Ulukışla’nın CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder, arkasından yapılan çirkin politikaya ve aslı astarı olmayan dedikodulara çok sert tepki gösterdi. Yürütülen siyaset anlayışı ile kendi siyaset anlayışının çok farklı olduğunu söyleyen Önder, bundan sonra aktif siyasette olmayacağını belirtti.
 
Ulukışla çevresinden Cumhuriyet Halk Parti İl Genel Meclis Üyesi  Birol Önder yaptığı açıklamada ; “İl Genel Meclisi Üyeliğim sona erinceye kadar görevimi ve partime bağlılığımı layıkıyla en iyi şekilde yapacağım. Bu günden itibaren kimin ne hesabı varsa meydan onun olsun” dedi.
 
Gençlerin yolunu açmak için bundan sonra aktif siyaset yapmayacağını belirten Önder şunları söyledi.
 
 “Almış olduğum terbiye ve ahlak anlayışıma sığmayan, kişiliğim, dünya görüşüm ve yaşam tarzıma ters olarak yürütülen ahlak dışı siyaset ve bazı politik hareketler beni bazı radikal kararlar almak zorunda bırakmıştır.
 
Değerli Ulukışlalılar;
 
Göreve seçildiğim günden bu güne kadar halkımdan aldığım güç ve güven doğrultusunda “halka hizmet hakka hizmet“ anlayışıyla yaptıklarım ve çalışmalarımı bizzat seçmenlerime giderek hesap verdim ve vermeye devam ediyorum. İl Genel Meclis Üyeliği görevime başladığımdan bu yana yöremizin eksiklerinin giderilmesi, halkımızın refahı, ekonomik ve sosyal yaşamının iyileştirilmesi, toprağına, suyuna, doğasına, yurduna sahip çıkma noktasında verdikleri her mücadelede kenarda değil yanlarında oldum.
 
Yöremizin en iyi ve en çok hizmet alması yönünde yapılan tüm çalışmalara aktif olarak katıldım, olumlu her hizmetin halkımıza ulaştırılması yönünde oy vererek imzam ile ibraz ettim.
 
(Bu konularda dileyen bilgi yasasına istinaden Özel İdareden bilgi ve belge talep edebilir.)
 
Buna rağmen, arkamdan yürütülen çirkin dedikodular, mesnetsiz, art niyetli, akla izana sığmayan, vicdansız, hiçbir dayanağı olmayan, karalamalar benim bu kararı almama neden olmuştur.
 
Şunu tüm içtenliğimle belirteyim ki bu hareketimi hiçbir dış etki, zerre kadar korku ve hiçbir gücün vesayeti altında bulunmayarak, kendi beynim ve vicdanım doğrultusunda, cesaretle almış olduğum siyasi yaşamımın en zor kararlarından biridir.
 
İl Genel Meclis Üyeliği görevimin yasal süresinin sona ermesinin akabinde, bizden sonra gelen genç, dinamik neslin önünü açmak gayesiyle aktif siyaset hayatımı sona erdireceğim.
 
Aktif siyasete atıldığımdan bu yana edindiğim izlenimlerimle parti içi kısır çekişmelerin, bencilliklerin partimize ve halkımıza yarar getirmeyeceği, aksine partimize gönül vermiş, duyarlı seçmenimizin bize olan umudunun da giderek azaldığı yönündeki tespitlerim ne yazık ki beni haklı çıkardığı kanaatindeyim.
 
Partimizin güçlenmesi, yerel ve genel anlamda iktidar olması noktasında beynimizi, gönlümüzü ve gücümüzü birleştirme yönünde yapmakta olduğum çabaların heba olduğunu, tabuların yıkılması cihetinde duyarlı partililerimizden de umduğum desteği alamadığımı elem ve esefle görerek böyle bir oluşumun içerisinde bulunmamayı şahsım adına yararlı gördüm.
 
Bana teveccüh edilen İl Genel Meclis Üyeliği görevime partimi ve oy veren insanları utandırmayarak, çıkarsız, onurlu, namuslu, gönül dostu halkımızı en iyi şekilde temsil noktasında yükledikleri bu kutsal görevi layıkıyla sürdüreceğim.
 
Bana güvenen ve desteklerini esirgemeyen duyarlı, cefakâr partililerimiz ve tüm halkıma teşekkür eder, görevimin kalan süresinde de ilk günkü gibi şevkle çalışma ve hizmet anlayışımla görevimi sürdüreceğimi bildirir saygılar sunarım.”
 
Editör: TE Bilişim