Verem Eğitim ve Propaganda Haftası açılış toplantısı İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu başkanlığında, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya Akkaya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Nagehan Taştekin, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Kamuran Demirtaş, İl sağlık Müdürlüğü personellerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu açılış konuşması yaptı. Verem Eğitim ve Propaganda Haftasının amacının verem farkındalığını ve verem hakkındaki bilgi düzeyinin arttırmayı amaçladığını belirten Dr. Değirmencioğlu; “Dünyadaki ve Türkiye’deki istatistiki verilerden, verem hastalığının bulaşma yollarından, klinik semptomlarından bahsetti ve DGT (Doğrudan Gözetim Altında Tedavi) önemine değindi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamuran Demirtaş, Verem ile ilgili sağlık personellerine yönelik kısa bir eğitim verdi. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası ile ilgili hafta boyunca faaliyetler devam edecek.
 
Editör: TE Bilişim