Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Ünal Baykan’ Devrim Şehidi Kubilay’ın katledişinin yıl dönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

 

Ünal Baykan açıklamasında şöyle dedi ;

 

“Tüm baskı, sindirme ve adaletsizliklere rağmen hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Aydınlık Türkiye'nin geleceğini karartmaya geçmişte de kimsenin gücü yetmemiştir, bundan sonra da yetmeyecektir”

 

            23 Aralık 1930 günü Menemen'de bir grup yobazın başlattığı, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın katledilmesiyle sonuçlanan irticai kalkışmayı lanetliyoruz.’ Her dönemde Cumhuriyet'i ve onun temeli Türk Devrimi'ni sindiremeyen oluşumlar ortaya çıkmıştır., Ulusumuzun ve Devletimizin kararlılığı ile bu oluşumların, hiçbir zaman çirkin emellerini gerçekleştiremedikler” Cumhuriyet'e başkaldırı niteliğindeki bu olay, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini gösteren ve hiçbir zaman unutulmaması gereken bir olaydır” ” Atatürk ilke ve devrimlerini hedef alan bu eylem, aynı zamanda, dinin ve dince kutsal sayılan değerlerin kötüye kullanılmasının her koşulda önlenmesi gerektiğini öğreten bir örnek olarak da belleklerdeki canlılığını korumaktadır. Unutulmamalıdır ki, Türkiye, ulus egemenliğine dayanan, lâik ve demokratik bir cumhuriyettir. Devlet'in temelini oluşturan bu yapının korunması, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütün olarak varlığını sonsuza kadar sürdürebilmesinin en önemli koşuludur.”

 

         Gün Devrim Şehidimiz Kubilay’ı anma günüdür. Bu vesile ile kara yobazlarca  katledilişinin 82. Yılında Devrim Şehidimiz Kubilay’ın Şahsında tüm Devrim Şehitlerimizi en derin sevgi ve özlemle anıyor, manevi huzurlarında saygı ile eğiliyorum”


 

Editör: TE Bilişim