdır.

Güçsüz ve korunmaya muhtaç herkes devlete emanettir.

İnsanın iyiliğini, devletin güvenliğini önde tutmayan hiçbir plan ve projenin altına imza atılamaz.

Ahlak, bilim ve hesap verebilirlik, insan olmanın temel değerleridir.

İnanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve teşebbüs özgürlüğü hukukun güvencesi altında olmalıdır.”

“KENDİ İKBAL VE MAKAMLARINI KORUYABİLMEK İÇİN YAPAMAYACAKLARI BİR ŞEY YOKTUR”

Bugün Türkiye’yi yönetenler kendi düzenlerini kurmak için Türkiye’nin düzenini bozduklarını dile getiren İYİ Parti lideri Akşener, “Kendi ikbal ve makamlarını koruyabilmek için yapamayacakları bir şey yoktur. Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca, makam ve mevkilerini koruyan her şey güzel, kutsal, milli. Makam ve mevkilerini dokunan herkes hain, düşman onlar için”dedi.

“İŞSİZ VE ÇARESİZ GENÇLERİMİZİ PLANSIZ AÇTIKLARI ÜNİVERSİTELERLE OYALAYACAKLARINI SANIYORLAR, YANILIYORLAR”

Bugün Türkiye’yi yönetenlerin gençleri önce FETÖ’ye teslim ettiğini şimdi ise yandaş gruplarla tuzak kurarak onların üzerinden yükselebileceklerini sandıklarını dile getiren Akşener, “Yanılıyorlar. İşsiz ve çaresiz gençlerimizi plansız açtıkları üniversitelerle oyalayacaklarını sanıyorlar, yanılıyorlar. Okulda, fabrikada, sokakta, tarlada korkarak sineceğimizi sanıyorlar, yanılıyorlar”ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim