Bir takım açılış ve temaslarda bulunmak üzere Niğde’ye gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal Niğde Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde düzenlenen toplantıya katılarak iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldi.

NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, “ Küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansal sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla faizsiz olarak verilen KOSGEB Kredi destekleri, alacak yapılandırmaları gibi yapılandırmalar iş dünyasının gelecek adına umutlandırmaktadır.  Bu gelişmelere ek olarak TOBB kredi garanti fonu NİTSO’nun işbirliğiyle Niğde Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin finans sorunlarını çözmeye yönelik 2017 ve 2018 yılında TOBB nefes kredisini hayata geçirdik ve başarıyla tamamladık. TOBB nefes kredisiyle 2017 yılında 25 milyon TL 2018 yılında ise üyelerimize 39 milyon TL kredi kullanmaları sağlandı. TOBB nefes kredisiyle üyelerimizin finansman sorununa bir nebze de olsa katkıda bulunmanın ve üyelerimizden gelen olumlu görüşlerin memnuniyeti içerisindeyiz. Niğde OSB 2010 yılları arasında bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis ettiği arsa bedeli hazine tarafından Niğde OSB’ye ödenmemesi bizleri ve sanayicilerimizi zor duruma soktuğunu belirtti.

Toplantıda iş adamları ve sanayicilere seslenen Maliye Bakanı Naci Ağbal; “Niğde her bakımdan ekonomide yüksek potansiyeli olan illerimiz arasında olan bir il. Kendisini geliştiren bir il. Yılların verdiği tecrübe ili Niğde OSB ile ülke ekonomisine katkı veren, ihracata katkı veren illerden bir tanesi. Niğde ekonomisinin potansiyeli bugün var olanın çok üstünde. Bugün Niğde’de iki tane OSB var ama iki tane daha OSB’nin kurulması kaçınılmaz gözüküyor. Yani tarım ihtisas ve Enerji ihtisas OSB bölgesi. Ayrıca yine ben görüyorum ki mevcut OSB’nin alanlarının büyütülüp yeni yatırımların çekilmesi lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Sağlanan teşviklerin tekrar gündeme getirmek için bir takım çalışmalarımız mevcut. Niğde yapılan çalışmalardan en fazla istifade edecek illerimizden bir tanesi olacak. Özellikle Niğde Organize Sanayi Bölgesi açısından mevcut birikimlerini dikkate alan yeni sektörlerin gelişmesinde, OSB alanlarının büyütüleceği de görülüyor” dedi.

Borçlu eve gelince alacaklı alacağını hatırlatırmış diyen Bakan Ağbal, “bizde Niğde’ye gelince tabi arkadaşlar dediler ki siz bize borçlusunuz. Dolayısıyla bende şimdi söylüyorum hiçbir zaman alacağınız devlette kalmaz ben burada hepinizin huzurunda söylüyorum Niğde OSB’nin bedelsiz arsa tahsis bedelinden kaynaklanan alacaklarının ödenmesi konusunda gerekli girişimleri ve çalışmayı başlatıyorum” diye konuştu.
Niğde Organize Sanayi bölgesinin daha da geliştireceğiz, daha da büyütmek için yapılacak yatırımlarda bulunulacağını belirten Bakan Ağbal; “ katma değer vergisi iadesiyle ilgili de arkadaşlarımız iadelerin geç yapıldığıyla ilgili bizlere söylediler yolda gelirken Gelir İdaresi Başkanımızla görüştüm kendisine talimat verdim. Burada uzman eleman ihtiyacı olduğu görülüyor. Burada da gerekli incelemeleri yapacağız. İadeleri en kısa sürede yapacağız. İhracatçının, imalatçının alın teri verdiği ürettiği, çalıştığı ve devletten olan alacağı KDV alacağını bir gün dahi devlette beklememesi lazım. Bunun hemen verilmesi lazım bunu bizzat takip edeceğini belirtti.

