Niğde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP il binası toplantı salonunda 24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen seçimi değerlendirerek Ak partinin bu seçimde 17 Bin oy kaybettiğini CHP’nin ise 3 bin oyunun artığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Milletvekili seçilen Ömer Fethi Gürer, bir sürecini birlikte yaşadık. Seçim süreci sonuçlarında da kesin olmamakla birlikte sonuçlar açıklandığında Ak Parti 2 milletvekilini korurken CHP’de 1 milletvekilini koruduğu bir sonuç ortaya çıktı. Bugün itibariyle resmi sonuçların açıklanmamış olmamışına rağmen var olan verilere göre CHP Milletvekilliğini korumayı başardık. Bu bağlamda Partimizin il, ilçe örgütlerine belediye başkanlarına ve tüm üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Eşit koşullarda adil bir seçim olmadığını belirten Gürer; “ Devlet olanakları iktidar partisi tarafından açık ve alenen seçim öncesi kullanıldı. Buna rağmen Ak Parti Niğde’de 17 bin oy kaybederken, CHP ise Kasım seçimlerine göre 3 bin oy daha fazla aldı. Millet ittifakının oylarının toplamıyla da CHP milletvekilini korudu. Özellikle Ak Parti bazı belediye başkaları sandıktaki oyunu bize getireceksin baskıyla Çiftlik ilçemizde yine bizim partimizin toplantısına değil de yürürken elini sıkıp yürürken resmi çekilen iki işçinin işine son vermek gibi bir uygulamaya gidildi. Haziran ayında Niğde’de miktarı tam olarak bilinmeyen ama 20 tırın üzerinde kömür dağıtımı oldu. Bu kömür dağıtımı muhtarların bilgisi dışında yalnızca yandaşa veya oyunu alabileceğini düşündükleri insanlara bu kömür dağıtımı yapıldı. Kömür dağıtımın yanı sıra seçime üç gün kala sosyal yardım adı altında ellerinde bulunan listelere farklı biçimde destekler sağlandı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen seçim sürecinin sonuçlandığı dönemde de adliye halen gereği ve nedeni belli olmayan bir olayıyla karşılaştık. Ancak seçim sonuçlarında oluşabilecek olumsuzlara karşı ildeki görev yapan yöneticilerin bizlerin uyarısını dikkate alması bizim açımızdan olumlu gelişmeydi” diye konuştu.

Niğde’nin seçim sürecinde verilen vaatlerin gerçekleştirilmesi konusunda takipçi olacaklarını belirten Gürer ; ‘’ Havaalanı, Ecemiş Suyu, Lojistik İstasyon, Çiftlik Niğde arasındaki yolun bitirilmesi, Akkaya Barajının temizlenmesi, Tıp Fakültesinin her birimi ile harekete geçmesi, bölgedeki üreticilerin sorunlarına çözüm üretilmesi  gibi belli başlı sorunların takipçisi olacağız. Bizim açımızdan bundan sonraki süreç ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem sorunları izlemek hem sorunların çözümüne yönelik politikalar oluşturmak ve ilk amaç da yerel seçimlerde Niğde’nin mutlaka ve mutlaka belediye seçimlerinde başarılı sonuç elde etmesidir.   ’’dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın Niğde’deki itirazı hakkında da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Gürer ; ‘’ Nasıl sonuçlanır bilemiyorum ama itiraz etse de bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletvekilliği açısından bir sorunu yok. Adalet Kalkınma Partisi’nin bir milletvekilinin,1500 oy gibi bir rakam söylüyorlar Milliyetçi Hareket Partisine geçebileceği iddiaları var ama sandıkta sayılmadan veya seçim kurulu bu konuda bir karar vermeden sonuç hakkında bir yorum yapmak yanlış olur. Çünkü oyları artabilir, azalabilir ama bizim oylara her hangi bir yansıması olmuyor çünkü ortada 15 Bine yakın fakrımız var. O konuda bizim açımızdan bir sorun yok.’’ İfadesini kullandı.

Adliyede seçim günü çıkan yangının da çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini belirten Gürer ; ‘’ Sanırım yetkililer kısa süre içerisinden bir açıklama yapacaklardır. Seçim gününe denk gelmesi ve Niğde tarihinde ilk defa Adliyenin o bölgesinde bir yangının çıkması düşündürücü. Gerekli araştırmaların yapılacağını düşünüyorum’’ diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim