5 Ağustos da yapılacak ve kararın açıklanacağı  Ergenokon duruşması için Niğde'den katılım çağrısı yapıldı. 


5 Ağustos 2013 de görülecek olan Ergenokon davası ile ilgili Eğitim-İş Niğde Başkanlığı binasında bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılım ve destekleri ile bir basın açıklaması yapıldı. 

Niğdelilerin de Silivri'ye davet edildiği basın toplantısında şu görüşlere yer verildi 


5 yıldır, Silivri cezaevi sınırları içerisinde görülen, haksız, hukuksuz ve adaleti yok sayarak sürdürülen Ergenekon davasında mahkeme, kararını 5 Ağustos’ta açıklayacak.

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 5 yıldan uzun tutuklulukların insan hak ve özgürlüğüne aykırı olduğunu açıklamasına karşın tutuklu vatanseverlerin tahliye edilmemesi ile birlikte, 57  sanığın son savunmaları alınmadığı halde 5 Ağustos’ta açıklanacağı bildirilen kararın ne yönde olacağı ortadadır.

Bu arada, El Kaide, KCK, PKK ve Hizbullah militanlarının çıkarılan yargı paketleriyle derhal serbest bırakılmalarını da unutmuyoruz.

2007 yılında başlayan, siyasi parti liderlerinin, milletvekillerinin, gazeteci, yazar, subay ve astsubayların esarete dönüşen tutuklamaları açık ve yanlış anlamaya fırsat vermeyecek ölçüde göstermiştir ki, AKP Hükümeti, ABD güdümünde, kendi muhaliflerinin tutuklanmasını sağlayarak ülkemizi bölünmeye doğru götürmektedir.

AKP iktidarı marifetiyle ülkemiz NATO’nun kara kuvvetleri karargahı yapılmış, sınırlarımıza patriotlar yerleştirilmiş, yeni anayasa yapımı sürecinde PKK muhatap alınarak taraf haline getirilmiş, komşu ülke Suriye ile tüm ilişkiler askıya alınmış, Suriye ile olan sınırlarımız tamamen güvensiz hale gelmiştir.         

Türk askerinin başına çuval geçirilmiş, askerimiz kışlalarından dışarı çıkamaz hale getirilmiş, karakollarını boşaltmış, terör örgütü üyesi ve darbe yapacaklardı suçlamasıyla esir alınmıştır.

Bütün bu olumsuz gelişmelere karşın 2012 19 Mayısında TGB önderliğinde İstanbul’da başlayan yürüyüş ,29 Ekimde ADD ve diğer demokratik kitle örgütleri önderliğindeki direniş halkımızı ayağa kaldırmıştır. Taksim Gezi Parkı eylemleriyle zirve yapan bu ayağa kalkış da göstermiştir ki tehlikeye düşen vatanımızın bütünlüğünü ve  ülkemizin bağımsızlığını yine milletimizin azim ve kararı kurtaracaktır.

Milletimiz 29 Ekim ve 10 Kasım’da Ankara’da, 13 Aralık ve 8 Nisan’da Silivri/İstanbul’da olduğu gibi ayyıldızlı Türk Bayrağı altında Atatürk’te birleşmektedir.

“ Türk Milleti ” ibaresini anayasadan, TC’yi tabelalardan çıkarmaya ve Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Değerli Niğdeliler,

Hukuka, adalete, ahlaka, demokrasiye, Cumhuriyetimize, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak için,

Ağacımıza, suyumuza, doğamıza sahip çıkmak için,

Bilime, sanata ve sanatçıya sahip çıkmak için,

Matbaada daha basımı yapılmamış kitaba el konmaması için,

Askerimizin başındaki çuvalı çıkarmak için,

Milletimizin etnik ve dini temelde ayrıştırılmaması için,

Cumhuriyetin kazanımları olan kamu varlıklarının haraç mezat satılmasına karşı durmak için,

Komşularıyla düşman olmak yerine karşılıklı yarar temelinde ve ortak düşmana karşı işbirliği çerçevesinde, “ Yurtta sulh cihanda sulh ” ilkesini tekrar hayata geçirmek için,

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, başkenti Diyarbakır olan ikinci İsrail devletinin kurulmaması için,

Ankara’da bağımsız, halkçı, devrimci bir hükümet kurmak için bütün vatanseverler, Atatürkçüler, milliyetçi ve devrimciler

 5 Ağustos’ta Silivri’ye!

Ergenekon’dan bir kez daha çıkmak için Türk Bayrağını al, Silivri’ye gel.


Editör: TE Bilişim