CHP'de yerel seçim heyecanı başladı. Aday belirleme süreci de yaklaşıyor. Bor İlçesi Kemerhisar beldesinde Türkiye'ye örnek olabilecek nitelikte bir ön seçime gidilerek Kemerhisar adayı olarak Beytullah Kirazcı belirlendi. 

Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak sitemize verdiği videolu söyleşide Niğde merkez için 8 adayın başvurusu olduğunu belirtmişti. (buradan izleyin)

 CHP,  Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlere 16 ay kala yaptırdığı, çok sayıda yerleşim yerinden toplam 250 bin deneğin katıldığı ankette ilginç sonuçlar çıktı. 


Yerel seçim stratejisini belirlemek ve başkan adayı çıkarmak için çalışmalara başlayan CHP yönetimi  mayıs ayında kamuoyu yoklaması yaptırdı. Anketten çıkan sonuçları CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın  anlattı. Günaydın, CHP’nin belediye başkan adaylarının Şubat 2013’te  netleşeceğini söyledi. Anketten çıkan sonuçlar şöyle:


Ankete göre Niğde'de CHP Oyları Artıyor


* CHP’nin yönettiği AntalyaEskişehir ve Mersin’de belediye sınırları değişmiş olmasına karşın seçimi CHP’nin önde tamamlayacağı tahmin ediliyor. BalıkesirManisaBurdurBartın’da CHP en avantajlı parti görülüyor.

* CHP’nin NiğdeNevşehirKırşehir ve Çorum’da önceki seçimlere göre oyunu artırdı.

* Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da CHP’nin oy oranının bir önceki seçimlere göre arttı. Ancak, oran hâlâ parti yönetiminin istediği seviyede değil. CHP’nin Kars’ta ipi göğüsleyebileceği tehmin ediliyor.


Bağış, Topbaş’tan geride kaldı

* CHP, yerel seçimde kazandığı İstanbul’daki 12 belediyede önde. CHP’nin, kalesi olarak bilinen Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy’de oy oranı yüzde 65-70 civarında; Maltepe, Kartal, Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece ve Çatalca ise CHP, Ak Parti’nin 5-10 puan önünde. Silivri ve Adalar’da CHP önde olmasına karşın oy farkı yüzde 5’in altında.
* Ak Parti’nin yönettiği Beyoğlu, Beykoz, Beylikdüzü ve Esenyurt’ta CHP ya önde ya da küçük bir oy farkıyla geride çıktı.
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yapılan yoklamada Ak Parti, CHP’nin 4 puan önünde. 

Ak Parti 8 puan önde tamamlamıştı.

* Ak Parti seçmeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yeniden aday olmasını desteklerken, bu pozisyon için ismi geçen AB Bakanı Egemen Bağış ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a destek çok daha az görülüyor.
* Ak Parti’nin kazanmak için çalıştığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin oy oranı yaklaşık yüzde 50 çıktı. CHP’nin oyu Karşıyaka, Konak ve Bornova’da yüzde 65-70, bir-iki küçük ilçe dışında bütün ilçelerde CHP yarışı önde götürüyor.
* CHP Ankara’da Çankaya ve Yenimahalle’de önde. Ankette, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e oy veren seçmenin yüzde 40’ının Gökçek’in bir daha aday olması durumunda yeniden oy vermeyeceği sonucu çıktı.

*******

Sitemizde de bir anket var


Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz?


Diye Sormuştuk...  Kısa sürede 1.234 oylama yapıldı. 


İşte şuanki sonuçlar.
TIKLAYIN




Editör: TE Bilişim