Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de ortaya çıkan mutasyon virüs nedeniyle vaka sayılarında rekorlar kırılırken artışın önüne geçilemiyor. Sağlık Bakanlığı'nın haftalık koronavirüs vaka artış oranlarının açıklanmasıyla birlikte, Niğde’nin vaka artış oranı bir önce ki haftaya göre 294’ten 370’e yükselmişti. İl genelinde Mart ayından bugüne kadar 134 bin 50 kişiye koronavirüs testi yapılırken, virüsten dolayı 490 kişi hayatını kaybettiği öğrenildi.

koronavirüs vakaları artmaya devam ederken ilimizde koronavirüs hakkında edinilen son bilgilere göre; Niğde’de bin 900 aktif vaka bulunmakta. İlimizde koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 490’a ulaşmış durumda. Niğde’de bugüne kadar ise 32 bin 500 hasta koronavirüsü yendi. Salgın süresince Niğde’de yapılan test sayısı 134 bin 50’ye ulaştı. Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında 15 kişi Koronavirüsten dolayı tedavi altında iken, entübe olan hasta sayısı 10 kişi iken, ev ve yurtlar da izole bir şekilde karantina da bulunan ve gözlem altında olan kişi sayısı ise bin 900’e ulaştı.

112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

Korona virüsüyle mücadelede maske, sosyal mesafe ve temizlik kurullarına uyulmayınca ve mutasyon virüsünde ortaya çıkmasıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi il genelinde de hızla artmaya devam ediyor. Vaka sayılarının her geçen gün artarak devam etmesi, yoğun bakım hastası ve ölüm demektir.

Editör: TE Bilişim