CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de AKP iktidarı döneminde her seçim öncesi söz verilip de yapılmayan yatırımları, Meclis gündemine getirdi. 

TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında kentin yaşadığı sorunları sıralayan ve vat edildiği halde yerine getirilmeyen hizmetleri anlatan Gürer, Niğde’ye verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Gürer, il ve ilçelerde CHP’li belediye başkan adaylarının yerel seçimlerden zaferle çıkarak, şehrin kaderini değiştireceğini vurguladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak Niğde’nin sorunlarını gündeme getirdi, 17 yıllık AKP iktidarı döneminde söz verildiği halde yapılmayan yatırımları anlattı. 

Gürer, “Niğde'miz on yedi yıldır AK PARTİ'nin söz verdiği hizmetleri dahi alamıyor. Havaalanı sözü on yedi yıldır verilmesine rağmen 2019 yılı için dahi ödenek ayrılmadı. On yedi yıldır Niğde'mizin tarım ve hayvancılık ürünlerini işleyecek bir sanayi tesisi kurulmadı. Yüksek hızlı tren projelerine Niğde'nin merkezi alınmadı. TOKİ Niğde Efendibey Projesi tamamlanmadı. Niğde Keten Çimen-Çiftlik, 30 kilometre yol beş yıldır bitirilmedi. Çevre felaketi Akkaya Barajı temizlenmedi. Köylere gölet sözleri verildi, tutulmadı. Niğde Kalesi çevre projesi gerçekleştirilmedi” dedi.

Niğde'de işsizliğe çözüm üretilmediği gibi Fabrikaların kapanmasına göz yumulduğunu, çiftçiler icralık olduğunu, ürününün değer bulmadığını ve destek verilmediğini kaydeden Gürer, “Esnafın sorunları katladı, çözüm getirilmedi. İşsizliğe, yokluğa, yoksulluğa çare için hiçbir proje Niğde'de gündeme alınmadı. İlçelere verilen sözler tutulmadı” diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürer, “Niğde Merkez, Bor, Altunhisar, Ulukışla, Çiftlik, Çamardı ilçelerimizde ve kasabalarımızda Cumhuriyet Halk Partisinden adaylarımızla yerel seçimlere giriyoruz, halkımızın oylarıyla Niğde'de verecekleri destek Niğde'nin kaderinin değişmesine de vesile olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim