HDP Eş Genel Başkanları Aksaray’da protesto edildi. HDP’nin Aksaray aday tanıtımı programında, vatandaşlar HDP otobüsünü taşladı. HDP Bayraklarını yaktılar. Taşlı sopalı kavga çıktı.

 

Bir diğer Eş Genel Başkan Ertuğrul Kürkçü’nün başka bir program nedeni ile katılamadığı HDP Aksaray ve Niğde Programına Eş Genel Başkanlar Sebahat Tuncel ve Levent Tuzel katıldı. Aksaray’daki olaylı programın ardından Bor İlçesi Altunhisar Kavşağında karşılanan heyet. Niğde Kültür Merkezinde aday tanıtım programı yaptı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen programda Aksaray’ın  Niğde’de her hangi bir olay çıkmadı.

 

Parti seçim Otobüsünün Ankara’ya dönme zorunlundan kaynaklı Niğde den kendi özel araçlarıyla Aksaray Altunhisar kavşağından aldıkları Eş Genel başkanları Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve beraberlerindekileri Hüdavend Hatun salonuna getiren HDP liler zılgıt ve alkışlarla genel başkanlarını  “Niğde  sizinle Gurur Duyuyor” sloganıyla içeri aldılar.

 

Saygı duruşu ile başlayan program il başkanının hoş geldiniz konuşması ve sırasıyla belediye başkanı Abdülkerim Çekmek İl genel Meclisi Üyesi adayı Nevin Kaya-Nazım Kaçar-Abdullah Serraç-Resul Erdem- Mustafa Dayan ve İbrahim Taş sahneye davet edilip Levent Tüzel ile Sebahat Tuncel in de sahneye çağrılması ve  adayların elini kaldırmasıyla salon alkışlarla yıkıldı. Belediye Başkan Adayı Çekmek genel başkan ve parti merkez üyelerinin Aksaray da saldırıya uğramasını şiddetle kınadıklarını bu ve benzer saldırıların kendilerini  doğru bildikleri yoldan geri döndüremeyeceğini belirterek inadına hakların kardeşliğini savunacaklarını  belirtti.

 

 Bor İlçesi İl genel meclis üyesi adayı Nazım Kaçar “ sermayenin ve partilerinin biz emekçilere verebileceği hiçbir şey yoktur. Dert bizim dermen ise ellerimizdedir. Kendimize sınıf olup meclislerimizi oluşturarak örgütleniyoruz. Bu gün için bu örgütlülüğün adı HDP-HDK meclisleridir. Sermaye bize saldırdıkça susup pusma zamanı geçti haziran direnişinden aldığımız güçle kendimizi Niğde de de örgütleyip alanlara çıkıyoruz. Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz dediği konuşmanın ardından   Levent Tüzel ve eş Genel Başkan Sebahat Tuncel ülkenin gündemindeki siyasi konuları değerlendiren birer konuşma yaptılar.

Alkışlarla salondan parti Binalarına geçen HDP kitlesi Parti il binasında hazırlanan kumanyaları yöneticileriyle paylaşarak Genel merkez Yöneticilerini Niğde örgütlülüğünün temin ettiği bir araçla 05 -03-2014 Çarşamba günü programına yetiştirmek üzere Çorum iline geçtiler.


 

Editör: TE Bilişim