22. Dönem Ak Parti’den Niğde Milletvekili olan ve 27. Dönem için 24 Haziran 2018  seçimleri için Ak Parti’den aday adayı olan Mahmut Uğur Çetin  Niğde FM radyosuna konuk oldu.

Haber: Selim GÖKEL

Ak Parti aday adayı Mahmut Uğur Çetin burada yaptığı konuşmada mevcut iktidar milletvekillerini çok sert eleştirdi.

MEVCUT MİLLETVEKİLLERİNE TABANDA ÇOK BÜYÜK TEPKİYE ŞAHİT OLUYORUZ
Çetin konuşmasında; Yaklaşık 4 -5 gündür alandayım, bu süreci yaşamaktayım. Arazide,  tabanda  hemşerilerimizi ziyaret ediyoruz. Onlarla hasbıhal ediyoruz, dertleşiyoruz. Tabanda parti olarak, bir takım eleştirilere maruz kalıyoruz. Arazi vekiller bazında biraz ihmal ettiğimize şahit oluyoruz. Vatandaş teşkilatlarımızdan belediye başkanlarımızdan onların faaliyetinden memnuniyetini her defasında dile getiriyor. Ancak arazide gerçekten vekillerimizden kaynaklı müthiş bir gaz sıkışmasına şahit oluyoruz. Tabi 16 yıldır Türkiye genelinde yerel ve genel bazda hatta genel iktidarda destanlar yazan Ak Parti’ye Niğde genelinde özellikle bu dönem tabandaki bu eleştiriye inanın ben 4-5 gündür bir anlam vermekte zorlanıyorum. Ak Parti olarak da tarihin en zor seçimlerinden birisine gitmekte olduğumuz kanısındayım. Ak Parti’den bu seçimlerde ben dahil aday olmak için çalışan arkadaşlarım bu eleştirileri dikkate almaktayız. Bor’da, Çamardı’da, Ulukışla’da, Altunhisar İlçemizde, ilçe belediyelerimizde bağlı belde belediyelerimizin yerelde yapmış oldukları çalışmalardan partili partisiz çok büyük bir memnuniyete şahit oluyoruz. Ancak genel iktidarımız ve yerel iktidarımızdan Niğde bazında almış olduğumuz paylarla veya alamadıklarımız ile ilgili olarak iki milletvekillerimize karşı, aday adayları olarak bizleri de hayrete düşüren, tabanda çok büyük bir tepkiye şahit oluyoruz.

BİR TÜRLÜ ANLAM VERİMİYORUM. HAYRETLER İÇİNDEYİM.

Ben partimin kuruluşunu da dikkate alırsak yaklaşık 18 yıldır arazideyiz. Ama ilk defa arazinin Ak Parti Niğde Milletvekilleri ile alakalı bu kadar önyargılı yaklaşımına bir türlü anlam veremedim. Bende hayretler içerisinde kaldım.

Mevcut milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen’i  eleştiren Mahmut Uğur Çetin, Ak Parti’nin ustalık döneminde zirvesini yaşayan bir iktidar olduğunu yerel yönetim de başarılı olduğunu, hiçbir eleştiri alınmadığını söylerken Milletvekilleri ile ilgili bu tepkiyi anlamakta zorlandığını söyledi.

TABANIMIZ YERDE GÖĞE KADAR HAKLIDIR
Çetin konuşmasının devamında;   Muhalefet milletvekili karşısında araziyi çok boş bırakmışız. Muhalefet milletvekilleri bizim bu boşluğumuzu o kadar güzel değerlendirmişler ki. Arazi de iktidar olmamasına rağmen, elinden icraat anlamında hiçbir şey gelmemesine rağmen, bizim boşluğumuzu çok güzel doldurmuş. Bundan da çok güzel siyasi anlamda yararlanmış milletvekillerimiz ile alakalı bu ön yargılı veya duygusal diye kendi içimizde tabir edebileceğimiz bazı eleştiriler bana göre en azından yüzde 50’si abartılı olsa bile diğer yüzde 50’sinde de tabanımız yerden göğe kadar haklıdır diye düşünüyorum.

 Çetin; Üzülerek bir şeyin üzerine basa basa ifade etmek istiyorum. Gerçekten bu çok üzücü, zaman çok dar, aradaki bu makası kapatmayı nasıl becereceğiz, nasıl başaracağız… “dedi.

Mahmut Uğur Çetin, Niğde FM sahibi Yasin Pişkin’in Bor Şeker Fabrikasının kapatılması, Hızlı Tren’in Niğde’nin dışlanması, Havaalanı, Akkaya Barajı sorunu, Güneş Enerjisi, Patates ve tarım sorunları hakkında sorularını yanıtladı.  Ak Parti Aday adayı Mahmut Uğur Çetin’in Niğde’nin sorunları hakkında muhalefet aday adayı gibi hep eleştiri yapması dikkat çekti.


 
Editör: TE Bilişim