Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas'ın Niğde'ye gelişiyle Niğde Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı.




Niğde Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen programla gerçekleşen açılışta Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas; "Siz Niğde'yi ne kadar büyütürseniz, biz de Sağlık hizmetlerini o kadar büyütürüz" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan engelli tartıcıyı kırmadı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın konuşması sırasında protokolde oturan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın yanına gelen engelli tartıcı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a büyük ilgi göstererek tartılmasını istedi. Engelli vatandaşı kırmayıp tartılan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tartıcıyla fotoğraf çektirdi.

Hastanemiz hayırlı olsun

Açılış programında konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Devlet Hastanesinin başta Niğde'mize ve bu hastanede tedavi görecek hastalarımıza ve şifa bulacak tüm hastalarımıza, tüm Niğdeli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken hastanemizde çalışacak başta idari kademeler olmak üzere tüm çalışanlara hastanenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İlimizde önemli gelişmeleri gerçekleştirdik

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Son yıllarda Niğde Belediyesi olarak ilimizde önemli gelişmeleri gerçekleştirirken, bir başka taraftan da hükümetimizin yaptığı yatırımlarla Niğde'mizin çehresi ciddi manada değişmeye başladı. İnşallah bu istikrarı önümüzdeki dönemde de sürdürerek çok farklı hizmetlerle Niğde'mizi marka şehir yapma yolunda gece gündüz demeden tüm Niğdeli hemşerilerimizle, ilimizin yöneticileriyle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Hastanemiz önemli bir hastane. Niğde Belediyesi olarak hastanemizin dört bir tarafının düzenlenmesini tamamlamış durumdayız. Ufak tefek ağaçlandırma ve tretuvar çalışması yaptıktan sonra hastanemizin etrafı tamamen düzenlenmiş olacak. Otopark sorununu da hastanemizin kuzey bölgesine yapacağımız otopark alanıyla büyük ölçüde gidermiş olacağız. Hastanemizin yapımının ön görülmesi, hastanenin buraya yapılması başta Genel Başkanımız  ve Başbakanımızın talimatıyla olan bir iş. Bu bakımdan Sayın Genel Başkanımız Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a, hastanenin yapımına başlandığı dönemlerde Sağlık Bakanı olan Sağlık Bakanımız Recep Akdağ Beyefendiye ve şu andaki Sağlık Bakanımız olan Mehmet Müezzinoğlu Beyefendiye teşekkürü şahsım ve tüm Niğdeliler adına borç biliyorum. İlimize hastanenin açılışı için gelen Bakan Yardımcımız Agah Kafkas Beye de teşekkür ediyoruz. İlimizi şereflendirdiler, tüm Niğdeli hemşerilerim adına, Belediye Başkanlığımız adına kendilerine ve onunla birlikte ilimize iştirak eden diğer misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hastanemizde tedavi göreceklere de acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye onurlu yürüyüşe gidiyor

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas; "Belediye ziyaretimizde meydandaki otopark inşaatına bakınca Belediye Başkanımız 'on gündür falan yağmur yağdığı için durdular ama bu gün hızlandılar' şeklinde konuştu. Baktım günlük takip var. Yani işinizi günlük takip ederseniz iş yaparsınız. 10 yıldır Türkiye, Cumhuriyet tarihinde yaptığımız işi hayatın hangi alanında, kim hangi alanda ölçelim diyorsa metreyle metreyle, Kiloyla kiloyla, rakamla rakamla, kim neyle ölçelim diyorsa bunun iddiasında varsak, şunu görüyoruz ki bu ülkede biz çok çalıştığımız için yapıyoruz. Bundan önceki Başbakan günde 20 santim adımlarla günde 3 saat yürüyordu. Türkiye'de, yerinde sayıyordu. Şimdiki Başbakanımız günde 20 saat, normal adım 75 santimse Başbakanımız 85 santim atıyor. O zaman da Türkiye başka bir gezegene gidiyor. Türkiye onurlu yürüyüşe gidiyor. Türkiye başka bir noktaya gidiyor" şeklinde konuştu.

Recep Tayip Erdoğan mantığı

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı tebrik eden Bakan Yardımcısı Kafkas; "Ben Belediye Başkanımızın anlından öpüyorum burada. Üçüncü bin yılın başında Niğde'yi bir dünya kenti olma konusunda, vizyon sahibi olması ve projelendirmesinden dolayı tebrik ediyorum Belediye Başkanımızı. Yani bu anlayış bu vizyonu gördüğümüz her yerde bu mantığın yanında oluruz. Çünkü bu mantık Recep Tayip Erdoğan mantığıdır. Çünkü Belediyeciliğin duayeni odur o yapmıştır ve siz ona ayak uyduran bir vizyonu sergilediğiniz için tebrik ediyorum" dedi.

Sağlıkta bir Türk modeli var

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas; "Geçen ay memnuniyet oranlarının açıklaması yapıldı. Allah'a hamd olsun yine halkımızın yüzde 75'i bizlerden memnun. Sağlıkta bir Türk modeli var. Dünya sağlık örgütü, gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere sağlığı adam gibi yönetmek istiyorsanız, kaynaklarınızı rasyonel kullanmak istiyorsanız Türkler gibi yapın diye bizi örnek gösteriyor. Şundan emin olun. Siz Niğde'yi ne kadar büyütürseniz, biz de sağlık hizmetlerini o kadar büyütürüz" şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim