Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı hukukçu Hüseyin Baş’ın genel başkan seçildikten sonra katıldığı ilk televizyon programı, Meltem TV’de 25 yılı aşkın bir süredir aralıksız devam eden Prof. Dr. Haydar Baş ile Haftanın Sohbeti oldu. Moderatörlüğünü gazeteci Aslan Kamer’in üstlendiği programda önemli açıklamalar yapan BTP lideri Hüseyin Baş’a BTP Genel Başkan Yardımcıları da eşlik etti. Programda kendisine yöneltilen, ‘Prof. Dr. Haydar Baş’tan sonra oy birliğiyle BTP Genel Başkanı seçildiniz. Türkiye’de siyaset yapmak çok zor, neden bu hayatı seçtiniz?’ şeklindeki soruya BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, şu yanıtı verdi: “Öncelikle Türkiye’nin iyi yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Milletimizin iyi yönetilmediğini ve iyi yönetilmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Evimizden çıkıp işimize giderken dilenen insanlar görüyoruz. Bu insanların dertlerine çözüm üretebilmemiz lazım. Marketlerde bebek mamalarının kilit altında satıldığı bir dönem yaşıyoruz. Ben Prof. Dr. Haydar Baş’ın ideallerini biliyorum. Bu idealleri hayata geçirmek bizim görevimiz. Ülkemizdeki bu tabloyu gördüğümde ben buna arkamı dönüp gidemem. Bu yaşanan dramları yok sayamam. Evet, ben iş insanıyım, hukukçuyum, ama hiçbir şey, milletimizin geleceğinden, evlatlarımızın geleceğinden daha kıymetli değildir. O yüzden arkamızı dönüp gidemezdik. Bağımsız Türkiye Partisi’nin projeleri bu ülkenin bütün sorunlarının tek çıkış yoludur. Ayrıca siyaset benim için bir zorluk değil, bu benim hayatının ta kendisi, bu benim hayatımın anlamı ve be benim kaderimin bir zorunluluğu.”

Türkiye’de yaşananlar umurunuzda mı?

Programda BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a ‘Sizce Türkiye’nin en ciddi sorunu nedir’ sorusu da yöneltildi. Bu sorunun yanıtının çok geniş olduğuna dikkat çeken BTP lideri Hüseyin Baş, Türkiye’nin en büyük sorununun empati kurabilme yeteneğinin kaybedilmiş olması olduğunu söyledi BTP Genel Başkanı Baş, “Bu sorunun yanıtını tek bir başlık altında toplamak zor. Ancak bence Türkiye’nin en ciddi sorunu empati kurabilme yeteneğimizi kaybetmiş olmamızdır. İnsanlar geçinemiyor. Bu ne kadar umurumuzda? Bugün sosyal medyayı kapatacağız diyoruz. Yönetilen ben olsaydım ve bu muameleye maruz kalsaydım ne hissederdim hiç düşünüyor muyuz bunu? Bir baba çocuğuna pantolon alamadığı için intihar ediyor. Askerimiz sınırda şehit oluyor. Hiç ölümü düşündük mü? Hiç kendimizi onların yerine koyduk mu? Biz empati kuramıyoruz, kurmuyoruz. Birçok sebep sayılabilir, ama vakıa ortada böyle bir özelliğimiz kalmadı. Hem diyoruz ki; insanlara adaleti sağlayacağız, hem diyoruz ki; Peygamberimiz ‘kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma’ hem de her türlü adaletsizliğin daniskasını yapabiliyoruz. Yani bizim empati yeteneğimizden yoksun kalmamız esasında ciddi bir adaletsizlik doğuruyor. Peki, şikâyet ettiğimiz özelliklere sahip insanlar kim? Bizimle aynı topraklarda yetişmiş, aynı eğitimi aldığımız, bizimle aynı dokuya sahip insanlar…” diye konuştu.

3 temel probleme dikkat çekti

Türkiye’de ciddi bir antiemperyalist bir hareketin var olduğunu ve kendisinin de antiemperyalist bir insan olduğunu ifade eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye’deki eğitim sorununa da vurgu yaptı. Emperyalist güçlerin bir ülkeyi ele geçirmek istediklerinde ilk adımlarının o ülkenin eğitim sistemini ele geçirmek olduğuna dikkat çeken BTP lideri Baş, şunları söyledi: “Biz aynı insanlarla birlikte eğitim alıyoruz, ama aynı eğitimi alan insanlar aynı şeyleri yapmıyoruz. Çünkü Türkiye’de ciddi bir eğitim sorunu var. Buradan hareketle Türkiye’de bir empati problemi var, eğitim sorunu var ve de ciddi bir adalet problemi var. Ekonomi kötü ve başka problemlerimiz de var. Türkiye’de para olmadığı için mi biz bu haldeyiz? Para olmadığı için mi insanlar dileniyor? Hayır var. Ama biz başkalarının hakkını yiyip yemediğimizi hiç kendimize sormuyoruz. Bu yüzden ciddi problemler yaşıyoruz.” Türkiye’yi yönetenlerin gençliğin de anlamadığına dikkatleri çeken BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Gençler neden Türkiye’den gitmek istiyor? Bunun nedenini anlıyor muyuz? İşte biz empati yeteneğimizi geliştirerek Türkiye’nin geleceği olan gençleri anlamamız gerekiyor. İyi bir eğitimle yeni nesilleri yetiştirmek zorundayız. Bizim de idealimiz bu ciddi problemleri çözüme kavuşturmak olacaktır” dedi.

Atatürk’ün vefatından sonra 1000 yıl geri gitmiş gibiyiz

Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan BTP lideri Hüseyin Baş, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu, “Atatürk’ün vefatından sonra geçen 80-90 yıl ileri değil, sanki 1000 yıl geri gitmiş gibiyiz” sözleriyle nitelendirdi. Öncelikle gençler olmak üzere tüm Türkiye’ye kapsayacak proje ve programlara ihtiyaç olduğunun altını çizen BTP lideri Baş, şöyle konuştu: “Gençlerimize kendi projelerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlamamız lazım. Onların potansiyellerini iş gücüyle birleştirebilmemiz lazım. Katma değer üretebileceğimiz, Türkiye’nin geleceğine damga vuracak proje hazırlamamız gerekiyor. Ki biz bu projenin de hazırlığı içerisindeyiz. Atatürk’ün ifade ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için canla başla mücadelemize devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim