AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu müjdeyi verdi..

Kavaklıoğlu "Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin kuruluşu ile ilgili beklediğimiz Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Niğde’mize hayırlı olsun.

ÜÇÜNCÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
Milletvekili Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: "Memleketimiz günlük ortalama güneşlenme süresi bakımından Türkiye'nin en iyi güneş enerjisi potansiyeline sahip illerinden biri. Biz de bu imkandan çok daha iyi faydalanmak için bir çalışma başlatarak Bor ilçesinde yer alan 2 bin 539 hektar büyüklüğündeki mera arazisinin 'Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi talep etmiştik. Badak ve Seslikaya köyleri sınırları içinde Tozlukaya, Karataşlı, Çekirge Yurdu ve eski Badak mevkilerinde bulunan 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için başlattığımız girişimler ve yakın takibimiz ile önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı’ndan olumlu görüşler alınmıştı.

"2 BİN 539 HEKTARDA, GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK"

Uygunluk görüşünün alınmasının ardından, temmuz ayında yer seçimi etüt çalışmasının yapıldı ve bu çalışma sonucunda 2 bin 539 hektarlık alanın tamamının, enerji ihtisas endüstri bölgesi olarak ilan edilmesi fikri netleşti. Son olarak konu Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kuruluna sunuldu ve burada Badak ve Seslikaya köyleri sınırları içinde Tozlukaya, Karataşlı, Çekirge Yurdu ve eski Badak mevkilerinde bulunan 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmaların bakanlar kuruluna sunulması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Nihayet bugün bu çabaların olumlu neticesini aldık ve kuruluş resmen gerçekleşti. OSB mantığıyla çalışacak ve binlerce kişiye iş imkânı sağlayacak bu yatırımın memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.






Editör: TE Bilişim