31 Mart yerel seçimler öncesi CHP İl binası önünde CHP Eski Genel başkan yardımcısı Umut Oran yaptığı basın açıklamasında hükümete işsiz üzerinden yüklenerek 4 üniversite mezunu gençten 1 tanesinin işsiz olduğunu şuanda ülke genelinde 7 milyon işsiz olduğunu söyledi.

CHP Eski Genel başkan yardımcısı Umut Oran yaptığı basın açıklamasında, “ Türkiye7de işsizlik oranının arttığını üniversite mezunu 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu belirti.

Oran; “Niğde7nin sorunu olduğu gibi sadece Niğde’nin değil tüm Türkiye’nin  sorunu işsizliktir. Bilindiği gibi geçen hafta işsizlik rakamları açıklandı. Bakın resmi rakamlarda 4 milyon işsizden bahsediliyor ve bu rakamları oranlarla anlatmaya çalışıyor iktidar partisi. Türkiye’de 12,06’lık bir işsizlik olduğunu söylüyor iktidar partisi. Biz geldiğimizde bu rakamlar yüzde 10,3’dü diyor ama şuanda 12,6 deniyor. İşsizlik bu dünyanın işsizlik, Türkiye’nin en can alıcı en önemli sorunudur. İşsizliği sadece oranla rakamlarla anlatamayız. İşsizlik sadece rakamlardan ibaret değil, işsizlik demek bu işe başvurmayan ve iş aramadan umudunu kesenlerle beraber ele aldığımız zaman 7 milyon işsiz ortaya çıkıyor. Yani 81 milyon nüfuslu Türkiye’de 7 milyon işsiz var.  Üniversite mezunu gençlerimizden 4 gencimizden 1’i işsiz demek oluyor. Bu bir felaket demektir. Ülkemizin önemli sorun ve en acil çözülmesi gereken sorun işsizliktir. Bu ülkede yaklaşık 17 yıldır tek başına bir iktidar olmasına rağmen iktidar diyor ki ya abartılacak bir rakam değil yüzde 10,3’den yüzde 12,6’ya çıktı diyor.  7 milyon işsizin evinde yaşanan dramı dikkate bile almıyor. Ekonomi işsizle ilgilidir" şeklind konuştu
 

Oran konuşmasının devamında; “Dün akşam TBMM’de mesai vardı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir teklif görüşüldü. AKP’nın oyları ve MHP’nin desteğiyle bu teklif kabul edildi. Teklif şu; 1 Şubat’ta geçerli olmak üzere 30 Nisan’a kadar işe alınacak her yeni işçinin sigorta primi ile vergi dilimini hükümet ödeyecek. Bir daha söylüyorum 1 Şubat-30 Nisan. İkincisi 30 Nisan’a kadar. Bu tam bir seçim rüşveti, bu tam bir ahlaksız tekliftir.

Ekonomi sopayla düzelmez. Tarım politikaları tanzim satış çadırlarıyla düzelmez, faizler tehditle inmez. Bununla ilgili planlı, programlı siyaset yapmak gerekir. Bu iktidarın yapamadığını yani.” dedi. 


 
Editör: TE Bilişim