Sağlık Bakanlığımızca illerin aylık performans değerlendirme kriterlerine göre yapmış olduğu değerlendirmede Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye genelinde en yüksek puanı alarak son 6 ayda 1. Yükseldi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Değerlendirme kriterleri 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Eğitim hizmetleri, beyaz kod çalışmaları, ruhsatlandırma hizmetleri(Tüm Kamu ve özel Sağlık kurum ve kuruluşları), denetleme hizmetleri veri transferine yönelik hizmetleri ve koordinasyon hizmetleri başlığı altında yapılmaktadır. Öncelikle 112 hizmetlerinde Çağrılara,  zamanında hızlı cevap verebilme, vakaya çıkış, olay yerine kentselde ve kırsal bölgelerde hızlı ulaşabilme, hastaların sağlık kuruluşlarına vaktinde ve sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlama kriterleri öncelikle değerlendirilmektedir. Bakanlığımız kalite ve performans kriterlerine göre kent merkezinde vakaya ulaşım hedefi 10 dk iken Niğde ilinde kent merkezinde olay yerine varış ortalama 2,9 dakika. Kırsal bölgede olay yerine varış hedefi 30 dk iken Niğde ilimizde ortalama 10,9 dakikadır.  Kentsel ve kırsal bölgede vakaya ulaşım hedefi en az % 90 iken, ilimizde %98,43 dir. İlimiz genelinde kentsel ve kırsal bölgelerde ortalama 6,9 dk içerisinde vakaya ulaşım sağlanabilmektedir.

Vatandaşlarımıza ve hastalarımıza en kısa sürede daha etkin ve daha verimli hizmet sunabilmek için sağlık personellerinin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla, belli periyotlarla tıbbı konularda eğitimler ve tatbikatlar yapılmaktadır.  Yine hasta ve hasta yakınlarıyla özellikle etkili iletişim ve öfke kontrolü ve empati konularında, 112 Acil Sağlık personelinin tamamına eğitim verilmiştir.

 Amacımız tüm vatandaşlarımıza etkin, kolay erişilebilir, hakkaniyetli ve zamanında sağlık hizmeti vermektir. Halkımızın daha etkin ve zamanında acil sağlık hizmetlerine ulaşımını sağlamak için tüm personelimiz her türlü fedakârlıkla çalışmaya devam etmekte olup, tüm idarecilerimize, sağlık personellerimize ve özellikle sahada bu hizmeti 24 saat her türlü koşullarda kesintisiz sunan 112 Acil Sağlık hizmetleri personellerimize teşekkür ediyor, vatandaşlarımızın da sağlık personellerine karşı göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim