CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meşru olmayan bir seçimle Anayasa’nın değiştirildiğini belirterek, rejimi değiştiren maddelerin ülkemiz için kaygı verici boyutlarda olduğunu ifade etti. Gürer, CHP olarak ‘mühürsüz seçimi’ sürekli gündemde tutacaklarını ve halkın tercihini hiçe sayan anlayışın ülkemizin geleceği adına yaşatabileceği olumsuzlukları her ortamda anlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

CHP Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada Anayasa Referandumu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine yeniden üye olarak partili cumhurbaşkanlığı sistemini başlatmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MÜHÜRSÜZ SEÇİM
Anayasa Referandumunda sandıkta mühürsüz oyların kullanıldığının tespit edilmesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), mühürsüz oyları geçerli saymasının tam manasıyla bir skandal olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Yasa, böyle bir durumda açık olarak seçimin iptal edilmesini emrediyor. Ancak YSK tartışılır bir şekilde geçersiz oyların da sayımına karar verdi ve seçimi iptal etmedi. Artık bu referandum ‘mühürsüz’ seçim olarak hafızalara kazınmıştır” dedi.

HER YERDE ANLATACAĞIZ
CHP Milletvekili Gürer, YSK’nın Anayasa Değişikliği Referandumunu tartışılır hale getirdiğini de belirterek “Bu bağlamda CHP olarak her alanda mühürsüz seçimi sürekli gündemde tutacağız. Halkın oyunu hiçe sayan anlayışın meşru bir tercih yaratmadığını söylemeye devam edeceğiz. Çünkü Bu kaptıkaçtı anayasası özgürlük ve demokrasinin gelişmesi adına olağan düzenlemeler içermiyor ve bir rejim değişikliği yaratacak maddelerden oluşuyor” şeklinde konuştu.

AŞKI MI YOKSA DİĞER PARTİLER Mİ?
Mühürsüz oylarla kabul edilen Anayasa Değişikliği Referandumunun ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu AKP’ye yeniden üye olduğunu anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bir partiye üye olan cumhurbaşkanı nasıl tarafsız olabilir. Parti üyesi olarak yapacağı atamalarda liyakati mi, parti üyeliğini mi yoksa yandaşlığı mı ön planda tutar? Aşkım, sevdam yuvam dediği partisinin güçlenmesinden öte diğer partilere eşit olabilir mi?” diye sordu.
 
KAYGILAR ARTIYOR
CHP Milletvekili Gürer, yaratılan sürecin, ülkemiz için kaygıları artırıcı boyutlara ulaştığını belirterek, “Bütün bu sürecin yolunun, meşru olmayan bir seçimle açılmış olmasıdır. Ayrıca sandıkta mühürsüz oy kullanımı, yasalara göre seçimin iptalini gerektirir. Ülkenin hayrına olan süreç, referandumun yenilenmesinden geçmektedir. Yenilenecek referandumda tüm partilerin uzlaşısı ve halkın genelinin benimseyeceği, demokratik, özgürlükçü demokrasiyi genişleten bir anayasa hazırlanmalıdır. Aksi takdirde bu anayasa değişikliği mühürsüz seçim olarak yıllarca tartışılacaktır” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim