Niğde Valiliği geçen yıl hazırlanan ve üzerinde TC. ibarel  Aladağları ve elmayı simgeleyen logosunu değiştirmek için çalışma başlattı. 

Yeni Niğde Logosu için ilin geneliyle alakalı kararları yine o ilin halkının vermesi gerektiğine inandıklarını belirten Vali Kılıç; “Bu nedenle uzun uğraşlar neticesinde ortaya çıkarılan logo çalışmamızı önce halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve mahalli idarelerimize sunmak istiyoruz. Eğer Niğde çoğunlukla olumlu karar verirse ilimizi temsilen o logoyu Valilik logosu olarak kullanmayı planlıyoruz. Şuan üzerinde çalışılan logonun temel amacı Avrupa şehirlerinin tamamında o kenti sembolize eden logoların en fazla 100 ile 200 yıllık bir geçmişi vardır. Avrupa kentleri bu logolarıyla ve tarihleri ile övünürler. Biz de yaklaşık bin yıl önce İlhanlı Valisi olan, Niğde Valisi olan Sungur Bey tarafından Valilik Mührü olarak kullanılan ve şuan Sungur Bey Camii’nin dış kapısında taç mekanda duran çift başlı kartalı olduğu gibi alıp bin yıldır kesintisiz olarak Niğde’yi sembolize eden figür olması düşüncesiyle logo olarak kullanmayı düşünüyoruz” dedi.

Logo haberimize okurlarımız bir çok yorum yaptı. İşte o haber ve YORUMLAR... TIKLAYIN...

Okurlarımızdan Nuri İvren'de bir logo taslağı hazırlayarak sitemize gönderdi. Nuri İvren, gönderdiği logo çalışması için Borhaber.mnet'de Niğde Simgesi onayı istenmekte, simge çift başlı kartlal, bacak ve baş bölgesi beğenilmediğini belirtti ve Selçuklu çift başlı ayyıldızlı kartal simgesinden oluşan logoyu gönderdi.

 


Editör: TE Bilişim