CHP Niğde Milletvekili Altunhisar İlçesi Ulukışla Köyü’nde jeotermal enerji ile ilgili halkın tereddütlerini dinledi.
 
 CHP Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Merkez İlçe Başkan Vekili Faruk Kabadayı, CHP il Sekreteri Adnan Şenbaş İl Disiplin Kurulundan Ali Aygıt, belediye Meclis Üyesi Bünyamin Kıvrakdal, Yönetici Bayram Yıldırım, İl Genel Meclis Üyeliği yapmış olan Akif Üstün, Niğde Dernek Başkanlığı yapmış olan Hakkı Taştekin ,Ali İhsan Angı ,eğitimci, ADD Yöneticiliği yapmış olan Mehmet Duruöz  ile Ulukışla Kasabasına Gelen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer önce terörü lanetleyerek şehitlere başsağlığı diledi, acılarını paylaştığını ifade etti. Gazilere şifa diledi, sorunun çözümü için TBMM’nin devrede olması gerektiğini belirtti. Daha sonra köy halkının sorunlarını dinledi. Niğde İli Altunhisar ilçesi Ulukışla - Kalınağıl mevkiindeki 3s Kale Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Jeotermal Kaynak Arama Sondajları projesi ile ilgili olarak Niğde Valiliğine sunulan dosya, PTD dosyasının Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenip, uygun bulunduğu açıklanmıştı.
 
Bu süreçte hayvancılık ve tarım ile geçim sağlayan köy halkı, köy yaylasında yapılacak bu çalışmaya yönelik kaygılarını dile getirdi. Yayla dışında bu çalışmamın olabilirliğini ifade eden vatandaşlar da oldu.
 
 
 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmalardan sonra bir değerlendirmede bulundu. KİT Komisyon Üyesi olduğunu, bu nedenle enerji ile ilişkili kamu kuruluşlarının Sayıştay raporlarını inceledikleri ifade eden Gürer, ülkemizin enerjide  yüzde 76 gibi dışa bağımlı bir ülke durumunda bulunduğunu, yurt içi linyit kaynaklarının dahi eski teknolojiyle, sağlanamayan iş güvenliği ile verimli kullanılamadığını ifade etti. Doğa ve çevreye zarar veren HES ler dışında güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanılması çalışmaları bulunduğunu, özellikle  rüzgar enerjisi için Niğde’nin ideal bölgeler içinde sayıldığını söyledi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu: “Ülkemizde ciddi enerji sorunu var. Hiç kimse teknolojik olanaklardan vazgeçmek istemiyor. Haklılar da. Ama bunun yarattığı sorunlar da var. Enerjiyi kendimiz üretmeliyiz. Nasıl? Çevreci ve doğayı koruyan bölgeyi tahrip etmeyerek. Ve açığa çıkacak rant bu bölge insanının refahı için kullanılacak. Yaklaşım bu olmalı. Şimdi sizin bölgenizde bir jeotermal enerji için çalışma var. Haklı olarak ne oluyor diye soruyorsunuz. Bunun yanıtını da siz bulmalısınız Üniversitelerle bilim adamları ile konunun uzmanları ile görüşün. Fayda zarar hesaplamasını yapacak olan sizsiniz ve sonuç değerlendirmesini hep birlikte vereceğimiz kararla oluşturun. Bilgi ve bilim ile buluşan çevreci ve doğa dostu bir çalışma ile açığa çıkacak enerji bölge gelirine de katkı koyacak. Ulukışla köyümüz insanının çalışkan, araştıran ve doğru olanda birleşen bir duyarlılığı var. O nedenle çok araştırın, soruşturun, değerlendirmenizi bilimin ışığında süzgeçten geçirin. Vereceğiniz kararın yanında olalım. Örneğin jeotermal ile enerji üreten yerlere gidip yerinde gözlemleyin. Bir komiteniz olsun. Neden ve niye karşı olduğunuzu ya da bu çalışmanın bölge için  varsa faydası onu belirleyin ve karar veren köy halkı olsun" dedi. Ömer Fethi Gürer konuşmasında ülke sorunlarını da dile getirdi Terörü lanetledi, çözüm için TBMM’yi adres gösterdi. Toplumsal sorunları aşmada dayanışmanın tek yönlü değil, tüm tarafların işbirliği ile sağlanmasının yaralı olacağına vurgu yaptı.
 

Editör: TE Bilişim