Devlet Eski Bakanı, 17. 20. Dönem Niğde Milletvekili Akın Gönen, Niğde’nin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor.
 
Akın Gönen, bundan 20 yıl önce aktif siyaset yaptığı zamanda Ecemiş suyu ile ilgili proje hazırlattırıp rapora bağlatmıştı. Akın Gönen Ecemiş Suyu ile ilgili bir ay önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup yazdı. Mektup aynen aşağıda.
 
Sayın Ahmet DAVUTOĞLU
                                     Başbakan
                                     Ankara
 
Saygıdeğer Başbakanımız;

Ortadoğu’nun ve sınırlarımızın ateş altında olduğu zor bir dönemde yüklendiğiniz şerefli görevde başarılar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.

2014 Ekim ayının ilk günlerinde basına yaptığınız Ekonomik Eylem Planının altıncı maddesi Tarımda, Su kullanımının Etkinleştirilmesi programıdır. Bu programınızdaki esaslar çerçevesinde bu yazımı kaleme aldım.
Niğde genellikle kuru tarım yapılan bir ildir. Sulu tarım yapılan arazinin de büyük kısmında petrol ve elektrik ile çıkarılan yer altı kuyu suyu kullanılmaktadır. Fukaralığın ana sebeplerinden birisi de budur.

ECEMİŞ SUYU ilimizde kullanılamadan il dışına çıkmaktadır. Yaklaşık 20 yıl önce D.S.İ. Genel Müdürlüğüne yaptırdığım çalışma ile bu suyun bu topraklarda sulama, içme suyu ve elektrik üretimi olarak kullanılabileceği teknik rapora bağlanmıştı. Bu yolla çiftçinin gelirinin on bir kat artacağı resmen hesaplanmıştı.

Bu proje günün teknik şartları ve ihtiyaçları göz önüne alınarak revize edilerek Niğde çiftçisi ve halkı mutlaka yararlandırılmaları eylem planınızın tam uygulanacağı zaruri bir alandır.

Sayın Başbakanımız Niğde halkı ve seçmeni her seçimde Türkiye ortalaması üzerinde Ak partiye oy vermiştir. Bu sevgi ve destek bu proje ile ödüllendirilmeye layık olduğu için size bu satırları yazıyorum. İlgi bilgi ve takdirlerinize sunarım.          25. 12. 2014

 
Akın Gönen
Devlet Eski Bakanı
                                                     17. 20. Dönem Niğde Milletvekili 


Editör: TE Bilişim