CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde Altunhisar İlçesi, Keçikalesi Kasabası, Karakapı Kasabası ile Yeşilyurt, Yakacık, Uluören, Çömlekçi, Ulukışla köylerini ziyaret etti. Referandum sürecini değerlendiren Gürer neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı. Ömer Fethi Gürer Barolar, hukuk fakülteleri demokratik kitle örgütleri ve halkın geniş kesiminin katılımı ile tartışılıp uzlaşılarak bir anayasa değişikliği yapılması gerekirdi. 12 Eylül Aldı kaçtı anayasası gibi bu kez Kaptı kaçtı anayasası türetildiğini söyledi. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda ayrışma değil dayanışma içinde olması gerektiğini ifade eden Gürer “OHAL, terör, Suriye savaş hali, ekonomik sorunlar dikkate alındığında en acil sorun anayasa değişikliği değildir, işsizliğin zirve yaptığı, yoksulluğun artığı, her kesimin sıkıntı yaşadığı bir süreçte ayrışmalar yaratmak bu ülkenin hayrına olmayacaktır” dedi.

TELEVİZYONDA TARTIŞILSIN.       
CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı ve Başbakan her toplantıda suçluyor, Sayın Kılıçdaroğlu’nun televizyonlarda karşılıklı bu değişikliği konuşalım halkımız madde madde bu değişimi öğrensin çağrısına ise yanıt vermiyorlar, bu değişiklik rejim değiştirmektedir, tek adamda toplanan yetkiler ile parlementer sistemden önemli ölçüde vazgeçilmektedir. Tek adam dilediği gibi ülkeyi yönetecektir. Bir tek kişi kararı ile yönetilen ülkelerde yaşanan sorunlar ortadadır. Cumhuriyet ve Demokrasi değerlerinin korunması, halkın sorunlarının çözümü, parlementer sistem güçlendirilerek sağlanabilir. Getirilmek istenen rejim değişikliği ucu belirsiz, sonu görülmeyen, içinde çelişkiler barındıran maddelerden oluşmaktadır. HSYK gibi, milletvekili seçim süreci gibi kısa sürede değişen maddelerin bir daha değişmesi ne yaptıklarını bilmediklerinin de örnekleridir" dedi. 



BÜROKRAT YÖNETİMİ.

Ömer Fethi Gürer, anayasada yapılmak istenenle seçilmişler değil atanmışların yönetiminin başlayacağını, halkın beş yılda bir seçtiği tek kişi kararları ile ülkenin yönetileceğini, bakanların ve yardımcıların ülke yönetiminde egemen olacağını ifade ederek seçilmiş vekil bakan olursa vekilliği düşüyor niye diye sordu? Bürokrasinin artacağı, seçilmişlerin çözüm noktası dışında kalacağı düzenlemeler ile sorgulanamaz tek kişiye ülkenin teslim edilmesine anlam veremediklerini söyleyen  Gürer, “Cumhurbaşkanı yeni düzenleme ile yargılanacak deniyor adı öyle konulmuş ama maddelere bakınca görüyorsunuz ki yargılanamaz düzenlemeler var.  Mecliste 301 kişi ile gerekçeli  yüce divan süreci başlayacak, komisyon ve 360 vekil ardından 600 kişi 400 oy ile yüce divana gönderecek, yüce divan Anayasa Mahkemesi üyeleri onlar da yargılanacak, Cumhurbaşkanı atamamış, kısacası ne Meclis'te o karar çıkar ne atama memurlarla yargı aleyhte biter, adı konmuş ama olmaması içinde gereği yapılmış. O nedenle madde madde okuyan görecek ki değişimler ülke hayrına değil, hayırlısı hayır demek” dedi.
 
Editör: TE Bilişim