Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Yercin, Enver Şimşek, Bayram Yıldırım, İl Yöneticisi Mehmet Erdemir ile Değirmenli Kasabasını ziyaret etti. Değirmenli Belediye Başkanı Yıldıray Tok ile de görüşen ve kahvede vatandaşlarla sohbet eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarım politikalarının yanlışlığına değindi ve “Plan mı pilav mı diyerek geçen yılların bugün yarattığı sorunu daha net görüyoruz.”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarım politikalarının hükümetçe yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek bölgede patates, elma, kiraz, fasulye üreticisinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek “Üreten maliyetine ürünü satamıyor, üretici pahalı ürün alıyor, arada aracılar bu işten kazanç elde ediyor. Bu sistem değişmelidir. Üreticinin bir yıl önceden uygulanacak planlama ile ne ekeceğini, ne kazanacağını, kaça satacağını bileceği bir düzenleme yapılmalıdır. Aracılık yeniden düzenlenmeli,  sınır konarak tüketiciye ürünün daha ucuza ürünün ulaşmasının yolu açılmalıdır. Üreticinin ürünü maliyetinin üzerinde değer bulmalı, tüketici de daha ucuzca ürün alması sağlanmalıdır.”dedi.

Değirmenli Kasabasında bulunan mağaranın da tescilli olduğunu belirten Gürer, “Bu mağara mutlaka turizme kazandırılmalı. Aladağlara giden turistler için geçiş yolu sayılan bölgede böylesi bir yerin düzenlenip turizme açılması ilgi yaratacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim