Ak Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 3.Bölge Toplantısı Adana’da Yapıldı.

 

Ak Parti Genel Merkez tarafından Adana Seyhan Otelde gerçekleştirilen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Toplantısına; Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Naci Bostancı, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ak Parti MKYK Üyesi Prof.Dr.Yasin Aktay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Niğde Ak Parti Teşkilatından; İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Adnan Yıldız , Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Bedriye Varış, Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Recep Demirağ, İlçelerimizin siyasi ve hukuki işler başkanları ile 6 ilin siyasi ve hukuki işleri başkanları katıldılar.


Bölge toplantısında açılış konuşmasını yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Mehmet Ali Şahin; çözüm süreciyle ilgili olarak, "Mutlaka bu soruna ülkenin birliği, bütünlüğü bağlamında bir çözüm bulmak zorundayız, iktidarımızın amacı budur. İnşallah çözüm süreci hedefine ulaşacaktır Allah'ın izniyle" dedi.

"AK Parti, siyasete, demokrasiye, meclise olan güveni yeniden kazandırmak suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin başlamasına sebep olmuştur. Bunu başta halkımıza ve bizim en güçlü yanımız olan teşkilatlarımıza borçluyuz. AK Parti'nin siyasetteki vizyonu sadece siyaset alanında en büyük parti konumuna gelmiş olmak değildir, aynı zamanda siyaset alanını genişleten ve siyaseti demokratik değerlere kadar ulaştıran, demokrasiyle taçladıran çok önemli hizmetler yapmıştır. Yani AK Parti siyasetin özgürlük alanını genişletmiştir."

Şahin, Türkiye'nin normalleştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin temel sorunlarını çözmemizin nedenlerinden biri de maalesef siyasetin emrinde olması gereken siyasete müdahale etmemesi gerekenlerin siyasete karışmış olmalarıdır. Bunda o karışanların, o vesayet aktörlerinin kabahati olduğu gibi, milletin oyuyla daha önce iktidara gelmiş olanların da sorumluluğu vardır. Dik duramamışlardır, 'höt' deyince şapkalarını alıp gitmişlerdir. Türkiye'nin en önemli sorunu terördür. Terörle mücadelede bu sorunu sona erdirme, PKK terör örgütüyle mücadele ve bu soruna bir çözüm bulma işi hep siyaset kurumunun dışında çözülmeye çalışılmıştır. Hep güvenlik tedbirleri, önlemleriyle bu işin sonlandırılacağı zannedilmiştir ama sadece güvenlik yaklaşımlarıyla 30 yıldır süren böyle bir sorunun çözülmesinin mümkün olmadığı anlaşılmıştır."

-Çözüm süreci-

Şahin, artık Türkiye'de siyaset kurumunun Türkiye'nin her meselesine sahip olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Artık Türkiye'de terör sorununu çözme işi siyasetin görevidir. Siyaset bu işi çözmek için kollarını sıvamıştır. Silahlı mücadelenin dışında bu sorunu çözmek için yeni bir çözüm süreci başlatmıştır. Türkiye, ilk defa yıllardan sonra kendisine özgü bir sorunu, uluslararası boyutlarıyla olan sorunu kendisi çözmeye çalışmaktadır. AK Parti iktidarı kendisine ait bir sorunu kendi imkanlarıyla iradesi ve kararlığıyla çözmeye çalışmaktadır. Bu Sayın Başbakanımızın AK Parti iktidarının bir başarısıdır."dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin konuşmasında şunlara değindi;

"Geçen yıla göre bütçesini yüzde 67 artıran bakanlığımız, 5 genel müdürlük ve 32 daire başkanlığıyla herkesin, yetimin, yoksulun, yaşlının, mağdurun ve muhtacın yaşamına dokunduğumuz bir bakanlık haline geldi" dedi.

"Bize düşen şey, halkın önünde gitmek, halkın taleplerini görmek, halkın değişim ve dönüşüm iradesini tecelli ettirmek kaldı" dedi.

Ailenin önemine vurgu yaparak, Kadına yönelik şiddetin azaltılması, kadınların korumaya alınması gibi birçok konuya değindi.

Ak Parti Niğde İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Adnan Yıldız toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, Türkiye’nin bu gün itibariyle nasıl bir konuma gelindiğini görme imkanı yakaladık. Darbe  dönemlerinin geride kaldığı, aydınlık bir Türkiye profilinin oluşmasında, demokrasinin tam olarak işlediği, kişi hak ve hürriyetlerinin önemsendiği, dünya ülkeleri arasında güçlü bir Türkiye’nin oluşması için büyük reformlar gerçekleştiren Ak Parti Hükümetinin bir neferi olmaktan grur duyduğunu belirtti.



Editör: TE Bilişim