CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun içme ve sulama suyu sorunu hat safhada olan Niğde’de, vatandaşlara ve esnafa bitki çayı dağıtmasını eleştirdi. Gürer, “Niğde iline nerede ise her seçim öncesi vaatlerle gelen  Bakan Eroğlu, tekrarlanıp çözülmeyen vaatlerinin bir işe yaramadığını görmüş olacak ki    çiftçi su beklerken, sahur vaktini şova dönüştürüp insanlara poşet çay dağıttı” dedi.

VEYSEL HOCA, AKKAYA TAMAM DEMİŞTİ!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Niğde-Bor arasında çevre felaketi Akkaya Baraj kirliliğini 10 yıldır çözemedi. Üniversite yanında baraj kokusu Niğde ve Bor’a ulaştı. Söz verdiler barajı temizleyemediler. Karanlıkdere, Himmetli gibi köylere gölet yapacağız dediler yapmadılar bu gelişinde ise  Ömer Halisdemir Meydanında, kurulan stantta, temel atma töreni düzenleyen Bakan Eroğlu, başta devletin valisi  ve kamu kurumlarının devlet memuru konumundaki yöneticilerini de yanına alarak, seçim propagandası yaptı. Bakan, sahur vaktinde yaptığı seçim propagandasının ardından ertesi gün sabah da yine devletin valisini de peşine takarak, sokak sokak gezdi ve insanlara poşetlerin içinde bitki çayı dağıttı” diye konuştu. 

SORUN ÇOK, ÇÖZÜM YOK 

Niğde genelinde içme ve sulama suyu sorununun hat safhaya ulaştığını, yıllardır Akkaya Barajı sorununun çözülemediğini, arazi toplulaştırmada önemli sıkıntıların yaşandığını, pek çok köy ve kasabanın gölet beklediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Ova köylerinde yeraltından çıkarılan suyla tarım yapmaya çalışan çiftçilerin, girdi maliyetleri her geçen yıl artıyor. Ruhsatlı ve ruhsatsız su kuyularından elektrikle su çıkaran çiftçiler artık maliyet artışı nedeniyle ekim yapamaz duruma geldi. Aladağ Suyu projesi 15 yıldır AKP’nin vaadi olarak dillendiriliyor.  Himletli’de, Halaç’ta, Çanakçı’da, Kolsuz, Çınarlı’da, Karanlıkderede yıllardır gölet bekleyen çiftçiler artık umutlarını kesmiş durumda. Dikitilaş ve Darboğaz göletlerindeki sızıntı sorunu halen çözülemedi. Buna benzer onlarca talep ve sorun varken, Orman ve Su İşleri Bakanının, Niğde’de sokak sokak gezerek poşet çayı dağıtması, Niğdelileri güldürmüştür” şeklinde konuştu. 



 

Editör: TE Bilişim