Niğde her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Ağbal; “ Niğde her geçen gün büyüyor, gelişiyor sahip olduğu lokasyonun alanlarını kullanmak istiyor. Niğde’ye yapılacak olan Havayolu inşaatı, otoyol inşaatı Niğde ekonomisini İstanbul’a, Ankara’ya, tüm Türkiye’ye ve bölgeye bağlayacak yatırımlar olacaktır. Ayrıca Bor’da fizik tedavi yüksekokulu 4 yıllık yüksekokul kurulması noktasında müracaatlarda bulunduklarını söylediler ve bizde bu konu ile ilgili de çalışmalarımız yaptık bu çalışmalar bugün gün içerisinde çalışmalar neticesinde yapıldı. Bor ilçesine yapılacak olan Fizik tedavi rehabilitasyon yüksek okulu ile ilgili gelişmeler sağlanacağını ifade etti.

Köydeş projesiyle ilgili Niğde olarak bir destan yazıldığını söyleyen Bakan Naci Ağbal; “KÖYDES’den 2005 yılında Ak Parti hükümeti olarak bir program yaptık ve adını KÖYDES diye koyduk.  KÖYDES’den sadece Niğde değil 51 ilimizi ilgilendiren projeydi. Bugün görüyorum ki bugün Niğde’de KÖYDES sayesinde asfaltı olmayan köy yolu yok. Bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu da Niğde de görmüş olduk. KÖYDES’e desteklerimiz devam edecek olup geçen yıl 11 milyon TL göndermiştik, bu yıl ise 18 Milyon TL gönderdik. Dolayısıyla gönderilen kaynağı da yüzde 66 oranında aktardıklarını söyledi.

15 yılda 12,1 katrilyon yatırım yapıldığını  belirten bakan Ağbal; “Niğde’ye gerek ulaşım sektöründe, gerek sulama, tarım sektöründe gerek toplu konut sektöründe, eğitim sektöründe yükseköğretimde ve sağlık sektörü gibi birçok sektörde çok ciddi anlamda Niğde şatırım almış, Niğde gelen yatırımlardan yatırım bütçelerinden payını almış. 15 yılda yapılan yatırımın tutarı 12,1 katrilyonu geçtiğini belirtti.

Seçime sayılı günler kaldığını 24 Haziran Pazar günü Türkiye olarak çok önemli tarihi bir seçime gittiğini söyleyen Ağbal; “bu seçim bir yandan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk seçim olma özelliğini taşıyor. Bu itibarla Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanacağız ikinci olarak da yeni sistemde daha güçlü bir şekilde oluşacak olan parlamento için milletvekilliği için oy kullanacağız.  Gerçekten tarihi bir seçim. Türkiye’yi bu seçimle ileriye mi götüreceğiz yoksa geriye mi götüreceğiz millet olarak buna karar vereceğiz. Türkiye’nin kazanımlarını koruyacak mıyız, koruyarak güçlendirecek miyiz yoksa bir yıkım ekibi gibi bu kazanımlardan vaz mı geçeceğiz. Seçimler vaatler olur ama günde 10 tane arka arkasına yalanın sıralandığı bir seçim yaşamadım. Ahlak ve erdemi bir tarafa bırakmış iktidara gelmeye çalışan ve Türkiye’yi geri götürme noktasında hiçbir vizyonu olmayan bir siyasi anlayışıyla birileri burada bir seçim yarışı yapıyor” diye konuştu.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde Grant Hotelde  iş adamları, sanayiciler, STK temsilcileri ve oda başkanlarıyla bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal toplantı sonrası Niğde Esnaf Odaları birlik başkanlığına ait oda başkanları  ve meslek odalarıyla bir araya geldi.  NESOB Başkanlığında esnaf odalarıyla bir aya gelen Bakan Ağbal burada yaptığı toplantı sonrası Paşakapı Caddesi ve Elhacı Mahmut caddesindeki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

Bakan Ağbal Ak Parti il Başkanlığı tarafından İnönü sosyal tesislerinde sandık eğitim toplantısına katılarak sandık görevlileriyle bir araya geldi. Bakan Ağbal Niğde Ak Parti seçim irtibat bürosunu ziyaret ettikten sonra Bor ilçesine geçti. Bakan Bor ilçesi Seçim İrtibat bürosunu ziyaret ederek seçim irtibat bürosunda halka hitap etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal Niğde’deki temaslarından sonra Aksaray iline hareket etti.
 
Editör: TE Bilişim