CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, partisinin Çamardı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, yaşadığı koşullardan her kesimin sorunları arttığını, Türkiye'de mutlu olduğunu söyleyenin tane ile sayıldığını söyledi. Gürer, CHP Bu ülkenin kurucu partisi olarak, tüm sorunları çözmeye hazırdır." dedi.  CHP olarak ülkemizde teröre karşı her desteği verdik veriyoruz ancak hükümet başarısızlıklarını ört bas etmek için CHP iftira atıp teröre destek veriyormuş izlenimi yaratmaya çaba sarf ediyor, bu büyük bir haksızlık ve iftiradır. Bir oy uğruna bu kadar çarpıtma ve gerçek dışı ifadeler ancak bu kadar her konuda başarısız hükümete yakışır. CHP her tür teröre net ve amasız karşıdır ve terörü lanetlemektedir, Terörü bu ülkede palazlandıranlar bu anlamda sorumluluktan kaçamaz. Biz terörü lanetliyoruz ve  meclise hükümet getirdiği terörle ilgili her kanunu da destekledik" dedi.

ECEMİŞ SUYU PROJESİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Aladağlardan çıkıp Akdeniz'e akan Ecemiş Suyunun Niğde  ovalarına taşınması projesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Ömer Fethi Gürer, “Öncelikle net olarak bir şeyi ifade etmek istiyorum Aladağ çıkıp Akdeniz'e akan Ecemiş suyunu Çamardı için içme ve sulama suyu olarak kullanılan kısmı hariç Yelatan Köyünden Niğde ilini terk edip Akdeniz'e boşa akan su değer bulsun istiyoruz. Çamardı su kaynakları Çamardı ilçemiz için öncelikle kullanılması şarttır. Fazla su için proje Yelatan bölgesine yapılacak bir baraj ile su Akdeniz'e akması engellenip Niğde'de kalması sağlanmalıdır. Çamardı için zararı olacak hiç bir projeye destek vermeyiz. Niğde ilinin en güzel doğal yerleşim alanı olan Çamardı tek geçimi tarım ve hayvancılıktır ve su bu bölge için şarttır. Boşa akıp Akdeniz'e giden su Niğde ovalarına akmalıdır.  Biz Akdeniz’e boşa akan suyun tarımsal sulamada kullanılması konusunda proje geliştirilmesini istiyoruz. Niğde’ye götürülmesini istemiyoruz. Çünkü bölgemizde tarımsal sulama için kullanılan suyun maliyeti çok yüksek. Elektrik enerjisiyle çıkarılan yer altı sularının maliyeti çok yüksek. Buradan Akdeniz’e akan su, boşa gideceği yerde tarımsal amaçlı sulamada kullanılsın "dedi. 

ÇAMARDI’NIN TURİZM POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Konuşmasında Çamardı ilçesinin turizm potansiyeline de değinen Ömer Fethi Gürer, “Tarihi dokunun değerlerinin sahiplenmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Yerel ürünler marka değerine ersin istiyoruz Ülkemiz her ilinde Çamardı'da N  bir Halka tatlının ve dondurmacı var neden bu ürünlerin patentinin alınıp marka yaratılmasın, Bu gibi girişimler  Çamardı’yı farklı yere taşır. Aladağlara gelen 10 bin turistin Çamardı’ya gezmesi sağlanacak çalışmalar yapılsa kötümü olur, bu da bölge ekonomisine farklı bir katkı oluşturur” diye konuştu.

CHP, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN YARATICISI OLACAK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmesinde ise Türkiye’de tane ile sayılacak kişiler dışında mutlu olduğunu söyleyen hiç kimsenin bulunmadığını belirtti. Çiftçi, esnaf, sanayici, köylü, işsiz, işçi, memur ve emeklinin dert yandığını anlatan Gürer, “Tek çözüm var; CHP’de oyları toplayacağız. Misakı Milli sınırları içinde, Atatürk’ün önderliğinde bu ülkenin kurucu partisi olarak geleceğe daha emin adamlarla gidecek Çağdaş Türkiye’nin birlikte yaratıcısı olacağız şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim