AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan sevgisi yaklaşan yerel seçimlere çığ gibi büyüyerek çoğalıyor. AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen seçim bürosunda yaptığı konuşmada; "Sayın Belediye Başkanımıza şimdiden hayırlı olsun bu manzara 30 Mart'ın ayak sesleridir" dedi.



AK Parti Seçim bürosunda seçimin yaklaşmasıyla birlikte her gün yüzlerce katılım sağlayan vatandaşlar AK Partiyi tercih ediyor. AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı sloganlar ve tezahüratlarla karşılayan yüzlerce kişi Bor Caddesi AK Parti Seçim İletişim  Merkezi önüne sığmadı. Bor caddesi yoğun kalabalığın 'Faruk Akdoğan' sloganlarıyla inledi.

Niğde'de ikamet eden Sazlıcalılar Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerini açıkladılar. Seçim bürosunu dolduran kalabalık Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerini sloganlarla ifade ettiler.

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerini göstermek için AK Parti Seçim İletişim Merkezine, Niğde'de ikamet eden Sazlıcalılar ellerinde çiçeklerle geldi.

Yüzlerce kişilik kalabalığa seslenen AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Burada varsak sizler için varız. Sizin sayenizde varız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Biz bu makamda sizin için varız. İyi ki varsınız. Heyecanınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

Niğde'de ki değişime devam diyeceğiz

AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen; " Sayın Belediye Başkanımıza şimdiden hayırlı olsun bu manzara 30 Mart'ın ayak sesleridir. Biz milletimizle hemşerilerimizle, aziz Türk milletiyle gurur duyuyoruz. Gurur duyulacak şey bu milletin ta kendisidir. Şafak 5. Saat 110 saat. Geri sayım başladı. Şimdi bu kalan 5 günde bu heyecanınızı iyi değerlendirdiğinizde, inşallah bitmiş olan sonucu cilalandırmış olacağız. Son 5 gün herkes bir komşusunu ziyaret ediyor. İnşallah 30 Martta Belediye Başkanımızla, gönüldaşlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele gönül gönüle Niğde'de ki değişime devam diyeceğiz.  Niğde tamamlamış işi. Tamam inşallah. Aydınlık yarınlar tüm Türk milletinin olsun" şeklinde konuştu.


Akdoğan ; Hariçten Gazel Okumaya Gerek Yok

Selçuk Mahallesi Selçuk Parkında düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan; "Sizinle beraber bu şehirde yaşadık. Bu günden sonra da acımızda ve iyi günümüzde bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Hariçten gazel okumaya gerek yok" dedi.

Selçuk Mahallesinde düzenlenen mitingde yüzlerce kişiye seslenen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 5 yılda yaptığı hizmetleri anlattı. Başkan Akdoğan, çıraklık döneminde yapılan bu kadar hizmetin ustalık döneminde daha da çok olacağını söyledi. AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Eski İl ve İlçe Başkanları Nuri Ayduğan, Ahmet Özmen, Muzaffer Yılmaz, Ayhan Çalkan ve AK Parti Niğde teşkilatında görev almış çok sayıda kişinin de katıldığı mitingde birlik beraberlik mesajı verildi.

Mitingde AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen ve İl Başkanı Emrah Özdemir'de birer konuşma yaptılar.

Laf üretmedik

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İnsanımıza hizmet etmek için gece gündüz demeden hep beraber çalıştık. İş ürettik, hizmet ürettik, proje ürettik. Laf üretmedik. Kuru lafa meydan vermedik. Bu güne kadar sizlerin hizmetkarı olduk. Bundan sonra da hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye bütçesini 65 milyona çıkarttık

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yılda 20 milyon olan Belediye bütçesini 65 milyona çıkarttık. Bu başarılar çalışarak oluyor. Belediye borcunu düşürdüğümüz gibi yine 5 yılda 120 milyonluk hizmetin altına hep beraber imza attık. Aradaki fark bizden önceki yönetim kilitli taşın bir metresini 28 TL ye alıyor. Şimdiki yönetim ise yani biz kilitli taşın 1 metre fiyatını yani aynı malzemeyi 8 TL ye alıyoruz. Sadece bu sebep bize sahip çıkmanız için, kendinize sahip çıkmanız için yeterli bir sebep" şeklinde konuştu.

Varlığınız sağlığınız

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıl içerisinde biz 120 bin metre içme suyu yaparak hem asbestli içme suyu borularını değiştirdik. hem kayıp kaçağı önledik. Hem de sizlere sağlıklı içme suyuna kavuşturduk. 60 Bin metre kanalizasyon, 15 bin metre de yağmur suyu hattı yaparak bu alanda 17 trilyon gibi bir rakamı yer altına hizmet olarak gömdük. Aslında bunu bir çok hemşerimiz görmüyor. Biz ne dedik 2009 yılında her şeyin başı sağlık dedik. Biz sizin çeşmenizden içebileceğiniz kadar temiz su akıtacağız dedik. Sizin her şeyden önce önemli varlığınız sağlığınız ve bu hizmetleri verdik" dedi.

Şehrimize bir kalite getirdik

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu şehirde 5 yıl içerisinde 250 bin ton asfaltlama işi gerçekleştirdik. yani 25 milyonluk 5 yılda asfaltlama işi gerçekleştirdik. Asfaltlamalarımızı yaptıktan sonra başta Yeni Çarşı olmak üzere birçok kaldırımımızda yağmur yağdığı zaman üzerimiz batmasın diye çamur sıçramasın diye cambaz olmamız gerekirdi. Bu gün geldiğimizde bunların hepsini yaptık. Şehrimize bir kalite getirdik. yaşam alanları oluşturduk ve bu şehri büyük bir kasaba görüntüsünden şehir görüntüsüne dönüştürdük. Yani suyu olmayan bir şehirden, kanalizasyonu olmayan bir şehirden yine yolu ve kaldırımı olmayan bir yerden şehir olarak söz edemeyiz. Biz bu alanda 5 yılda 60 milyonluk yatırım yaptık" dedi.

Başkaları melek girmezi kaldırmak için 20 yıl söz verdi ama icraatını biz yaptık

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu hizmetler yetti mi yetmedi. Başka neler yaptık. 2009 yılında çarşıda gezerken esnafımız ve vatandaşımız 'Başkanım biz senden 5 yıl hiç bir şey istemiyoruz senden sadece şu melek girmezi çarşının göbeğinden kaldır başka bir şey istemiyoruz' diyorlardı. Kaldırdık mı? Kaldırdık. Başkaları bunu 20 yıl söz verdi ama icraatını biz yaptık. Dediğimiz hizmeti, verdiğimiz sözü yine biz yerine getirdik" şeklinde konuştu.

Şehrimizin sorununu kendi sorunumuz olarak gördük ve o uğurda çalıştık

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Biz sizin derdinizi kendi derdimiz. Sizin probleminizi kendi problemimiz, şehrimizin sorununu kendi sorunumuz olarak gördük ve o uğurda çalıştık. Bu uğurda çalıştığımız zaman sorunlarımızın bir bir çözüldüğünü gördük. Niğde Evlerinde vahşi çöp depolama alanı vardı. Şehrimizin kanayan yaralarından bir tanesiydi. 8 milyon bedelle Katı Atık Bertaraf tesisini kurarak bu hizmeti biz Niğde'mize getirdik. Hayvan Pazarımızı, Birinci Sınıf Mezbaha'mızı, Arsenik Arıtma tesisini biz kurarak hizmetleri Niğde'mize getirdik. Zahire Pazarını da biz yaptık, İtfaiye binasını da biz yaptık. Nar Sosyal Tesisini, İlhanlı Sosyal tesisini, İnönü Mahallesi Sosyal tesisini ve Ata sanayi bölgemizdeki sosyal tesisi de biz yaparak Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Araç Parkımızı biz yeniledik. Asfalt finişerimizi biz yeniledik. Yüzme Havuzunu biz yaptık. Hayvan Barınağını biz yaptık. Pazartesi Pazarını ve Pazar Pazarı alanlarını kapalı hale biz getirdik. Esenbey Türbemizi biz düzenledik. Kesikbaş Türbesinin çevresini biz düzenledik. Derbent Mezarlığının içerisini biz düzenledik. Belediyemizin önüne 8 milyonluk meydan ve otopark projesini yürütüyoruz. Bu projemizi de bitireceğiz. İnsanımız oraya aracını ücretsiz olarak 12 saat süreyle park edebilecek" dedi.

Sizinle beraber bu şehirde yaşıyoruz

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Biz sizin için seçildik. Sizinle beraber bu şehirde yaşadık. Bu günden sonra da acımızda ve iyi günümüzde bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Hariçten gazel okumaya gerek yok. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. At binenin kılıç kuşananın. Türkiye'de tek belediye Niğde Belediyesi, içme suyuna 5 yılda zam yapmayan, hatta ve hatta yüzde 5 de içme suyu fiyatını indiren Türkiye'de ikinci bir il Belediyesi bulamazsınız. Bundan 5 yıl önce 10 ton içme suyuna 21 TL öderdik. Aradan 5 yıl geçti şu anda 19 buçuk TL öderiz. Suyun fiyatını 5 yıl da Türkiye'de hiç zam yapmadan yüzde 5 indiren tek Belediye Niğde Belediyesi. Bunun için biz diyoruz ki biz halkın Belediyesiyiz ve Belediye çalışanları da halkımızın hizmetkârıdır. Halkımızın yararına ne varsa bu kararı biz alırız" şeklinde konuştu.

Kentkart uygulaması başladı

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Halk otobüslerimiz Kentkart uygulamasıyla deneme sürüşlerine başladı. 1 Nisandan sonra yarım saat içerisinde bir otobüsten indiğimiz zaman 30 dakika içerisinde ikinci otobüse bindiğimiz zaman ücretsiz olarak binebileceğiz. Her alanda sizin için çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Selçuk Mahallemizde kızılca deremiz var. Deremizin ıslah edilmesiyle ilgili ihale Şubat ayının 2 sinde yapıldı. Kızılca deresi baştan sonra kadar yeniden yapılacak. Yaklaşık 22 milyon maliyetli bir proje. Bu işin biz Devlet Su İşlerine ihalesini yaptırdık. Çalışmaları bu sene içerisinde başlayacak. Önümüzdeki yıl deremiz tamamen ıslah edilmiş olacak. Derenin içerisinden artık temiz su akacak. Sinek üretmeyecek. Kızılca deresini ıslah ediyoruz" dedi.

Emen ovasına arıtma tesisi

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Önümüzdeki dönem Arıtma Tesisimizi de buradan kaldırarak Emen Ovasına yeni bir arıtma tesisi kurarak hem Akkaya Barajının sorununu hem de Arıtma Tesisi sorununu kökünden önümüzdeki dönemde çözeceğiz. 19 Mayıs İlköğretim okulunun altında yeni bir imar tadilatıyla bir cami arsası tedarik ettik. Hafriyatını yaptık. Projesini, ruhsatını Belediyeden çıkarttık. Seçimden bir kaç gün sonra camimizin temelini de atacağız. Selçuk Mahallesine bir cami daha kazandırmış olacağız. Önümüzdeki dönemde Selçuk Mahallesine bir tane kapalı pazar kazandırmış olacağız. Selçuk Mahallemize bu dönemde 30 dönümlük bir arsa üzerine mesire alanı yaparak Selçuk Mahallemize kazandıracağız. Selçuk Mahallemize Gençlik ve Spor Merkezi yaparak gençlerimizin vakit geçirme alanlarını oluşturacağız. Önümüzdeki dönemde Selçuk Mahallemize bir de sosyal tesis yapacağız. Niğde'mize bir de Kültür ve Kongre Sarayı yapımını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Ucuz Konut Projesi  ve Stadyum Projesi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'mizde yeni dönemde 60 metrekare ve 110 metrekare arasında değişen 1500 adet ucuz konut projemiz var. Dar gelirli hemşerilerimize hitap edecek şekilde bu alanda da  kaliteli ve ucuz konut üreterek insanımıza sunacağız. Niğde'mizin genelini ilgilendiren bir stadyum projesi. Stadyum projemizi de önümüzdeki dönemde Niğde'mize kazandıracağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Nasıl ki bu güne kadar 120 milyon 5 yılda cari giderlerin dışında yatırım yapmışsak. Tüm amaç ve gayemiz önümüzdeki yıl bu rakamı 300 milyona çıkararak projelerimizin hepsini gerçekleştirmek. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Asıl olan, esas olan atalarımızın bir sözü var ' Eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri'. Biz istiyoruz ki Niğde'mizde anılacak eserler bırakmak. Kalıcı eserler bırakmak. Tüm amaç ve gayemiz bu. Asıl olan bu şehre insanlarımıza hizmet etmektir" dedi.

