CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dündarlı ziyaretinde yaptığı açıklamada, iktidarın 15 yılda Niğde’ye önemli bir yatırım yapmadığını belirterek, “İcraat yok, bol laf var” dedi. 

CHP Niğde milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Dündarlı beldesini ziyaret ederek, kasaba halkıyla bir araya geldi. Esnafı ziyaret eden Gürer, kahvehanelerde vatandaşların sorunlarını dinledi. 

HER KÖYE BİR VETERİNER VE ZİRAAT MÜHENDESİ

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilinin pek çok üründe ülke genelinde ilk sıralarda olmasına rağmen, bu ürünlerle ilgili entegre tesislerin bulunmamasının düşündürücü olduğunu söyledi. Her köye mutlaka bir veteriner hekim ve ziraat mühendisi kadrosu verilmesi gerektiğini söyleyen Gürer: “CHP olarak seçim bildirgemizde var. İktidarımızda, tarım planlı ve bilimsel yapılacak her köye veteriner ve ziraat mühendisi atanacak " dedi.

Gürer yanlış gübre ve ilacın toprağa, doğaya zarar verdiğini, verim artırıcı çalışmaların yetersiz kaldığını, tarım ve hayvancılığın dışa bağımlı olduğu gibi ilaç, yem, tohum ve gübrenin ithal olduğunu ifade ederek: “Kendi kendine yeten ülkemizi dışa muhtaç kılan AKP hükümeti yanlış tarım politikaları yerine yerel ve yerli üretimi teşvik eden, bilimsel ve bilgiye dayalı tarımı teşvik eden, aracılık sistemi yerine kooperatifçilik başta olmak üzere çiftçi birlikleri ile üreticinin ürününün değer bulduğu, tüketicinin kaliteli ve ucuz ürün aldığı sistemi CHP iktidarında kuracağız “dedi.


 

İKTİDAR 15 YILDA NİĞDE’YE CİDDİ BİR YATIRIM YAPMADI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşlarla bir araya geldiği Dündarlı beldesinde, 15 yıllık AKP iktidarının Niğde’ye bakış açısını da değerlendirdi. Gürer: “Kayseri –Ulukışla demiryolu ve elektrik Niğde’ye tek parti iktidarı döneminde geldi. Gebere Barajı o dönemde yapıldı. 1960 öncesi  iplik fabrikası açıldı. Çimento Fabrikası açıldı.1980 öncesi dönemlerinde askeri fabrika  ve Akkaya Barajı yapıldı. Birko İplik Fabrikası kuruldu. 1990 öncesi Şeker Fabrikası yapıldı, 1990 sonrası Niğde Organize Sanayi Bölgesi ve Niğde Üniversitesi kuruldu.2003'te iktidar oldular Niğde için hangi büyük bir yatırımı yaptılar. Niğde havaalanı yapılmadı, Yüksek hızlı tren projesine Niğde merkez alınmadı, Komşu iller Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesinde ama Niğde yok, lisanlı depoculuk için teşvikte Niğde’nin adı yok, lojistik istasyon dediler on yıldır ses yok, petrol çıktı dediler rezerv olmadığı anlaşıldı, iki yüz Çinli fabrika beş yılda kuracaktı on yıla yaklaştı haber yok, Almanlar gübre fabrikası kuracaktı hikâye çıktı, Niğde’ye verdikleri sözü tutmayan, yatırım yapmayan bir AKP hükümetleri var. İlk kez Niğde bu kadar bakansız kaldı. Niğde, patates üretiminde birinci, lahana üretiminde ikinci, elma üretiminde üçüncü, fasulye üretiminde dördüncü ama bir entegre tarım işleme tesisiniz dahi yok, hizmet ve yatarım yapılmadığı gibi tam aksine tarım, hayvancılık ve besicilikte sorunlar arttı. Niğde’ye doğru dürüst bir yatırım yok ama bol bol laf var. Hayali vaat var" dedi.

Dündarlı beldesi sakinleri de ziyaretinden dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür ettiler. 

Editör: TE Bilişim