AK Parti Niğde İl Danışma Meclisi toplantısı AK Parti İl binasında geniş katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başlatılan toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen yaptı.

TOPLANTININ AMACI

Özmen, İl Danışma Meclisi toplantılarının gayesinin partilerinin İl düzeyindeki çalışmalarını gözden geçirmek, kademeler arasındaki çalışma ve iş birliğini sağlamak, örnek çalışmaları duyurmak, sorunları tahlil etmek, hizmetleri gözden geçirmek için Danışma Meclisi üyelerinin fikir ve düşüncelerini almak olduğunu söyledi.

İL DANIŞMA MECLİSİ HER AY TOPLANACAK

AK Parti Genel Merkezinin talimatı gereği İl Danışma Meclisi toplantılarının bundan sonra her ay yapılacağını belirten İl Başkanı Ahmet Özmen, AK Parti Niğde Milletvekilleri ile birlikte kurum ziyaretlerine katıldıklarını, Kurumların sorunlarını gözlemlediklerini, çözümü için gayret sarf etmekte olduklarına vurgu yaptı.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Özmen, Niğde’nin sorunları ile KOSGEB ve Gümrük Müdürlüğünün daha işlevsel hale gelmesi için yapılan toplantıya Milletvekillerimiz ve Niğde Belediye Başkanımızla birlikte katıldıklarını, çalışmalarda gerekli notları aldıklarını, çalışmalara devam etmekte olduklarını anlattı.

HALK DA; TEŞKİLAT DA MEMNUN

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ise, AK Parti Niğde İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında; “Niğde Belediyesi olarak dört yıldır sizlere hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Niğde Belediyesinin yaptığı işlerden halkımızın da, teşkilatımızın da memnun olduğunu biliyoruz” dedi.

KİMSEYE RANT VERMEDİK

“Niğde Belediyesi olarak bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz” diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kimseye rant vermedik; vermemeye de gayret edeceğiz. Bugüne kadar Partimize, Teşkilatımıza ve Belediyemize leke getirecek hiçbir işe iştirak etmedik” şeklinde konuştu.

10 TRİLYON BORÇ ÖDEDİK

Niğde Belediye olarak 4 yıl içerisinde çok önemli projelerin altına imza attıklarının altını çizen Belediye Başkanı Akdoğan; “Dört yılda Niğde Belediyesi bütçesini 2008 göre iki kat arttırdı. Niğde Belediyesinin 60 Trilyon olan borcunu 50 Trilyona düşürdü. Hiçbir borç yapmadık. Bunun yanında 10 Trilyon borç ödedik. Bu borçları da öderken yine Niğde’mize Milyonlarca yatırım yaptık” dedi.

ARA SOKAKLARA ASFALT

Niğde’mizin ana arterlerini, yollarını tamamen yenilediklerini anlatan Belediye Başkanı Akdoğan, bu yıl ise yetişemedikleri ara sokakları da asfaltlamaya devam edeceklerini belirterek; “Ulaştırma Bakanımızın Sayın Binali Yıldırım’ın İlimizi ziyaretlerinde şöyle bir ifade kullandım; ‘2012 Yılında Niğde Belediyesi olarak 125 Bin ton sıcak asfalt işlevi yaptık.’ Demek ki, 2009 yılına göre 2012 yılında diğer yıllara göre 5 kat daha asfaltlama işlemi gerçekleştirmişiz” diye konuştu.

3 TRİLYONLUK KAMULAŞTIRMA

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye olarak hiçbir arsa satışı yapmadıklarına dikkati çekerek; “Niğde Belediyesi olarak hiçbir arsa satışı gerçekleştirmediğimiz halde 4 yılda 3 Trilyonluk arsa kamulaştırması yaptık” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Niğde Belediye olarak 121 hektar üzerinde Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdoğan; “Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında orada oturan hak sahiplerimizin yüzde 97’sinin imzasının aldık, gönül rızasını aldı” şeklinde konuştu.

35 BİN KONUTUN 6 BİNİ YENİLENECEK

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan vatandaşların Niğde Belediyesiyle kat karşılığı arsalarını verme sözleşmesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdoğan; “İşi alan yüklenici firma geldi, şantiyesini kurdu. Hafriyatlara başladı. İnşaatlara inşallah Şubat’tan sonra devam edeceğiz, inşaatlarımız orada yükselmeye başlayacak. Niğde’de bulunun 35 Bin konutun 6 Bin tanesi yenilecektir” dedi.

SAMİMİYET KURMALIYIZ

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi; “Hizmetlerimizin yanında muhabbet te edeceğiz. Vatandaşla muhabbeti kurabilmemiz için önce kendimizle muhabbeti kurabilmemiz lazım. Kendi içimizdeki samimiyeti vatandaşa hissettirirsek, işte o zaman hizmetin karşılığını vatandaştan alırız” dedi.

ÜLKENİN SIRAT KÖPRÜLERİ

“Her sene bir seçim olacak” diyen Milletvekili Selvi; “Hatta bazı seçimlerin arasında bir yıldan kısa süre olacak. 2014 Mart’ında Belediye Seçimleri var. Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bunlar bu ülkenin sırat köprüleri” diye konuştu.

VİZYONU BELİRLEYECEK

Buradaki başarının Türkiye’nin değil; 2023, 2071 vizyonunu belirleyecek sonuçlar olacağına işaret eden Milletvekili Selvi; “Bir başarısızlık veya bir çıtanın düşmesi, bu zamana kadar gelinen noktadan Türkiye’yi geriye götürecektir. Bunun için de birlikteliğimizi ve bütünlüğümüzü kaybetmememiz lazımdır” dedi.

EN BÜYÜK BELA: TERÖR

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise; “Gerçekten Türkiye çok büyük bir ülke, çok iyi bir ülke. Ülkemizin gündeminde çok önemli meseleler var. Bunların en başında terör vardır. Terör 30 yıldır bu ülkenin elini, ayağını kelepçelemiş. Milli enerjimizi sömürmüş. Her şeye rağmen Türkiye olarak çok iyi bir noktadayız” şeklinde konuştu.

HERKES TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYOR

“Ama bu terör belası olmasaydı, ülkemiz gelişmiş ülkelerin başında olacaktı” diyen Milletvekili Kavaklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geldiğimiz bu noktada Başbakanımızın önderliğinde, liderliğinde bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden kaldırmak için bir takım faaliyetler söz konusu. Bunu istemeyenler hem içte, hem dışta var.

Terör olayının bitmesini herkes istiyor. Fakat bunun bitmesini engellemeye kalkan birtakım gayretler var. Bizim kafamızı karıştırmaya çalışanlar var. Bunları ortadan kaldırmaya çalışacağız.”

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Aksaray Koordinatör Milletvekili İlknur İnceöz, Niğde Belediye Başkanı Faruk akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Hüseyin Emre Kesek, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Reyhan Sayın, AK Parti İl Eski Başkanları ve AK Parti üyelerinin katıldı.



Editör: TE Bilişim