AK Parti olarak bizim gücümüz millet, işimiz de hizmet

AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; "Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı yerel seçimler farklı manalar kazanmaya başladı. Artık parti farkı gözetmeksizin şu anda Türkiye'de öyle oyunlar oynanıyor ki halkın iktidarını seçmesine karşı büyük bir güç var.  Milletin iradesini hiçe sayıyorlar. AK Parti olarak bizim gücümüz millet, işimiz de hizmet. Yerel seçimlerde yapılan hizmetlere bakmamız lazım. Nerden daha çok hizmet alabiliriz buna bakmamız lazım. 2002 yılında neydik. 2014 yılında neyiz buna bakmak lazım. 30 Martta vereceğiniz oy ile sadece Niğde'de Belediye başkanlığını belirlemeyecek tüm dünyadaki aç olan açıkta olanlara da umut olacak. Çünkü onlara sahip çıkan ve çıkacak tek kişi Recep Tayip Erdoğan" şeklinde konuştu.

Deneyim ve tecrübe

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "Faruk Başkan Belediye Başkanı oluncaya kadar Niğde çok kötü idare edilmiş. Günü birlik politikalar, gelip geçici işlerle idare edilmiş. Faruk Başkan 5 yıldır Belediye Başkanı, çok büyük atılımlar yaptı, çok büyük ilerlemeler kaydetti. Çok büyük altyapı yatırımlarını yeniledi. Ama daha yapılacak çok iş var. Faruk Başkanın tekrardan Belediye Başkan Adayı olmasından çok memnunum, mutluyum. Çünkü işi öğrendi tecrübesi var. Bu partinin her kademesinde çalıştı. Tecrübeli bir insan. Ayrıca kendisi müteahhit, itibarlı bir esnaf. Hep düzgün iş yapmış. Bundan sonra da ikinci dönemde de daha farklı bir Belediye Başkanlığı, daha farklı bir hizmet yarışı göreceksiniz" dedi.

1987 yılından sonra bu şehrin alt yapısına kim bir kuruşluk yatırım yapmışsa gelsin açıklasın biz kendisinden özür dileriz

AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen; "Biz sizlerle siyasetçiler olarak, aziz milletimizle gurur duyuyoruz. Gurur duyulacak bu milletin ta kendisidir. 1987 yılı Niğde'de Niğde'nin alt yapısı yapılıyor. Yaşı müsait olanlar bilir Seltan diye bir firma Niğde'nin altyapısını yaptı. Niğde'nin nüfusu 30 bin. Bu gün Niğde'nin nüfusu 130 bin. Sağduyulu tüm hemşerilerimize kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum. 1987 yılından sonra bu şehrin alt yapısına kim bir kuruşluk yatırım yapmışsa gelsin açıklasın biz kendisinden özür dileriz. Belediye Başkanımız ifade etti. Biz bu şehrin çocuğuyuz. Asbestli borular dünyaca yasaklanmış bir boru. 1987 yılından bu güne yani Faruk Başkanımızın dönemine kadar kanserojen su içtik musluklarımızdan. Damacana suları içtik. Ama fakir fukaranın damacana suya verecek parası var mı. Aslında her şey gözümüzün önünde oluyor, kulağımızın dibinde söyleniyor. Dünya dönüyor, her şey değişiyor Türkiye değişiyor, Niğde değişiyor" şeklinde konuştu.

Acımızı ve sevincimizi de bir ve beraber yaşıyoruz

AK Parti Niğde Eski Milletvekili Erdoğan Özegen; "Biz bu şehirde yaşıyoruz. Çocuklarımız bu şehirde okula gidiyor. Biz bu şehirde sağlık hizmeti alıyor, bu şehirde cenazemizi defnediyoruz. Acımızı ve sevincimizi de bir ve beraber yaşıyoruz. Sabah kalktığımızda musluğumuzdan temiz su akıyorsa, çöpümüz zamanında alınıyorsa, arabamızın lastiği çukura düşmüyorsa, şehrimizin alt yapısı tamamlanmışsa, sosyal mekanları, parkları, bahçeleri sosyal alanlar yapılmaya başlanmışsa demek ki bu şehirde bir değişim başlamış. Bir dönüşüm başlamış. Sizlerin de üzerine düşen şey bu dönüşüme devam diyerek Niğde'nin geçmişteki kayıp 50 yılını 10 yılla taçlandırmış olacak olmanız. Değerli kardeşimiz Faruk Akdoğan'ı da 30 Martta oylarınızla sizlere emanet ediyorum" dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim