ABD’nin Colorado eyaleti senato üyeleri ve beraberindeki 14 kişilik grup önceki gün Niğde’ye gelerek gezi ve ziyaretlerde bulundular.

 

ABD’li Senatörler ve beraberindekiler Niğde İl Genel Meclisinde AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ile buluştular.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, ziyaret sırasında senato üyelerine Niğde hakkında bilgi verirken kentin ekonomisinin tarım hayvancılığa bağlı olduğunu belirterek ilimizin tarihi ve turistlik bakımdan da büyük önem taşıdığını söyledi.

 

ABD’li Senato üyeleri, yaklaşık bir saat süren ziyarette kendilerini tanıttı. 10 Yıl önce geldikleri Türkiye ile şimdiki Türkiye arasında büyük fark olduğunu belirten ABD’li Senatörler, gerek ekonomik gerek teknolojik gelişmelerin yaşandığını, değişmeyen tek şeyin Türk insanındaki sıcaklık ve misafirperverlik olduğu belirttiler.

 

Ayrıca senato üyeleri Niğde hakkında değerlendirmede bulunurken turizm bakımından önemli tarihi mekanların bulunduğu İlimizin Kaplıcalar ve Kayak Turizmi bakımından da zenginliğine işaret ederek tek eksikliğin reklamının tam yapılamadığına dikkati çektiler.

 

Editör: TE Bilişim