Ak Parti Niğde'de  çok önemli bir mitingini daha başarı ile geçirdi. Davutoğlu Niğde için müjdeler verdi. 

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin YURTMEN - Yasin BEKİŞ
Video: Fatih ÖZATA




Niğde Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce kişiye hitap eden Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu beklenen müjdeleri verdi. Akkaya çevre kirliliği hariç, Niğdelilerin beklentisi olan Niğde Havaalanı, Niğde Tıp Fakültesi, Bor Enerji İhtisas Bölgesi, Yüksek Hızlı Tren, Üniversite Öğrenci Yurdu, Kop yatırımları, Ankara - Niğde otoban yolu gibi bir çok müjde verdi. 

Başbakan Davutoğlu'nun Niğde için söyledikleri partililer tarafından sevinçle karşılandı. Program sonunda milletvekili adayları, Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen ve Yaşar Ataç, Başbakan Davutoğlu ile birlikte alandakileri selamladı. Saadet Partisinden bir grup partilinin de Ak Parti'ye geçtiği belirtildi. 


Niğde'de sıcak bir havada yapılan mitingde, güvenlik önlemleri had safhada idi. Alan çok güzel dizayn edilmişti. Davutoğlu'ndan Önce Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen alanda bulunanlara karşı  kısa ama ateşleyici konuşmalar yaptılar. 




Başbakan bugün Niğdelilerle buluştu. 7 Haziran genel seçimlerine doğru hızla yaklaşılırken, Niğde’ye gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, sekizinci mitingini saat 14.00’de Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Binlerce insanın doldurduğu meydanda eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu, Niğde’ye müjdeler verdi. Başbakan Davutoğlu; “Niğde ve Aksaray'ın birlikte kullanacağı havaalanı yapacağız. İsmi Hasan Dağı havaalanı olacak . Niğde-Ankara Otoyolu Projesi’ni en kısa zamanda ihaleye çıkıyoruz. Niğde'ye Organize Enerji İhtisas Bölgesi kuruyoruz. İmzasını attık. Niğde Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurduruyoruz. Bu hastanede 1 milyon 200 bin vatandaşımıza hizmet verilecektir. Bir müjde de kızlarımıza.. .Kız Eğitim Kampüsü inşaatı bitecek” dedi.

ONLAR NOTERE GİDER, BİZ SÖZ VERİRİZ

Mitinginde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da gönderme yapan Başbakan Davutoğlu; “Kılıçdaroğlu, bir takım rakamlar söylüyor bunları sayabilir mi? Sayamaz. Notere giden birine inanılır mı? Ben geldim buraya otoyol yapılacak, tıp fakültesi açılacak şüpheniz var mı? Şüphe eder misiniz? Bizimle millet arasına ne noter giren ne de foter girer. Bunlar nasipsiz nasipsiz. Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz geldi haberi yok. Bu adam ülkenin bütçesini nasıl yönetecek. Kılıçdaroğlu sözüne güvenilsin diye notere gidiyor. Biz söylüyoruz sözümüze güveniyoruz” dedi.

HAY SİZİN PATATESİNİZE AŞIK OLAYIM

Türkiye’nin Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi olduğunu belirtirken, tarımsal desteğe 10 milyar lira verdiklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “ Niğde patates şehri. Hay sizin patatesinize aşık olayım” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde mitinginde yaptığı konuşmasında, “Kimse Taksim’de yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın" diyerek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklendi. Başbakan Davutoğlu , "Niğde'de 3'te 3 istiyorum. İnşallah 7 Haziran akşamı bu Niğdeli kardeşinize bir hediye verin" diyerek başladı.

"Niğde'ye elim boş gelmedim. Kılıçdaroğlu gibi havada afaki laflar ile gelmedim. Kılıçdaroğlu bu meydanı görsün de Niğde ne demektir görsün" diyen Başbakan Davutoğlu, "Paralele, CHP'ye, HDP'ye MHP'ye pabuç bırakır mıyız? Herkes barış içinde nasıl bizi karşıladı. Yarın da gösteri yapmak isteyen kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilir. Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam. Ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz barış çağrısı yaptık" dedi.

MÜFTÜ EFENDİ VEKİL ADAYI

Taksim meydanıyla Kabe'yi karşılaştıran Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, şunları söyledi; "HDP'nin eş başkanı, özellikle Diyarbakırlı, Siirtli hemşehrilerim duysun diye söylüyorum, 'Taksim’de bizim için Kabe gibi kutsal' diyor. Biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama Kabe'ye şirk koşulmasına izin vermeyiz. Bir Müftüyü milletvekili adayı gösterdiler. Şimdi Kabe'ye şirk koşmanın hükmü nedir?Müftü efendi Selahattin Demirtaş'a ya bir ders versin ya da bize cevap versin. Bu Kürt Baası, Bir de Türk Baası var. Kabe bu milletin yüreğinde. Türk'ün de Kürt'ün de Sünni'sinin de, Alevi'sinin de. Demirtaş haddini bilecek. Bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğu'da samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi vekil adayı göstereceksin. Batı'da Taksim'e çıkıp 'Burası Kabe'dir bizim için diyeceksin' gönlü Filistin aşkı ile yanan kardeşlerimize sesleniyor. 'Kudüs nasıl kutsalsa' diyor. Kudüs bizim için kutsaldır. Millet Kabe'nin adını duyunca ayağa kalkar, Kudüs'ün adını duyunca aşkla yola çıkar."

Başbakan, mitingin ardından havayoluyla Niğde’den ayrıldı.



http://www.borhaber.net/siyaset/ak-parti-nigde-mitingi-3-0-sesleri-daha-gur-h16588.html

Posted by Bor Haber on 30 Nisan 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim