27. dönem MHP Milletvekili Adayı Alaattin SONAT  31 Mart mahalli idareler seçimlerini değerlendirdi. Niğde'de bir çok seçim bölgesini ziyaret eden Alaattin Sonat açıklamasında; 

NİĞDE'DE SEÇİM BÖLGELERİNİ İKİNCİ DEFA ZİYARET EDİYORUZ
Ülkemiz açısından büyük önem arz eden mahalli idareler seçimlerinin arifesindeyiz. Öncelikle bu seçimlerin ülkemize milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bilindiği üzere çok yoğun bir tempoda seçim süreci geçirdik. Ankara’daki görevim nedeniyle hem orada hem de fırsat buldukça Niğde’ye gelerek seçim çalışmalarına katıldık. Genel merkezimiz tarafından ismi açıklanan adaylarımızı ilçe ilçe, belde belde ziyaretlerde bulunarak, seçim çalışmalarına destek olduk. Yerel seçim stardı verilir verilmez her hafta sonu mümkün olduğunca Niğde’de bulunduk. Ankara’daki işlerimizi, seçim çalışmalarımızı da aksatmadan çalışmalarımızı sürdürdük. Seçimlere 10 gün kala Niğde’de bütün seçim bölgelerini ziyaret edip, ikinci defa geziyoruz. Gittiğimiz seçim bölgelerinde partimize, Sayın Genel Başkanımıza ve Adaylarımıza çok büyük bir teveccühün olduğunu görüyoruz.

Allah’ın izni ile Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimlerde oy patlaması yapacaktır. Bütün adaylarımız ellerinden gelen gayretleri gösteriyorlar. Belediyecilik tecrübelerimize dayanarak İlçelerimizdeki ve Beldelerimizdeki adaylarımızın projelerini de değerlendirecek olursak; Milliyetçi üretken belediyecilik anlayışına uygun, belediye bütçeleriyle örtüşen, vatandaşlarımızın istek ve taleplerine cevap verebilecek niteliktedir.

Belediye seçimlerini bir hizmet yarışı olarak görüyoruz. Adaylarımız ehliyet, liyakat esası göz önünde bulundurularak Niğdemize takdim edilmiş, bu nedenle seçim sloganımız da “Ehline Emanet” olarak belirlenmiştir.

Bir hizmet yarışındayız ve bir ittifakın içerisindeyiz.  Bu ittifakın ahlakına adabına uygun hareket etmeliyiz. İttifakın ruhunu zedeleyecek eylem ve söylemlerden uzak durmalıyız. Bütün Niğde’yi kucaklayan, saygı ve hoşgörü dili kullanmalıyız. Bir diğer sloganımız olan Sağduyunun birlikteliğini sağlamalıyız.

BELEDİYE Mİ, BEKA MI? BİN DEFA BEKA
24 Haziran seçimlerinden bu yana kendi nefsimizden önce Cumhur ittifakının başarısının gayreti içerisinde olduk. Biz bugün varız, yarın yokuz. Ama bu ittifak geleceğin güçlü Türkiyesi için çok büyük önem arz ediyor. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin de her fırsatta dile getirdiği gibi bu ittifakı sağlam temeller üzerine oturtma arzusundayız. Herkesin gönlüne girerek bu birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Çünkü; birlik ve beraberlik, ülkenin bekası, belediyelerden daha önemlidir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin Defalarca “Belediye mi, beka mı? sorusuna Bin defa Beka” diyerek bu konunun önemini vurgulamıştır.

Ülkemizdeki bazı siyasiler tarafından Beka Sorununun sürekli ve maksatlı olarak önemsizleştirilmeye çalışılmasını art niyetli bir senaryonun tezahürü olarak görüyoruz.

Bu tür bilinçsizlik ve basiretsizlik Türkiye’nin gelişmesini istemeyen, huzurundan rahatsızlık duyan dış mihrakların değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir.

SON HAFTAYI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ
Her geçen gün yeni tehditler ve senaryolarla karşı karşıyayız. Terör örgütleri ve sözcüleri, kötü niyetlerini sözlerine bu kadar açıkça yansıtmışken Cumhur İttifakına sahip çıkmak vazgeçilmez bir sorumluluktur. İttifakın ehemmiyetini iyi idrak etmeliyiz. Dolayısıyla hem ittifakın hem de Milliyetçi Hareket Partisinın başarılı olması için önümüzdeki on günlük zaman dilimini iyi değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle çalışma yaptığımız seçim bölgelerinde bizleri ağırlayan, samimi duygularla kucaklayan bütün hemşehrilerimize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, Rabbimden birliğimizin daim, beraberliğimizin kâim olmasını niyaz ediyorum.

Bütün adaylarımıza çalışmalarında başarılar diliyor,

“Beka için Milli karar Cumhur için istikrar” diyorum.


 
Editör: TE Bilişim