Ak Parti Niğde İl Teşkilatı Türk Kızılay’ın kuruluşunun 150’inci yılı nedeniyle Türk Kızılay’ı Niğde Şubesini Ziyaret ederek Nice 150 yıllara erişmesi temennisinde bulundular.

Ziyarette konuşan Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, “11 Haziran 1868 yılından kurulan ve gönüllü bağışçılarının verdiği maddi ve manevi destekle dünya genelinde milyonlarca insana yardım ulaştıran Türk Kızılay'ı 150'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle Kızılay Niğde Şubemizi ziyaret ettik. 1868 yılından bu yana bağışçılarından aldığı güç ile milyonlarca insana yardım ulaştıran, onların yaralarını saran Kızılay'ın 150. Yıldönümünü kutluyorum. Türk Kızılay’ı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 150 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmış ve uzatmaya da devam etmektedir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Kızılay’ı Niğde Şube başkanı Bekir Mumcu,Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılayı, Türk milletinin insan odaklı medeniyet anlayışının somutlaşmış halidir. Türk Kızılay’ının, 150 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ülke büyüklüğüne yakışır hizmetleri yerine getireceğine inanıyorum. Kan bağışı, ayni ve nakdi yardımlar ile kurumun güçlü kılınması gerekmektedir. Milletimizin ve yardımsever Niğde halkının bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılay’a her türlü yardımlarını ve işbirliğini devam ettireceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim