CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de düzenlediği Basın toplantısında Cumhurbaşkanına seslendi. Gürer, Cumhurbaşkanının, “Haksız fiyat artışlarını ihbar edin” şeklinde vatandaşa çağrıda bulunduğunu da hatırlatarak, “Elektrik ve doğalgazda son 3 ay içinde 3 kez haksız zam yapıldı. Bu konuda ihbarda bulunuyorum, Sayın Cumhurbaşkanı gereğini yapsın” diye konuştu. 

Gürer, “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, Serbest Piyasa ekonomisinden yana olduklarını söylüyor. Fiyat artışı içinde vatandaşa ihbar çağrısı yapıyor. Elektrik ve doğal gaza üç ayda üç kez yüzde 9 oranlarında zam geldi, elektrik, doğal gaz, su gideri aylık 500 liraya ulaştı. İhbarda bulunuyorum, elektrik doğal gaz zamlarını iktidarın başı olarak durdurun” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan enflasyon ve zamlarla ilgili değerlendirmelerde yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Serbest piyasa ekonomisinden vazgeçmeyeceğiz” şeklindeki açıklamasına ve “Haksız fiyat artışı yapan fırsatçıları bize bildirin, gereğini yaparız” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Gürer, “Evet ben ihbarda bulunmak istiyorum; Elektrik ve doğalgaza 3 ayda 3 kez haksız zam yapıldı. Sayın cumhurbaşkanı bununla ilgili gereğini yapsın. Vatandaşın yalnızca elektrik, doğalgaz ve suya ödediği para aylık ortalama 500 lirayı buldu. Zamlar vatandaşın belini büktü. Bunları bir fırsatçı anlayışıyla değerlendirin ve zamları geri alın. Sorunun kaynağı sizin iktidarınızın uyguladığı yanlış ekonomik politikalardır” diye konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim