Çalışan ve üreten kesimlerin üretimden pay alamadığını anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin üretimde ve bölüşmede uygar dünyanın gerisinde kaldığını ifade etti. 
Milyonlarca işçinin düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakıldığını, esnafın vergi ve kredi borçlarını ödeyemediğini, sattığı malın yerine yenisini koyamadığını vurgulayan Gürer, “Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor” diye konuştu. 
Gürer, AKP iktidarında nüfusun yüzde 99’unun yoksulluk ve açlığa mahkûm edildiğini belirterek, “CHP iktidarında yoksulluğu bu topraklarda sıfırlayacağız” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesine bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. Keçikalesi ve Karakapı beldeleri ile Yeşilyurt, Yakacık, Çömlekçi, Akçaören ve Uluören köylerinde vatandaşlar ve çiftçilerle bir araya gelen Ömer Fethi Gürer, AKP’nin son 16 yılda uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle ülke nüfusunun büyük bir bölümünün açlık ve yoksulluğa mahkûm edildiğini söyledi. 

CHP iktidarında kişi başına gelirin 15 bin dolara çıkarılacağını kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Enflasyonu ve işsizliği % 5’in altına indireceğiz. Cari açığı, milli gelirin % 4’ünün altına düşüreceğiz. Yoksulluğu bu topraklarda sıfırlayacağız. İmalat sanayi ihracatında yüksek ve orta yüksek teknolojili mal ve hizmet payını, dünya ortalaması olan % 60’a yükselteceğiz. Türkiye ekonomisini içine kıstırıldığı cendereden çıkaracağız. Korku ve umutsuzluğa karşı; güven ve dayanışma ruhuyla değişimi yöneteceğiz, geleceğimizi inşa edeceğiz. Sosyal devlet ilkesini tam anlamıyla hayata geçireceğiz. Ülkemiz dinamik bir nüfusa, pek çok benzersiz ekonomik kaynağa ve olanağa sahiptir. Ülkemizin kalkınması, kalkınırken refahın hakça paylaşılması ve her bir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadan, mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşması en temel gayemizdir. Akılcı ve planlı ekonomik atılımlarla, çağın sunduğu benzersiz fırsatları yakalayacağız. Her bir yurttaşımızın aşının ve işinin olduğu, hiçbir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe güven ve umutla baktığı kalkınmış bir refah ülkesini el birliğiyle yaratacağız” açıklamasında bulundu. 
 
 
Editör: TE Bilişim